Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Historisk tæt liga

Webredaktør, udgivet d. 8. december, 2019

Mandag kl. 18.30 tager vi imod det tidligere storhold KIF Kolding på hjemmebanen på Skanderborg Fælled. Vi har passeret de magiske 13 kampe og er nu gået ind i sidste halvdel af grundspillet. Vi har mødt BSH 2 gange og kan dermed sætte flueben ved Peter Bredsdorffs mandskab og mangler dermed nu de resterende 12 hold en enkelt gang mere, inden det endelige regnskab skal gøres op ultimo marts.

Vi har bedt sportschef Torben Væver om at lave en lille midtvejsstatus og se frem mod morgendagens opgør mod KIF Kolding, og selvfølgeligt sønnemand Andreas.

Målsætningen er ikke ændret siden vi startede turneringen. Målet er at ende blandt de øverste 8 hold der giver adgang til slutspillet. Problemet er bare at der er mindst 13 andre hold der har samme ønske og årets Primo Tours Liga har udviklet sig til den mest tætte og uforudsigelige liga nogensinde. Holder vi suveræne Aalborg Håndbold uden for ligningen, så slår alle hold hinanden på kryds og tværs. Alle hold med en realistisk chance for at være med i spillet om Top 8, kan slå alle på en god dag.

For et par uger siden havde vi skabt os et pænt hul på 5 point ned til 9. pladsen, men efter 2 nederlag på 2 svære udebaner i Skjern og Silkeborg er dette allerede reduceret til blot et enkelt point, naturligvis havde jeg nær sagt. Intet er givet på forhånd og afslutningen på grundspillet kan sagtens blive det mest spændende håndboldunderholdning der nogensinde er set.

Top-5 er givet på forhånd med Aalborg, GOG, BSH, TTH og Skjern Håndbold, de 5 storhold må ikke komme i problemer med at nå slutspillet. Dertil er økonomierne for store og bundniveauet for højt til at de kan komme i problemer over 26 kampe. Tilbage er så 3 pladser og der er mange der byder ind på disse 3 pladser i denne sæson. Ud over os selv er det i min bog Sønderjyske, Ribe-Esbjerg, Århus Håndbold og Mors-Thy. På papiret kan Fredericia og KIF Kolding såmænd også nå det, men det kommer til at kræve nogle meget lange stimer af sejre, og det er altså svært med det niveau der er i årets Primo Tours Liga. Det er bestemt ikke umuligt Fredericia og KIF kan nå at blande sig endnu, men de skal for alvor stramme skruen. Skal jeg vove det ene øje, så bliver det mellem de 5 førstnævnte, Sønderjyske, Ribe-Esbjerg, Århus Håndbold og Mors-Thy, at vi skal finde de 3 sidste slutspils deltagere, og det betyder naturligvis også at der bliver 2 af disse hold der sidder tilbage med sorteper. Disse 4 indbyrdes opgør kan man godt sætte X i kalenderen ved, for de bliver uhyrligt vigtige.

Vi vil naturligvis gøre alt for at det ikke bliver os der sidder tilbage med sorteper og vi har da også vist vi har kvaliteterne til slutspillet i mange kampe i sæsonen, men vi har bestemt også vist det modsatte, i specielt 3 makabre opgør i sæsonen. Sådan er håndbold og det er vel også derfor det er så fascinerende at følge Primo Tours Ligaen, når den er SÅ tæt.

Jeg syntes egentligt vi har et fint udgangspunkt. Vi er stadig på den rigtige side af Top 8 stregen og vi har i den første kamp i 2. halvdel allerede sat flueben ved BSH, et af de 5 store hold. Så er der da kun 4 tilbage og suveræne Aalborg er også væk fra listen inden jul, da vi får besøg af Jan Larsens tropper lørdag 21/12 i Orangeriet, årets sidste hjemmekamp.

Der har været både store op og nedture hidtil i sæsonen men grundlæggende er vi i sportsligt udvalg tilfredse med sæsonen indtil videre. Efter 13 kampe havde vi det samme pointantal som vi havde efter 13 kampe i sidste sæson, og det syntes jeg er godkendt. Det hele er hysterisk tæt i stillingen og det kan meget vel ende sådan helt frem til sidste spillerunde den 25. marts, hvor vi slutter på hjemmebane mod Skjern Håndbold.

Jeg tror vores hjemmebane bliver meget afgørende for om vi for andet år i træk skal bide skeer med slutspillet. Vi drømmer virkeligt om en fyldt hal på Fælleden hver gang, for vi har vist så mange gange at når der ingen synlige hvide sæder er, så præstere drengene bare de ekstra procenter som der er behov for. De 7 hjemmekampe vi har tilbage i grundspillet, bliver i min bog helt afgørende og vitale for vores chancer, og her kan vi jo heldigvis hjælpe hinanden.

Interessen vokser heldigvis konstant for håndbold i Skanderborg og et godt bevis herfor er at der er totalt udsolgt i fanbusserne næste tirsdag den 17/12, når vi drager til Ringsted for at forsøge at kvalificere os til Santander Final4 i Jyske Bank Boxen for andet år i træk. 120 grønne fans på en tirsdag i Ringsted, det er bare den slags opbakning der skal til for at give spillerne på banen de bedste forudsætninger.

Der er da også stor interesse for mandagens opgør mod KIF Kolding i Orangeriet. Det ligner sæsonrekord set ud fra forsalget til opgøret og det er også en yderst vigtig kamp der venter. Efter 2 nederlag i træk skal vi meget gerne i gang med at hente point igen, men det samme er naturligvis gældende for morgendagens gæster fra Kolding.

Gæsterne stille med 2 spillere med Skanderborg Håndbold Club 100 jakker i tøjskabet, nemlig Marin Mauer Larsen og Andreas Væver, hvoraf sidstnævnte også nåede at runde de 200 kampe inden skiftet til Kolding. Det sætter naturligvis lidt mere kolorit på opgøret men det er heldigvis ikke første gang og de implicerede er nok mere rolige omkring situationen end tilfældet var i sidste sæson. Jeg skal være ærlig og sige at første gang vi stod overfor Andreas i sidste sæson, var ikke en rar oplevelse for mig, der var for mange følelser der crashede, men jeg håber at det bliver mindre og mindre som tiden går.

KIF Kolding har spillet en meget rodet sæson og har tilkæmpet sig 8 point i de første 14 kampe, og der har været meget langt fra top- til bundniveau for det tidligere storhold. Sejr over Ribe-Esbjerg og uafgjort mod BSH vidner om at holdet besidder kvalitet til at tage point i alle haller, men det har været meget svingende for tilbagevendte Ulf Sivertssons tropper. KIF Kolding er blevet væsentligt bredere end tilfældet var i sidste sæson og kigger man på deres 7 startende spillere, så er det et hold der på papiret kan tage point mod alle og kunne spille med om slutspillet.

Det bliver et opgør mellem 2 hold der begge er uden sejre i de sidste 2 kampe og det kommer med garanti til at kunne mærkes på banen på mandag, at begge hold brændende ønsker sig en sejr.

Vel mødt i Orangeriet på mandag 18.30 – husk der er buffet fra 17.00 i Restaurant Fælleden. 

Website Security Test