Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Økonomi øverst på dagsorden

Webredaktør, udgivet d. 31. december, 2019

Kan økonomien ikke bære, så må vi tilpasse ambitionsniveauet og ikke omvendt, siger den nye herre-eliteformand Kurt Møller, der har som mål at langtidssikre Skanderborg Håndbolds eksistens.

59-årige Kurt Møller er ny mand i formandsstolen for herrernes eliteudvalget i Skanderborg Håndbold. Navnet vækker måske genklang hos nogen, for Kurt Møller har tidligere været meget aktiv i SmukFests ledelse og bestyrelse, hvor han tog et ordentligt træk i 14 år.

  • Jeg elsker min by! Festivalen og håndbolden er det der gør forskellen på, at Skanderborg er byen Skanderborg – og ikke bare en forstad til Aarhus. Så da jeg blev spurgt om jeg havde lyst til at være med til at fremtidssikre Skanderborg Håndbold så var det umiddelbart ikke så svært at sige ja tak, siger Kurt Møller, der også allerede havde en flig af Skanderborg Håndbold inde under huden.
  • Min søn var med på den første årgang, da Skanderborg Håndbold startede SHEA (Skanderborg Håndbold Elite Akademi) op i sin tid. Dengang var jeg med i bestyrelsen for SHEA og jeg fik et godt indtryk af klubben.

Men ellers har der ikke været meget harpiks inde i Kurt Møllers liv. Til gengæld har der været meget forretningsudvikling og positiv økonomi. Efter at beklædt en række direktørstillinger i fødebranchen købte han i 2007 virksomheden Delika. Der var dengang 28 ansatte og en årlig omsætning på 83 millioner kroner. Det er i dag blevet til Delika Food Group med 162 ansatte og en omsætning på 515 millioner kroner. En fremgang, der er skabt på kombinationen af hårdt arbejde, fokus på økonomien og sund fornuft. Og samme recept ser Kurt Møller gerne overført på Skanderborg Håndbolds afdeling for eliteherrer.

  • Det udvalg jeg går ind i det her sammen med, kommer ikke med en masse penge og en ambition om at redde det hele selv. Og man kommer heller ikke til opleve os rende rundt med hatten i hånden for at tigge om halve og hele millioner, når sæsonen er ved at være slut. Vi vil have fokus på økonomien løbende – og derfor kan vi heller ikke garantere, at det hold som var her ved sæsonstarten nødvendigvis er intakt når sæsonen slutter. Hvis ikke der er økonomi til det ret ambitiøse set up der er pt, jamen så må vi justere på det set up. Også selv om det i princippet kan koste et par af de løntunge spillere og dermed også i sidste ende på resultatkontoen, siger Kurt Møller, hvis første store mål er at skabe en klub i balance.
  • Økonomisk ansvarlighed er regel nummer et i det arbejde vi har sat i gang. Vi har som klub nogle forpligtelser i forhold til medarbejdere der er ansat på en kontrakt. Vi kan ikke blive ved med ikke at tjene penge – og så håbe på at det går alligevel. Klubben har over de sidste sæsoner oparbejdet en ret stor gæld og den model går altså ikke længere, siger Kurt Møller, der i yderste konsekvens ville kunne leve med en nedrykning til 1. division, hvis det er nødvendigt.

Han er med på at den sandhed kan gøre ondt på nogen – og derfor opfordrer han også alle med kærlighed til håndbold og/eller Skanderborg om at melde sig under fanerne som sponsorer eller på anden vis bidrage økonomisk.

  • Det er nu, at der brug for en hjælpende hånd, så vi kan få stabiliseret økonomien. Alternativet kan let være, at nogen om to år står og siger ”Det er nu en skam, at vi ikke har et ligahold i Skanderborg”. Til den tid kan det være for sent, siger den nybagte udvalgsformand, der betoner, at han håber på, at man får redet stormen af og kan etablere sig som et godt midterhold, der kommer med i slutspillet.

En af de vigtige brikker i den proces er klubbens egen talent-fabrik, SHEA, som der i endnu højere grad skal profiteres af, hvis det står til Kurt Møller.

  • Vi skal blive meget bedre til at udnytte den unikke ungdomsafdeling vi har og som der postes masser af penge og ikke mindst arbejde i. Vi må på en eller anden måde sikre os, så vi får sat en prop i det hul, hvor BSV og andre af de økonomisk stærke klubber tapper gratis talenter. Det bliver en af nøglerne til om vi får succes eller ej, siger han.

Fakta om Kurt Møller

Kurt Møller er godt gift med hustruen Pia, far til to voksne børn og har to børnebørn. Han og hustruen er bosat i Søbyen i Skanderborg og han ejer desuden et økologisk landbrug (Johannesminde) ved Boes. Han kommer med en bred erhvervserfaring og har siddet med i 15 virksomhedsbestyrelser inden for en bred vifte af forskellige brancher. Når han ikke arbejder i sin virksomhed eller slapper af i familiens skød, er han en passioneret jæger og spiller desuden golf når tiden tillader det.

Website Security Test