Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Farvel til 3 herre spillere

Webredaktør, udgivet d. 22. juni, 2020

Udskiftningen på Skanderborgs herrehold har været ganske beskeden de senere år. En langsigtet strategi har betydet at der ikke har været mange nye ansigter når en ny sæson stod for døren, og den tendens fortsætter frem mod 2020/2021 sæsonen, hvor vi “kun” sige farvel til 3 spillere.

Jonas Samuelsson

Det har længe stået klart at vores svenske højre fløj flyver videre efter denne sæson. Jeg syntes at Jonas har været et meget godt eksempel på hvordan karrieren kan udvikle sig når man ender i Skanderborg Håndbold. Vi fik ham “reddet” ud i sidste sekund af det truende konkursbo i HCM for 2,5 år siden. Han havde ikke for alvor slået til i Sønderjyske, som var den første danske destination og endte derfor i Herning, hvor vi længe havde haft et godt øje på ham. Siden skiftet til Skanderborg er det kun gået en vej og det er fremad. Jonas har udviklet sig til en stor profil i vores klub og har i hans tid i 8660 sågar fået debut på det svenske A-landshold.

Hans trænings mentalitet og seriøsitet har bragt han rigtigt langt og jeg kan kun sige tillykke til Aalborg Håndbold med en klasse spiller, både på og udenfor banen.

Jeppe Kjærulff

Jeppe kom tilbage til Skanderborg før denne sæson og fik udlevet drømmen om at spille på øverste niveau i Primo Tours Ligaen. Jeppe har spillet en del sæsoner i 1. division efter hans tid på SHEA og hans tilgang var at nu var det enten eller. Han har virkeligt taget handsken op og trænet virkeligt godt. Håbet var mere spilletid end tilfældet endte med og Jeppe tygger nu på om håndbolden skal fylde så meget i hverdagen som det uvægerligt gør i en ligaklub som Skanderborg. Jeppe er en fantastisk person og meget seriøs med hans sport. Det er mit håb at Jeppe finder en vej videre i håndboldsporten fremadrettet.

Morten Kirk Olesen

Kaptajnen går fra borde

Sidst men ikke mindst skal vi sige farvel og tak til anføre Morten Kirk Olesen, efter 8 sæsoner i den grønne trøje. Her kan man godt komme til at mangle lidt ord, for det er en meget stor personlighed der takker af som aktiv. Der er allerede sagt og skrevet meget om Mortens stop som aktiv, men det er virkeligt også et helt fantastisk menneske som vi nu skal sige tak til. Han kom til klubben fra Mors-Thy for 8 år siden, hvor hans rolle ikke var verdens største. Her i klubben startede det også i det små med rollen, men efterhånden som tiden gik fandt Morten en imponerende stor plads både på og udenfor banen. På banen har han været helt utrolig dygtig til at tilpasse sig truppens behov når der eks. kom skader på spillere der på papiret stod foran ham på holdkortet, og han fik igennem årene tilspillet sig en utrolig vigtig plads i Skanderborg truppen. Med hans giftige og lynhurtige spillestil har han været ren gift for rigtig mange modstandere i ligaen. Uanset om Morten spillede meget eller lidt, så vidste trænerne altid hvor de havde den lille grønne 9ér. Mortens enorme betydning i omklædningsrummet gjorde ham til en naturlig anfører da Kasper Povlsgaard stoppede karrieren og den rolle bliver urimelig svær at erstatte for de kommende hold i klubben.

Det er svært at sætte ord på hvor urimeligt det er at Mortens karriere skulle stoppe på den måde som tilfældet blev. Hans sidste kamp i Skanderborg trøjen vil altid blive husket, selvom der ingen tilskuere var. Midt i 1. halvleg blev Morten kaldt på fødestuen hvor Fru Lone var gået i fødsel, og det billede af en løbende Morten Kirk Olesen på vej ud af hallen vil altid stå på nethinden når talen kommer til at gå på vores utroligt afholdte anfører.

Jeg har altid haft en stående aftale om at Morten skulle have en rolle i klubben når den aktive karriere sluttede, og det er jeg meget sikker på kommer til at holde stik, når det hele bliver lidt mere normalt igen.

Det er en meget stor Skanderborg legende der nu er gået på håndboldpension og en spiller og person vi alle har holdt utroligt meget af. Når vi igen kan byde velkommen til mange tilskuere i Orangeriet, så skal vi helt sikkert lave en passende hyldest til vores anføre der nu er den spiller i klubben der har spillet 3. flest liga og divisionskampe.

3 meget afholdte spillere som vi ikke fik mulighed for at sige ordentligt farvel til foran vores fans og det gør ondt på håndboldsjælen. Grunden kender vi jo alle desværre.

Et farvel til 3 spillere giver naturligvis plads til nye ansigter, og det handler næste nyhed fra sportschef Torben Væver om i den kommende uge.

Website Security Test