Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Stort nederlag i Århus

Webredaktør, udgivet d. 30. januar, 2020

Århus Håndbold – Skanderborg Håndbold 35-25 (17-15)

Primo Tours Ligaen startede officielt igen her til aften med lokalopgør af bedste skuffe mellem Århus og Skanderborg. Vi havde i den grad revanche til gode efter den tamme indsats i det omvendte opgør, men det blev desværre til en gentagelse, endnu en dårlig indsats mod de skydeglade Århusianere.

Skanderborg var godt bakket op af et par hundrede medrejsende fans, der gjorde deres til at opildne vores spillere, og det startede da også ganske fint. Vi blev skudt i sænk i det omvendte opgør og der var da heller ingen tvivl på banen om hvad fokus var fra start. De første 20 minutter dækkede vi faktisk glimrende op, godt hjulpet af en række tekniske fejl i værternes angrebsspil. Efter 10 minutter stod der 5-5, halvvejs kom scoren på 7-7 og Kristoffer Laursen havde ganske fint fat i denne periode. Efter 16 minutter bragte vi os foran med 2 mål for første gang i opgøret ved 8-10 og kort tid efter tog Erik Veje sin første timeout.

Hvad der blev sagt kan måske afsløres på live TV, men de må have været noget både radikalt og rigtigt. Der var ganske enkelt kun 1 hold på banen efter den timeout og pludseligt indfandt vi os i det samme skydetelt som vi stod i for nogle måneder siden på hjemmebane. Primo Tours Ligaens topscorer Nikolaj Læsø gjorde ganske enkelt som det passede ham, godt hjulpet af Torben Petersen og Anders Martinusen.

Pausestillingen var 17-15 til værterne, hvilket i sig selv ikke var så galt, for set over alle de første 30 minutter var det ganske lige med perioder med momentum til begge hold.

Cornelius Kragh reducerede straks fra 2. halvlegs start til 17-16 og de fleste i Ceres Arena forventede nok en god gammeldags gyser i det lokalopgør som er begyndt at få lidt mere liv og nerve igennem de sidste par sæsoner, men sådan skulle det slet ikke gå.

3 scoringer i træk til hjemmeholdet skabte uro i de grønne rækker og allerede efter 33 minutter forlangte Nick Rasmussen timeout. Vi fik reduceret til minus 2 ved 20-18 efter 36 minutter men herfra så Århus skytterne sig ikke tilbage. Vi blev ganske enkelt skudt ud af Ceres Arena de sidste 20 minutter og på intet tidspunkt var vi på vej tilbage i opgøret.

Normalt består håndboldkampe af perioder med momentum i forskellige perioder, men vi fik ikke en eneste periode hvor vi indhentede på hjemmeholdet. Brændte chancer og masser af tekniske fejl fra vores side betød at hjemmeholdet stille og roligt trak fra og havde kampen i fuld kontrol.

Den gode defensiv gik fuldstændig af fløjten efter 20 minutter af opgøret og så er Århus ganske enkelt for gode fra distancen.

Der var debut til U19 spiller Jakob Villemoes på højre fløj da Mike Haack ikke blev sin skade fra Tyskland kvit og han kvitterede med en enkelt debutscoring i slutminutterne.

På ingen måder den start på 2020 vi havde drømt om. Vi spillede Århus tilbage i kampen om slutspilspladserne, som nu ser endnu mere dramatisk ud i de resterende 8 spillerunder.

Der er præcis en uge til at få bearbejdet dagens store skuffelse og gøre os klar til GOG på hjemmebane, når der er dobbelt kamp i Orangeriet på torsdag 6/2. Vi var svære at elske i dag, indrømmet, men vi må og skal stå sammen på hjemmebane om en uge grønne. Der er utroligt vigtige point på spil i alle kampe de kommende måneder.

Et slag er tabt – et nyt skal vindes

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Mathias Bitsch 4, Cornelius Kragh 4, Morten Balling 4, Lars Skaarup 4, Kristian Bonefeld 3, Jonas Samuelsson 2, Marcus Mørk 1, Morten Kirk Olesen 1, Mads Kalstrup 1, Jakob Villemoes 1.

Målscorer Århus Håndbold:

Nikolaj Læsø 11, Torben Petersen 6, Lukas Jørgensen 6, Anders Kragh Martinusen 4, Nikolai Winther 3, Frederik Schilling 2, Mathias Larsson 1, Jon Katballe 1, Peter Lund 1.

Website Security Test