Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Vanvittigt come-back

Webredaktør, udgivet d. 21. februar, 2020

Lemvig-Thyborøn Håndbold – Skanderborg Håndbold 28-28 (19-11)

Vi var forberedt. Store hold som Skjern, BSH og Aalborg Håndbold har ikke formået at vinde i Lemvig Idrætscenter i denne sæson, og på den liste kan Skanderborg Håndbold nu også skrive sig på. Kampen endte uafgjort og det var i en kamp over 2 x 30 minutter som ikke lige bliver glemt foreløbigt.

Vi har her på siden før skrevet referater med temaer om de søde ”nat og dag” kager fra Othello bageren på Nørregade, men de kager er simpelthen ikke dækkende for den oplevelse som et udsolgt idrætscenter i et forventet forblæst down town Lemvig oplevede fredag aften.

Vi skal nok helt ud i farverne på Queen forsanger Freddie Mercury´s legendariske skak-ternede og meget stramtsiddende kostume fra 1977, for at beskrive forskellen på de første og sidste 30 minutter. De sorte tern er 1. halvleg og de hvide må være de sidste 30 minutter.

Første halvleg startede ganske nervøst fra begge mandskaber. De første 4 angreb gled ud i sandet og blev skrevet på tabskontoen og efter 6 minutter var der blot 2 scoringer fra begge mandskaber på måltavlen. Men herfra startede en sand opvisning i både effektivt angrebsspil og velfungerende og ikke mindst heroisk fightende forsvar, vel og mærke kun fra hjemmeholdets side. Midtvejs var stillingen 10-5 til Lemvig og set med Skanderborg briller blev den stilling bare værre og værre som halvlegen gik.

Alt gik hjemmeholdets vej og der blev stort set scoret på samtlige afslutninger der blev sendt afsted mod de 2 skiftende målvogtere i Skanderborg målet. Det kan jo altid diskuteres om det er forsvar eller målvogtere der kan klandres når der ingen redninger kom, men der bør ingen tvivl være om at hverken Kristoffer Laursen eller Salah Boutaf var tilfredse da et rystet Skanderborg hold gik til en forventet kæmpe pause opsang.

Hvad der helt præcist blev sagt i omklædningsrummet i pausen kommer nok aldrig frem, men noget rigtigt blev der i hvert fald fundet frem. Kampen var vendt 180 grader på hovedet da de sidste 30 minutter gik i gang. Hjemmeholdet var til dels selv skyld i at Skanderborg fik gang i et historisk comeback, for træfsikkerheden var forsvundet som dug fra solen. LTH angrebsspillet var nu uden fart og gang på gang skød de før så træfsikre skytter forbi Skanderborg målet. Det faktum blandet med en masse gode forsvarsaktioner, gjorde at vi fik gang i kontraspillet og stille og roligt begyndte et comeback der kommer til at gå over i vores historiebøger. 8 måls forspringet var halveret efter blot 10 minutter og derfra anede det meste af hallen vist hvad vej denne kamp kunne gå.

Midtvejs i 2. halvleg var vi på minus 3 ved 23-20 og pludseligt var der igen en håndboldkamp med spænding og vel og mærke med 2 hold på banen igen.  Salah Boutaf fik chancen igen med 15 minutter tilbage og han var med 4 redninger i slutfasen stærkt medvirkende til at vi også fik taget det sidste trin i det imponerende comeback.

Efter 52 minutter kunne stærkt spillende Lars Skaarup reducere til 25-24 efter en flot Boutaf redning i den anden ende og det var første gang vi kom på minus 1 efter pausen. Herfra var det rent gys på Christinelystvej i Lemvig. Foran 27-26 ramte Lemvig indersiden af Skanderborg stolpen og i den modsatte ende følte Skanderborg og Marcus Mørk sig snydt for et straffekast med tilhørende udvisning og sekunder senere var det så 28-26 til hjemmeholdet med kun 2 minutter tilbage. Igen var det træfsikre Lars Skaarup der reducerede til 28-27 og i sidste minut var det fløjen på den anden kant Jonas Samuelsson der kunne udligne til 28-28.

Lemvig nåede en timeout med 6 sekunder tilbage af kampen men formåede ikke at få sat den afgørende scoring ind og opgøret endte derfor 28-28 og dermed 1 point til begge mandskaber.

Begge hold havde efterfølgende ikke de helt store smil på læberne. Hjemmeholdet var naturligt nok ærgerlige over at have sat en stensikker føring over styr mens Skanderborg spillerne følte de havde chancerne til at fuldende en af håndboldhistoriens største comeback.

Tror man skal lade være med at kloge sig på hvem der havde mest grund til at ærgrer sig, men blot konstatere at en af sæsonens mest mærkværdige kampe endte 28-28.                                                                                                                     

Meget kan man kalde Skanderborgs bedste herrehold for i denne sæson, men forudsigelige er ikke en af dem. Vi spiller igen på onsdag på hjemmebane mod TTH kl. 18.15. I hvilke udgave vil vi dog ikke gætte på, men kom hellere selv og se med.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Lars Skaarup 6, Cornelius Kragh 5, Jonas Samuelsson 4, Mads Kalstrup 3, Morten Balling 3, Mathias Bitsch 2, Kristian Bonefeld 2, Marcus Mørk 2, Morten Kirk Olesen 1.

Målscorer Lemvig-Thyborøn Håndbold:

Mark Nikolajsen 8, Jonas Langerhuus 5, Jørgen Rasmussen 4, Mads Thymann 4, Nicolaj Spanggaard 2, Mikkel Sandholm 2, Jesper Kokholm 1, Rasmus Porup 1, Pelle Schilling 1.

Website Security Test