Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Referat fra Skjern

Webredaktør, udgivet d. 3. december, 2019

Skjern Håndbold – Skanderborg Håndbold 29-24 (12-9)

Tirsdag aften stod den for anden gang på 4 dage på en svær udebane mod et af de traditionelle Top 5 hold i Primo Tours Ligaen. De tidligere danske mestre er ved at finde melodien efter en for dem nok lidt skuffende start på sæsonen, men sidste sæson havde vi rigtigt godt styr på det stjernespækkede Skjern mandskab, som vi slog begge gange i grundspillet og også i Santander Cup trak vi det længste strå i sidste sæson.

Det var dermed værterne der havde flere gange revanche til gode og betingelserne blev da også forbedret for vestjyderne da Skanderborg måtte stille til start uden både Morten Kirk Olesen og Marcus Mørk. Unge Magnus Haubro var indlemmet i truppen men fik ikke sin officielle liga debut for Skanderborg i dag. Marcus Mørk var frigivet til delvis deltagelse i dagens opgør, men trænerteamet valgte alligevel at spare ham til mandagens opgør mod KIF Kolding i Orangeriet.

 Hjemmeholdet virkede også som et hold der tørstede efter revanche fra start. Anført af en storspillende Thomas Mogensen blæste Skjern mandskabet Skanderborg ud af den godt besøgte Skjern Bank Arena og efter blot 8 minutter var hjemmeholdet i front med 6-2. Det tvang Nick Rasmussen til kampens første timeout og det var bestemt også på sin plads. Skanderborgs offensiv var på Neil Armstrong niveau, altså helt på månen og vi kunne slet ikke løse værternes 5:1 forsvar. Timeouten fik sat en effektiv stopper for yderligere Skjern scoringer men den løste ikke de offensive kvaler. Der gik hele 8 minutter før hjemmeholdet fik scoret igen, men desværre også 5 minutter før vi selv fandt vej til netmaskerne bag en velspillende Robin Haug i Skjern målet. Det var Lars Skaarup der stod for vores 3. scoring og han var efter 13 minutter den eneste ud over dagens topscorer Morten Balling der var noteret på måltavlen. Vores backs kunne slet ikke få gang i målscoringen og den tendens varede desværre hele halvlegen ud.

 Efter 20 minutter havde vi kæmpet os op på 10-6 og effektiviteten steg da også betragteligt de sidste 10-15 minutter af 1. halvleg. Faktisk havde Skjern målmanden Robin Haug ikke en redning de sidste 10 minutter og det var medvirkende til at vi på forunderlig vis kun var nede med 9-12 til pausen. Det var billigt sluppet efter en halvleg hvor vores angrebsspil ganske enkelt ikke var på tilstrækkeligt højt niveau.

Når det nu ikke lykkedes i den ene ende, så skal holdet endnu engang roses for en jætte indsats i den anden ende af banen, hvor vi holdt værterne nede på helt acceptable 12 scoringer og fighten var som altid stor og energisk.

Deres udsendte reporter fik adgang til omklædningsrummet i pausen og kan referere at snakken var yderst konstruktiv på trods af flere oplagte muligheder for en god gammeldags opsang. Skjerns 5:1 forsvar og vores kvaler med at finde igennem dette forsvar blev vendt og drejet og en slagplan for de sidste 30 minutter blev aftalt.

Og den plan viste sig at være ganske fornuftig og efter endnu en god Skjern start begyndte vi stille og roligt at komme længere og længere ind i matchen. Fighten var hård og midtvejs var vi nede på kun minus 1 mål ved 20-19 efter en kontrascoring af Jonas Samuelsson.

Det var nu afgørelsens time og hjemmeholdet havde ganske vanskeligt ved at komme igennem vores kontante forsvar og hovedparten af Skjern angrebene gik langt over 60 sekunder. Rutinen og klassen fra Skjern spillerne fornægtede sig ikke i denne periode, hvor rigtigt mange af hjemmeholdets mål og straffekast blev hentet på absolut yderste marginal. Med til historien hører også at dagens dommere desværre faldt i den velkendte ”Myrhol gryde”, som udmundede sig i talrige frikast m.v. og man må virkeligt imponeres over hvad den dygtige og iltre Nordmand slap afsted med på den vestjyske streg.

Med 10 minutter tilbage af opgøret var Skjern stadig i front med 2 mål ved 23-21 men vi var stadig med i kampen og de fleste med Skanderborg blod i årene følte vi stadig havde muligheden for at få point med hjem fra Ranunkelvej. Vi fik også chancerne, men de blev desværre ikke udnyttet, i en periode hvor stortalentet Robin Haug fik et afgørende comeback i kampen og med 3 meget store redninger på meget store Skanderborg chancer ødelagde han muligheden for Skanderborg point i dag.

For anden gang på 4 dage måtte vi forlade banen fra en udekamp man på forhånd ikke kunne forvente pointudbytte fra, med et lidt ærgerligt nederlag, som vel var fair nok, men hvor der ikke skulle have gået mange marginaler vores vej før det kunne have givet en 50/50 afslutning. Sådan gik det desværre ikke men vi er kommet ud af begge opgør med en styrket tro på at der ligger mange chancer for point i de tilbageværende 12 grundspilskampe.

De 2 nederlag har tæret på vores forspring ned til den rædsomme 9. plads og vi kan nu se frem til 3 kampe mod KIF Kolding, Nordsjælland Håndbold og Aalborg Håndbold inden januar pausen.

Næste chance for point er på mandag 9/12 kl. 18.30 på hjemmebane. Her vil maksimal opbakning være yderst velkommen og vi glæder os til at spille allerede 18.30 for første gang i lang tid på hjemmebane og dermed få flere af vore ungdomsmedlemmer i hallen.

Billetsalget er for længst åben og der er buffet fra 17.00 – vel mødt grønne.     

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Morten Balling 8, Cornelius Kragh 6, Jonas Samuelsson 4, Lars Skaarup 3, Kristian Bonefeld 1, Mathias Bitsch 1, Mathias Smed 1.

Målscorer Skjern Håndbold:

Thomas Mogensen 6, Kasper Søndergaard 5, Jesper Konradsson 4, Eivind Tangen 4, Rene Rasmussen 3, Bjarte Myrhol 3, Jonathan Stenbäcken 2, Elvar Jonsson 1, Bjarke Christensen 1.

Website Security Test