Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Flot sejr over Ribe-Esbjerg

Webredaktør, udgivet d. 25. november, 2019

Skanderborg Håndbold – Ribe-Esbjerg HH 30-27 (16-14)

Primo Tours ligaens nummer 6 & 7 stødte mandag aften sammen i Orangeriet i Skanderborg. Begge klubber havde skrabet 13 point til sig i de første 11 ligakampe, så der var lagt op til et tæt og spændingsfyldt opgør, efter 3 Skanderborg kampe i træk med store målforskelle.

Alle hold med slutspilsdrømme kigger efter 9. pladsen i ligaen, som er placeringen der adskiller slutspil fra kvalifikationsspil. Lige nu ligger 3 hold a point på 9. 10. og 11. pladsen, alle med 10 point, og dermed kunne dagens sejrherre bringe sig dejlige 5 point foran den plads alle frygter. Både dagens gæster fra Ribe-Esbjerg og Skanderborg drømte helt sikkert om det dejlige tal 15, da de lagde sig til at sove søndag aften.

Det blev Skanderborg truppen der kan gå i seng denne mandag aften med de 15 point i tabellen og dermed 5 point ned til 9. pladsen og med et rigtigt dejligt udgangspunkt inden 2. halvdel af sæsonen lige om lidt går i gang.

Det var et tændt Skanderborg hold der gik på banen og fra første minut satte sig på opgøret. Efter 5 minutter stod der 3-1 på tavlen og efter 11 minutter kunne Cornelius Kragh bringe Skanderborg foran 6-3 på noget der mindede om et godt bud på årets mål i Orangeriet. Gæsterne hang dog godt på og selvom Skanderborg et par gange var oppe med 4 mål ved 9-5 og 11-7 gik der ikke panik i REHH-holdet og med 3 minutter tilbage af 1. halvleg var forspringet helt nede på et enkelt mål ved 14-13. Samme Cornelius Kragh bombede halvlegens sidste mål ind i sidste sekund til pauseføringen 16-14 til Skanderborg.

En flot besøgt hjemmebane kunne lide hvad de så de første 30 minutter og selvom kampen stadig var helt tæt og åben kunne de grønne gå ud i kabinen til taktfaste klapsalver, efter en flot håndboldkamp de første 30 minutter.

Efter pausen fortsatte gæsterne med taktisk disciplineret angrebsspil og efter 34 minutter kunne Ribe-Esbjerg udligne til 17-17 og opgøret lignede noget der kunne blive helt tæt til sidste fløjt. Men herfra trak Skanderborg omgående fra igen og 5 minutter senere var der igen 4 måls forskel ved 21-17, efter 4 mål i træk fra vore side og den føring lykkedes vi med at fastholde kampen ud. Kristoffer Laursen stod ganske enkelt fremragende de sidste 30 minutter og var om nogen manden der sørgede for at vi kunne holde gæsterne fra at komme helt tæt på. Hele 19 redninger stod der ud for Skanderborg målmanden, der fortjent blev hyldet som kampens spiller efter opgøret. Det var hele 11 redninger flere end gæsternes rutinerede stjerne målvogterpar Rasmussen & Winkler og det var naturligvis med til at afgøre kampen til vores fordel.

Men der var rigtigt mange gode præstationer på Skanderborg holdet, hvor især Mathias Bitsch og Cornelius Kragh igen viste at de for alvor er ved at finde storformen frem her kort før vi træder ind i den travle og vigtige december måned. Defensiven stod igen stærkt og det var en sand fornøjelse at se den tænding og lyst til at tackle der findes i Skanderborg defensiven. Udefra set lignede det at vi ikke helt fik fuld valuta for det gode defensive arbejde. Det lignede faktisk vi dækkede bedre op end de 27 mål som gæsterne fik sat ind bag Kristoffer Laursen.

En skøn aften i Orangeriet hvor publikum i den grad også præsterede på højeste niveau, godt hjulpet på vej af SHEA hjørnet i topform. Der er allerede lagt i kakkelovnen til næste hjemmekamp mod KIF Kolding mandag den 9/12 men inden vi kommer dertil er der 2 hårde udekampe der skal overstås i hhv. Silkeborg og Skjern.

Der resterer 5 Primo Tours kampe plus kvartfinalen i Santander Cup i Ringsted inden spillerne drager på jule og landsholdspause, og vi har kun grund til at være optimistiske efter dagens flotte indsats.

Næste kamp er på udebane mod BSH på lørdag 30/11 i Silkeborg kl. 16.00.

TAK for opbakningen Skanderborg.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Mathias Bitsch 7, Cornelius Kragh 7, Lars Skaarup 5, Jonas Samuelsson 4, Morten Balling 4, Marcus Mørk 2, Nikolaj A. Nielsen 1.

Målscorer REHH:

Mathias Jørgensen 7, Kasper Kvist 6, Nicolai Nygaard 5, Lasse Uth 4, Miha Zvizej 2, Lars Mousing 1, Simen Schønningsen 1, Runar Karason 1.

Website Security Test