Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Forløsning i grænselandet

Webredaktør, udgivet d. 10. oktober, 2019

Sønderjyske – Skanderborg Håndbold 27-32 (12-19)

Selvom vi i dag blot spillede 7. runde i grundspillet, så var dagens opgør i Sønderborg et yderst vigtig et af slagsen, når man som både Skanderborg og dagens værter fra Sønderjyske drømmer om deltagelse i slutspillet. Skanderborg var mest under pres med 5 point på tavlen inden dagens opgør, hvor værterne havde hentet flotte 8 af slagsen i de første 6 kampe. Lysten til allerede at hænge 5 point efter en af de forventede værste modstandere i kampen om de 8 første pladser var ganske lille og holdet havde da også forberedt sig minutiøst til dagens opgør på den sydligste hjemmebane i Primo Tours Ligaen.

Det var klart fra første angreb at vi mente det alvorligt i dag. Inden det første minut var gået på lystavlen have vi bragt os foran med 2-0 og det skulle vise sig at vi kørte kampen hjem fra spids igennem samtlige 60 minutter. Efter 6 minutter var vi i front med 4-1, og det på trods af at Nikolaj A. Nielsen havde brændt den måske største stregafslutning i Danmarkshistorien. Han havde så meget plads at han sågar kunne nå et par driblinger og spadsere helt ind midt for målet, men ramte derefter stolpen på den meget uvante afslutning. Men det blev samtidigt startskuddet til en fantastik indsats og kamp fra samme Nikolaj A. Nielsen, der endte med 7 scoringer og den store afbrænder var hurtigt tilgivet.

Fra kampens start overmatchede vi klart hjemmeholdet på alle parametre, der ellers havde 2.152 feststemte tilskuere i ryggen, men det generede ikke de grønne kæmper i dag. Mathias Bitsch var formidabelt spillende i 1. halvleg og fik i den grad revancheret den lidt sløje start på sæsonen han ellers har haft, og han stemplede i den grad ind i sæsonen i dag med 6 mål før pausen.

Efter 16 minutter kom kampens første røde kort da Kristian Bonefeld ramte en modstander i ansigtet i en tackling. Det kunne have været problematisk at skulle undvære en så vital del af vores defensiv men der var bare andre der tog over og det fik heldigvis ingen betydning de resterende 44 minutter.

Efter knap 20 minutter kom Morten Balling i spil som playmaker for første gang og det var startskuddet til den afgørende periode i kampen. Den tilbagevendte playmaker startede med en ægte husmandsfinte anno 1965 som betød en 10-8 føring og herfra var der kun et hold på banen resten af halvlegen, og det var vores. 9-4 vandt vi de sidste 10 minutter og dermed en pauseføring på 19-12, som aldrig sidenhen kom i fare for alvor.

Mathias Smed scorede målet til 17-11 efter 27 minutter og når forsvarsgeneral Smed scorer – så taber vi yderst sjældent. Haluret i Skansen gik i baglås og viste konstant kun 10-14 i bedste Nordkorea style, selvom vi trak længere og længere fra hjemmeholdet.

Slutminutterne i 1. halvleg gav også kampens 2. røde kort til hjemmeholdets Frederik Børm, for en albue til hovedet af Cornelius Kragh. Det blev senere ændret til et blåt kort og dermed risiko for efterfølgende karantæne.

De sidste 30 minutter handlede ganske simpelt om ikke at give hjemmeholdet færten af at kunne komme tilbage i opgøret, og det lykkedes nærmest til perfektion. Efter 35 minutter var vi i front med hele 9 mål ved 22-13 og det ellers veloplagte hjemmepublikum tabte forståeligt nok en stor del af pusten og der var knap så mange decibel i luften efter pausen. Sønderjyske fik en god periode midtvejs i halvlegen med 3 scoringer i træk og fik reduceret til minus 5 mål ved 21-26 men Skanderborg fik sat prop i hullet og igen bragt sig i front med 6-7 mål.

Der blev aldrig spænding om hvem der skulle tage de 2 point i slutningen og vi kunne notere os en sikker og velfortjent sejr over en af de formodede værste konkurrenter i slutspilsdramaet. Og det var ikke bare 2 dejlige point, det var i ligeså høj grad måden vi fik dem på. En flot indsats af alle mand og bænk som blev grundlagt fra første minut.

En forløsning efter en svær periode de seneste uger og stemningen var høj i Bus-Peders MAN på vej mod 8660.

Om en uge er vi så tilbage på hjemmebanen på Fælleden når vi inviterer til dobbeltstævne med både herre og dameliga opgør på næste fredag. Lemvig står på menuen og man kan allerede fornemme at det fylder voldsomt i truppen at vi nu skal betale tilbage til vores hjemmepublikum efter nogle blandede oplevelser i denne sæson. Kampstart 18.00 mod Lemvig med Skanderborg legenden Jesper Holm på trænerbænken.  

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Nikolaj A. Nielsen 7, Mathias Bitsch 7, Cornelius Kragh 5, Jonas Samuelsson 4, Morten Balling 4, Morten Kirk Olesen 2, Lars Skaarup 1, Marcus Mørk 1, Mathias Smed 1.

Målscorer Sønderjyske:

Christian Jensen 9, Mikkel Kjær Møller 5, Jon Andersen 5, Oliver Eggert 2, Oskar Sunnefeldt 2, Sveinn Johannsson 1, Aaron Mensing 1.

Website Security Test