Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Sejr i drama i Hillerød

Webredaktør, udgivet d. 14. december, 2019

Nordsjælland Håndbold – Skanderborg håndbold 29-30 (14-14)

Næstsidste runde i Primo Tours ligaen inden julepausen stod lørdag eftermiddag i Hillerød, mod rækkens absolutte bundprop fra Nordsjælland Håndbold. Det eneste sjællandske islæt i landets bedste række er kommet længere og længere bagefter Lemvig på 13. pladsen og med 5 point op til vestjyderne begynder Simon Dahls tropper efterhånden at kunne mærke kniven på struben.

Hjemmeholdet havde tabt de sidste 10 kampe i træk og helt som forventet kom hjemmeholdet da også ud til opgøret med alt hvad hjertet begærer af fight og intensitet. Skanderborg kom omvendt til Hillerød med alt at tabe, for dagens 2 mulige point var uhyrligt vigtige i forhold til slutspils drømmene, i den helt vanvittige tætte liga.

Scenen var sat i den nye meget flotte Royal Stage arena i Hillerød, med plads til 3.000 tilskuere. Der var dog næppe mere end omkring 500 der var dukket op til værternes 9. hjemmekamp i sæsonen. Ikke et eneste point har Nordsjælland holdet kunne levere til deres ellers trofaste publikummer, og det sætter naturligvis nogle spor på lægterne med så mange nederlag. Det var vi selv prøvet på egen krop i Skanderborg mange gange igennem historien.

Hjemmeholdet virkede da også som et hold der ville gå all in på at få vasket den kedelige statistik væk og det var bestemt ikke til at se at det var rækkens bundprop vi mødte fra kampens start. Kasper Kisum var i strålende spillehumør og han kunne efter 9 minutter bringe hans hold i front med 5-3. Vi havde svært ved at finde de rette løsninger og det rette niveau offensivt fra kampens start, men efterhånden som kampen skred frem fandt vi dog bedre og bedre frem til værternes netmasker. Efter 20 minutter havde vi en gylden chance for at få slået et hul til hjemmeholdet. Foran 10-8 brændte vi dog 4 kæmpe 100% chancer på få minutter og i stedet bragte Nordsjælland balance i tingene og Kasper Kisum kunne udligne til pausestillingen 14-14 i sidste sekund af halvlegen.    

Vi kendte ganske enkelt ikke vores besøgelsestid og derfor var alt fuldstændigt åbent før de sidste 30 minutter.

Scoringsfrekvensen var høj fra 2. halvlegs start og efter 32 minutter var stillingen 16-16 og i de efterfølgende minutter blev vi igen uskarpe og brændte 3 helt oplagte chancer på den velspilledede målvogter i Nordsjælland målet. Bagud 18-16 forlangte Nick Rasmussen en hurtig timeout efter 35 minutter men lige meget hjalp det. De næste 15 minutter var det hjemmeholdet der var i front med 2-3 mål og det begyndte langsomt men sikkert at dufte af den første hjemmebane sejr i denne sæson til det unge Nordsjælland hold.

Med præcist 10 minutter tilbage på klokken i Hillerød tog cheftræner Nick Rasmussen den sidste og afgørende timeout. Bagud med 27-24 skulle der graves dybt i værktøjskassen, og dybt nede i en af sidelommerne på den orange værktøjstaske fandt han en marginalskruevinge, en ”stolpe ind” vinkel og såmænd også Kristoffer Laursens 3000 mm brede rullegardin fra sidste borgmester valgkamp, og det var lige det værktøj de 7 udvalgte håndværkere i Puma tøj skulle bruge de sidste 10 minutter.

En 2 minutters udvisning til hjemmeholdets Kasper Kisum 20 sekunder senere, en teknisk fejl fra hjemmeholdet, en borgmester redning og 2 raske mål fra Cornelius og dagens mr. 100% Mads Kalstrup bragte stillingen på 27-26 og en ny timeout fra Nordsjælland med godt 6 minutter tilbage.

Kristoffer Laursen var nu vågnet op for alvor og han var meget afgørende i slutminutterne. Jonas Samuelsson udlignede til 27-27 med præcis 5 minutter tilbage og så var der serveret det helt store drama i Hillerød.

 Mads Kalstrup, Jeppe Kjærulff stod for de 2 næste grønne mål inden Morten Balling afgjorde kampen med hans mål til 30-29 med 1,5 minut tilbage på klokken. Det tog en evighed at få afviklet de sidste par minutter men det hele endte med ingenting og dermed kunne jublen bryde ud blandt Skanderborg spillerne.

Omvendt lyste skuffelsen ud af hjemmeholdets spillere, der i den grad igen blev ramt af bundholdets lod om ikke at have marginalerne i de afgørende situationer. Det var en hård skæbne for Nordsjælland, der havde fortjent bedre og også mindst et point set over samtlige 60 minutter. Men sådan er håndbold jo også, og vi har selv prøvet den tur rigtigt mange gange igennem årene.

Vi bragte os tilbage på 5. pladsen med 19 point og det betyder at der igen er 3 lune point ned til 9. pladsen, og med kun 1 runde tilbage på næste lørdag, betyder det at vi er sikre på at overvintre på en af de 8 øverste pladser uanset hvordan det går hjemme i årets sidste hjemmekamp mod suveræne Aalborg Håndbold.

Husk – på lørdag 21/12 kl. 16.00 i Orangeriet.

Men først venter der på tirsdag endnu en tur over Storebælt. Her venter det suveræne førerhold fra 1. division TMS Ringsted, i en vind eller forsvind kamp om en plads i sæsonens Santander Final 4 i Boxen i Herning til marts. 120 grønne fans drager med i 2 udsolgte busser for at støtte drengene og TV2 Sport er også på pletten tirsdag kl. 18.30. Den kamp kan kun blive et nyt drama, her går begge hold med garanti også all in, i en pokalkamp i ordets bedste betydning.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Jonas Samuelsson 7, Morten Balling 6, Cornelius Kragh 6, Mads Kalstrup 4, Mathias Bitsch 2, Lars Skaarup 2, Nikolaj A. Nielsen 1, Jeppe Kjærulff 1, Kristian Bonefeld 1.

Målscorer Nordsjælland Håndbold:

Kasper Kisum 9, Jesper Dahl 6, Mathias Møller 4, Carl-Emil Haunstrup 3, Tobias Jørgensen 2, Andreas Nielsen 2, Frederik Iversen 1, Fabian Sandven 1, Matias Campbell 1.

Website Security Test