Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Referat Aalborg

Webredaktør, udgivet d. 21. december, 2019

Skanderborg Håndbold – Aalborg Håndbold 30-30 (15-13)

Årtiets sidste håndboldkamp i Skanderborg stod lørdag eftermiddag. 17. runde som var fastlagt af TV2 som lavede reportager fra alle kampe. Modstanderen var ingen ringere end de forsvarende Danske Mestre fra Aalborg Håndbold, som har imponeret stort både i champions League og i den hjemlige liga.

Blot 3 point har Aalborg Håndbold ”smidt”i de første 16 runder, hvoraf det ene til netop Skanderborg, efter uafgjort i det første opgør i Gigantium. Nu har Aalborg tabt 4 point, og de 2 af dem til Skanderborg.

Det blev en hæsblæsende håndboldkamp på et meget højt niveau. Der var sæsonrekord på lægterne og stemningen var helt fantastisk i den orange hal på Fælleden.

Fra starten af matchen lignede det ikke en kamp med 60 mål. Der gik næsten 7 minutter inden kampens første mål blev sat ind på straffekast af Henrik Møllgaard, og midtvejs i halvlegen var stillingen beskedne 6-6.

Skanderborg begyndte at få greb om dagens gæster efterhånden som minutterne gik og ved Skanderborg føring 6-4 forlangte Aalborg den første timeout. Den var effektiv for gæsterne scorede herefter de næste 3 mål, men herfra genvandt Skanderborg teten og kunne gå til pausen foran 15-13, hvilket ikke var et mål for stort.

Der var utallige situationer som blev diskuteret intenst omkring dommerbordet og masser af situationer som stadig blev drøftet under aftermatch. Specielt en situation efter 26 minutter hvor Marcus Mørk blev sendt i gulvet fik Skanderborg publikummet til at reagere voldsomt.

Efter pausen fortsatte Skanderborg hvor de slap før pausen. Angrebsspillet var rigtigt godt men der var problemer med de rutinerede og stærkt spillende Smarason og Møllgaard i den anden ende.

Efter 39 minutter havde vi skabt en 22-17 føring og det grønne publikum begyndte efterhånden at sætte næsen op efter flere point mod rækkens duks, end det ene vi allerede havde hentet i Nordjylland. Men herfra gik det stærkt den anden vej. En række dårlige beslutninger i den offensive ende blev kynisk afstraffet af den dygtige Aalborg kontramaskine og efter 50 minutter var alt igen helt lige ved 24-24.

De sidste 10 minutter skiftedes de 2 hold til at score og i en åndeløst spændende afslutning endte det hele med pointdeling 30-30.

En fantastisk præstation af vores drenge at hente endnu et uafgjort resultat mod Danmarks med længder bedste hold. Havde vi ikke forhastet vores 5 måls føring væk så hurtigt på nogle få dårlige minutter, kunne vi såmænd også have beholdt begge point, men retfærdigvis skal det da også siges at gæsterne havde bolden i sidste angreb og også havde muligheden for at afgøre kampen til deres fordel.

En meget flot håndboldkamp sluttede et meget flot år 2019 af med et fortjent og lidt overraskende point, som kan vise sig at blive guld værd når boet skal gøres op til marts.  

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Morten Balling 10, Jonas Samuelsson 6, Cornelius Kragh 5, Marcus Mørk 4, Lars Skaarup 3, Kristian Bonefeld 1, Mathias Bitsch 1.

Målscorer Aalborg Håndbold:

Henrik Møllgaard 10, Mark Strandgaard 6, Janus Smarason 4, Mishels Liaba 3, Magnus Saugstrup 3, Mads Christiansen 2, Buster Juul 1, Sebastian Barthold 1.

Website Security Test