Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Referat TMS Ringsted

Webredaktør, udgivet d. 17. december, 2019

TMS Ringsted – Skanderborg Håndbold 25-27 (12-14)

Skanderborg Håndbold er i Santander Final4 for andet år i træk!

Det blev en kendsgerning efter dagens sejr på 27-25 over 1. divisions suveræne tophold TMS Ringsted på udebane. Spillet var ikke kønt eller poleret, det var en ægte pokal gyser med alt for meget på spil, men pyt med det for vi skal i BOXEN igen. 14 & 15 marts bliver Herning igen grøn.

Der var sagt og skrevet meget om dagens kvartfinale og selvfølgeligt var Skanderborg favoritter til at blive det første hold til at stemple billet til Boxen. Men som så ofte før i sådanne opgør blev det alt for intenst og nervebetonet til at blive en flot kamp. Til gengæld blev der fightet til den store guldmedalje og Skanderborg lykkedes aldrig med at lukke kampen før absolut sidste minut.

Første halvleg blev en tæt affære med alt for mange udvisninger til at kampen fik et jævnt flow. Efter 13 minutter kom vi for første gang foran med 2 mål ved 7-5 men en udvisning til Mads Kalstrup blev bekostelig og hjemmeholdet udlignede igen til 7-7 inden Skanderborg var fuldtallige. Det scenarie udspillede sig flere gange i kampen og TMS må roses for at være uhyrligt effektive i deres 14 overtalsminutter, hvilket vi til gengæld ikke kunne i vores tilsvarende 6 minutter.

Efter 20 minutter tog Nick Rasmussen sin første timeout, bagud med 10-9 og det ændrede kampens forløb. 4 grønne mål i træk gav kampens første 3 måls føring men igen indtraf der en undertalssituation som betød at vi ikke lykkedes med at udbygge denne føring. Intensiteten var så høj at målmand Frank Mikkelsen måtte redde Christian Dalmose fra at sætte en spiller for meget på banen i halvlegens sidste minut, for overblikket var ved at forsvinde i en utrolig hektisk heksekedel i den udsolgte Dansk Kabel TV Arena.

Pausestillingen var 14-12 til Skanderborg men den føring forsvandt i 2. halvlegs første 2 minutter, hvor værterne kom for fuld musik. Efter 4 minutter var TMS i front med 16-15. Skanderborg kom ud med for lidt tempo i offensiven og Marcus Mørk kom på banen igen. Det ændrede omgående kvaliteten i vores offensiv og stille og roligt trak Skanderborg fra og efter 42 minutter kunne Mathias Smed med hans 2. mål i træk (ja du læste rigtigt) bringe Skanderborg i front med 22-18. Mathias Bitsch kunne have bragt os foran med 5 mål efter 44 minutter men straffekastet blev desværre misbrugt. Vi brændte i alt 3 af slagsen i dagens opgør, men det blev heldigvis ikke afgørende.

Det blev dog afgørende for at vi ikke lykkedes med at lukke opgøret på dette tidspunkt og værterne kæmpede sig heroisk tilbage i kampen. De kom dog aldrig helt op på uafgjort og i slutminutterne holdt vi hovederne mest kolde og jublen kunne bryde løs efter de 60 minutter med 25-27 på tavlen og udsigt til endnu en grøn weekend i Jyske Bank Boxen i 2020.

120 grønne fans havde taget turen over Storebælt denne tirsdag aften og de ydede en storartet opbakning igennem samtlige minutter af kampen. De bar de hvidblusede Skanderborg spillere frem og der kan ikke lyde for meget ros for den fantastiske opbakning. TAK Skanderborg – i fortjener en ny tur til Herning.    

Fra torsdag eftermiddag kan man booke billetter via divisionsforeningen i fanområderne – billetsalget er forlængst åbnet men først torsdag åbner fanhjørnerne. Lodtrækning til semifinalerne bliver på lørdag på TV2.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Morten Balling 8, Mathias Bitsch 4, Mads Kalstrup 4, Jonas Samuelsson 3, Marcus Mørk 2, Mathias Smed 2, Nikolaj A. Nielsen 1, Lars Skaarup 1, Jeppe Kjærulff 1, Cornelius Kragh 1.

Målscorer TMS Ringsted:

Simon Omme 5, Nicolai Nørager 5, Andreas Magaard 4, Morten Jensen 3, Michael Riis 3, Jakob Jessen 2, Morten Nyberg 1, Mads Dudek 1, Joachim Jacobsen 1.

Website Security Test