Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Nederlag i dramatisk opgør

Webredaktør, udgivet d. 30. november, 2019

Bjerringbro-Silkeborg – Skanderborg Håndbold 31-25 (15-12)

Kamp nummer 91 i Primo Tours Ligaen 2019/2020 stod i Silkeborg mellem rækkens nummer 5 og 7, Skanderborg Håndbold og Bjerringbro-Silkeborg Håndbold, på sidstnævntes hjemmebane. Det var dermed den sidste kamp i første halvdel af sæsonen, hvor alle hold efterfølgende er noteret for 13 kampe ud af de i alt 26 i grundspillet.

Vi mangler dog stadig at møde Skjern Håndbold og dagens opgør mod BSH var en gentagelse af første runde på hjemmebane, hvor vi måtte tage et stort nederlag på vores kappe. Det nederlag skulle revancheres i Silkeborg her i eftermiddag og det blev da også et helt andet opgør end sæsonens første møde.

Der var da også dækket op til en lille festdag i Jysk Arena og hvor der var hele 2 slags tarteletter under dagens VIP-arrangement på Silkeborg Stadion. Dagens matchpartner Salten Vognmandsforretning toppede dagens sponsorlotteri med en lidt uvant hovedpræmie, nemlig 5 tons sand, leveret ved hoveddøren. Den præmie vandt Skanderborg Håndbolds udsendte desværre ikke men det store VIP-selskab var derefter klar til en god håndboldmatch i de tilstødende håndbold-lokaler.

Skanderborg måtte stille til start uden Marcus Mørk, der fik et slag under torsdagens træning, men til gengæld var anføre Morten Kirk Olesen meldt helt klar til kamp igen efter hans ankelskade. Dagens værter stillede til start med alle stjernerne fra start, men det var Skanderborg der kom bedst ud af starthullerne. Morten Balling og Cornelius Kragh bragte hurtigt Skanderborg foran 2-0 inden hjemmeholdet fik gang i scoringen efter 5 minutter. Det gjorde de til gengæld effektivt 3 gange i træk men derfra byttede holdene mål i et meget tæt og intenst opgør.

BSH valgte en meget offensiv tilgang til Cornelius Kragh på venstre back men Skanderborg indstillede sig hurtigt på det tiltag. Dagens første drama udspillede sig efter 15 minutter ved stillingen 6-6, da Mathias Smed blev præsenteret for et direkte rødt kort for en tackling på Nikolaj Øris. Det er første gang i rigtig mange sæsoner at forsvarsgeneral Mathias Smed ikke var til rådighed i vores midterforsvar, men Mads Kalstrup og Kristian Bonefeld tog flot over resten af halvlegen.

Holdene fulgtes ad til 11-11 efter 24 minutter, hvor der indtraf en periode med lidt for mange fejl i Skanderborg offensiven. Et par dårlige indspil til stregen og et par missede skudforsøg gav værterne muligheden for at bringe sig i front med et par mål for første gang i kampen og pausestillingen endte på 15-12 efter de første 30 minutter.

De sidste 8 minutter af halvlegen scorede vi blot 2 mål og den frekvens var ikke nok til at følge ligaens mest scorende mandskab. Målmandsduellen var helt lige ved pausen med 8 redninger til Borgmester Laursen og 7 mål til den tidligere Skanderborg keeper Kasper Larsen.

Det var ikke uventet et hårdt opgør med et utal af hårde kampe i begge ender mod de aldrene og gennemrutinerede BSH-spillere, med veteranerne Nøddesbo, Thomsen og Knudsen i spidsen. Kæmpen Nikolaj Markussen bragte værterne foran 16-12 i første angreb efter pausen og dermed BSH i front med 4 lidt bekymrende mål, men derfra tog Skanderborg virkelig fat. 3 mål i træk fra Kragh, Kjærulff og Bonefeld bragte Skanderborg helt tilbage i opgøret og efter 38 minutter kunne en stærkt spillende Mike Haack bringe fuldstændig balance i kampen med sit mål til 18-18. Der var virkelig nerve og intensitet i kampen på dette tidspunkt og man fornemmede at BSH var til at ryste.

Men herfra gik intet Skanderborgs vej. Et hovedrystende langt BSH-angreb i undertal endte på forunderlig vis med en Skanderborg udvisning og en advarsel til Skanderborg bænken og få minutter efter fik Kristian Bonefeld hans 3. udvisning og dermed Skanderborgs andet røde kort i kampen. Paradoksalt nok faldt det røde kort for en forkert udskiftning, hvilket bestemt ikke gjorde hændelsen mindre ærgerlig.

Dermed manglede der 2 vitale forsvarsspillere og det gjorde det umuligt at give topscorer Cornelius Kragh flere pauser på bænken, og det endte desværre fatalt for vores vedkommende.

Skanderborg gav dog på ingen måder op og Mike Haack reducerede til 22-21 efter 37 minutter og Morten Kirk Olesen havde muligheden for udligning minuttet efter, men han desværre blev skadet i situationen og måtte forlade banen med smerter i hans dårlige ankel igen.

Herfra blev det for alvor op af bakke for de grønne i Jysk Arena. Alle mand skal roses for at give alt hvad der var i benzintanken og der blev forsøgt alt fra bænken for at bringe os tilbage i opgøret. Salah Boutaf fik de sidste 10 minutter i Skanderborg målet men unge Boutaf fik ikke rigtigt fat i BSH skytterne i dag.

Der blev satset alt hvad satses kunne, men vi må bare erkende at der var for lidt at skyde med i de sidste 10 minutter af opgøret. Uden Mørk, Bonefeld, Smed og Kirk kunne vi ikke mobilisere et sidste comeback og det hele endte med et nederlag på 31-25. Det var tydeligt at mærke i dagens omklædningsrum at fornemmelsen var til mere end det resultat, men det står desværre ikke til at ændre.

Vi ender dermed på en 6. plads i stillingen efter første halvdel af de 26 runder spillet, og nok så vigtigt er det med 3 point ned til den selvlysende 9. plads, der ikke giver adgang til sæsonens store mål, SLUTSPIL.

Et ganske fornuftigt udgangspunkt inden vi tager hul på de sidste 13 kampe, hvor alle forventer at det bliver historisk tæt og dramatisk i en række hvor alle slår alle, undtagen Aalborg Håndbold selvfølgeligt.   

Allerede på tirsdag drager bus-Peder igen afsted med ligaholdet, når vi skal prøve kræfter med endnu et af de traditionelle top 5 hold, denne gang Skjern Håndbold i Skjern Bank Arena.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Cornelius Kragh 6, Nike Haack 4, Morten Balling 4, Mads Kalstrup 3, Kristian Bonefeld 2, Jeppe Kjærulff 2, Mathias Bitsch 2, Nikolaj A. Nielsen 1, Jonas Samuelsson 1.

Målscorer BSH:

Nikolaj Øris 5, Johan Hansen 5, Jesper Nøddesbo 4, Nikolaj Markussen 4, August Pedersen 3, Jacob Lassen 3, Mads Kjeldgaard 3, Michael Knudsen 2, Sebastian Skube 2.

Website Security Test