Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Talenter på vej i ligaen

Webredaktør, udgivet d. 6. februar, 2020

Mens vi har taget hul på den afgørende 2. halvdel af 2019/2020 sæsonen, er arbejdet med at sammensætte den fremtidige trup også i fuld gang.

Sportschef Torben Væver:

Sammensætningen af truppen er en proces som vi arbejder med hele året rundt. Vi er konstant på udkig efter muligheder på kort og lang sigt. I dag foregår mange sonderinger og klubskifter allerede i september og oktober måned, hvor den igangværende sæson kun er i sin spæde start.

Før 2018/2019 sæsonen lavede vi en strategi med en del længere aftaler med en række spillere, som har betydet at vi har haft meget få udskiftninger de sidste 2 sæsoner. Det er lidt uvant i Skanderborg regi men mange af disse aftaler er også gældende for den kommende 2020/2021 sæson, dog med en del frikøbsklausuler indblandet. Sådanne klausuler er ganske almindelige når man taler længerevarende aftaler og giver i mange sammenhænge også god mening, men de besværliggør også arbejde med trup-sammensætning, da vi naturligvis er afhængige af at kende udfaldet at disse klausuler. Bliver de benyttet eller ikke. Vi kender nu alle svarene på diverse klausuler og dermed kan vi nu tage de sidste skridt med at gøre truppen til den kommende sæson helt færdig.  

Vi er meget langt i arbejdet med 20/21 truppen og det er kun nogle få pladser der mangler før vi kan sætte flueben ved næste sæsons trup.

Vi har fået mere kontinuitet i truppen i stedet for konstant at udskifte 8-10 spillere sæson efter sæson, og det billede fortsætter også i den kommende sæson. Der bliver naturligvis udskiftninger men det er under en håndfuld der skal skiftes navn på til den kommende sæson. Med vores begrænsede økonomi er vi tvunget til at have fingeren på pulsen året rundt og forsøge at forudse nogle gode muligheder for både klub og spillere. 

En stor del af vores fokus de kommende år bliver uden tvivl at få integreret nogle af de store talenter der bliver udklækket i vores egen ungdomsafdeling og på akademiet SHEA. Der bliver virkeligt gjort et godt stykke arbejde på SHEA og talenterne er mange og vi vil naturligvis gerne profitere mest muligt på dette i seniorafdelingen. Det bliver en spændende opgave at få integreret de unge spillere og vel og mærke i et tempo og omfang der passer til at vi samtidigt har et mandskab der er konkurrencedygtigt i en liga der bliver mere og mere jævnbyrdig.

Det er tvingende nødvendigt at have både talent og rutine på holdet og den blanding er vi i fuld gang med at prøve at mixe sammen til den nye 2020/2021 trup.

Der er ingen tvivl om at vi tager hul på en ny æra med en ny generation af grønne talenter og det bliver et meget spænde arbejde. Vi har i dag rigtigt mange af de unge talenter med i den daglige træning og det fungere rigtigt godt, men nu kommer vi også til at tage næste skridt ved at integrere dem i truppen og i endnu højere grad på banen i kampe med point på spil. Rigtigt mange af de største talenter i den næste generation er i Skanderborg Håndbolds traditionsrige ungdomsafdeling lige nu, og det kommer vi til at opleve for alvor i de kommende år på herrer holdet.

Den kommende uge kan i her på siden læse mere om status på 2020/2021 truppen.

Website Security Test