Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Marginalt tæt på overraskelse

Webredaktør, udgivet d. 7. november, 2019

Referat HTH Ligaen, 12. runde, Skanderborg Håndbold – København Håndbold 27-28 (13-14)

Lad os efter aftenens kamp konstatere, at 14 hold sportsligt er berettiget til Ligaen. Det viste Skanderborgs Ligadamer til fulde, da de med et nederlag med mindst mulige margen måtte se sig slået af storfavoritterne fra København Håndbold. På trods af et København-mandskab med hele fem kommende VM-spillere, matchede bunden af Ligaen igen toppen af den danske dameliga. Det må da (sammen med Ajax’ udebanesejr mod Viborg) vise klart og tydeligt, at forskellen mellem top og bund ikke kan være mindre. Desværre resulterede det tætte opgør ikke i point i denne omgang.

Skiftende føringer hele vejen gjorde kampen til en sand neglebidder. I første halvleg holdt Skanderborg snor i København. Føringer på +2 mål til både København Håndbold og hjemmeholdet gav ved pausefløjtet en spinkel føring på 13-14 til gæsterne.

Selvom København i 2. halvleg af flere omgange kom foran med tre scoringer, tog det aldrig modet fra Skanderborg. Tværtimod blev der udvist stort mod i aktionerne, og det gav sågar en smal Skanderborg-føring på 25-24 blot 7 minutter før tid. Desværre stod hjemmeholdet ikke distancen, og selvom comeback’et blev jagtet til det allersidste, var Hanna Blomstrands scoring til 26-28, 37 sek. før tid afgørende.

Lige nu er det rigtig hårdt. Vi kæmpede med alt, hvad vi havde i 60 minutter, og der er rigtig mange positive elementer at tage med: Endnu en gang bød alle spillere rigtig godt ind. Det er enormt værdifuldt for et hold som vores. Derudover lykkedes vi med mange af de ting, vi havde snakket om inden “Og de ting, vi ikke lykkedes med, fik vi justeret. Det er småting, der var forskellen på sejr og nederlag.”

Det her giver dog mere blod på tanden. Der er lang vej endnu – vi er ikke engang halvvejs. Vi har nu også bevist, at hårdt og kontinuerligt arbejde betaler sig. Nu har vi så en svær opgave om en uge på udebane mod de forsvarende danske mestre, hvor vi endnu en gang skal jagte overraskelsen. Derefter venter en velfortjent pause, og så vender vi tilbage til træningsbanen. “Klar til at lægge yderligere lag på, klar til at skabe en overraskelse eller to, og klar til at kæmpe for hinanden.” Kun på den måde når vi holdets målsætning. “En sæson mere i Ligaen. Vi er på rette vej, men skal fortsat arbejde stenhårdt for at nå i mål.”

På onsdag d. 13. november kl. 20:00 drager Skanderborg til Esbjerg til den sidste Ligakamp på denne side af nytår. Dele af kampen vil man kunne følge på TV2 Sport, men ønsker man at se endnu en jagt på overraskelsen, kan man se hele kampen live på TV2 Play.

Skanderborgs målscorere: Sofia Deen 9, Celine Holst 4, Sarah Stougaard 4, Sofie Alnor 2, Anna Berger Wierzba 2, Mathilde Pedersen 2, Stine Holm 2, Stine Kristensen 1, Josefine Thorsted 1.

– Træner, Peter Jagd

Website Security Test