Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Sikker sejr i Kolding

Webredaktør, udgivet d. 8. september, 2019

KIF Kolding – Skanderborg Håndbold 24-31 (12-15)

Der har været meget stille under denne uges træninger efter det grimme nederlag til BSV i åbningen på hjemmebane i mandags. Alle i truppen var en anelse rystet over at det gik SÅ galt som det gjorde og vigtigheden af dagens udebaneopgør i den legendariske Kolding hal, var på ingen måder blevet mindre. Vigtigheden af at komme på tavlen i 2. runde var til at føle og spillerne var da også voldsomt opsatte og fokuserede da de ankom til frokost på Fælleden søndag kl. 12.15.

Dages modstander fra KIF Kolding har købt flittigt ind efter sidste sæson. Chris Jørgensen er bl.a. hentet i Sønderjyske som playmaker og han var uden sammenligning den største profil for hjemmeholdet i første halvleg. Han stod for værternes første 3 mål efter blot 4 minutter, hvilket Cornelius Kragh omvendt gjorde for Skanderborg. Stillingen var dermed 3-3 efter disse 4 minutter og minuttet efter stod der 4-4 på kuben over midtercirklen i den pastelfarvede hal på Ambolten nummer 6 i Kolding.

Herfra udnyttede værterne klogt en 2 minutters udvisning til Lars Skaarup til at bringe sig foran med 2 mål, som tilmed blev udbygget til 8-5 til KIF efter 10 minutters spil. Højre fløj Andreas Flodman var flittigt scorende og sammen med Chris Jørgensen var han de de 2 største trusler mod Skanderborg defensiven i denne periode.

Morten Balling var ikke blevet hans skade fra BSV-kampen kvit, så han var “kun” på bænken for at skyde straffekast. Han omsatte alle 4 Skanderborg forsøg fra straffepletten i dagens opgør og havde dermed også en flot andel i dagens sejr. Han startede med at reducere til 8-6 efter 10 minutter og det var startskuddet til 4 grønne mål i træk og dermed den første Skanderborg føring på 9-8 efter 14 minutter.

Hjemmeholdet fik igen bragt sig i front med 11-9 og 12-10 efter 19 minutter, hvilket fik Nick Rasmussen til at foretage dagens bedste udskiftning. Ind kom unge Salah Boutaf i Skanderborg målet og han holdt KIF offensiven fra at score yderligere de resterende 11 minutter af halvlegen. Mads Kalstrup fik korrekt et rødt kort fra en for voldsom tackling af dagens fremragende dommerpar men det fik ingen betydning for Skanderborg.

Salah Boutaf pillede fuldstændigt pynten af KIF afslutningerne og fik sig for alvor sat i respekt da han greb den nye KIF venstre fløj Frederik Gustavsson ud i fri position fra fløjen og igangsatte et kontraangreb sekundet senere. Unge Thomas Arnoldsen fik efter 17 minutter sin officielle debut i Primo Tours Ligaen og han startede ganske uimponeret fra første minut. Han reducerede til 11-12 og derfra stod der udelukkende Skanderborg på resten af halvlegen. 5 mål i træk forvandlede en KIF føring på 12-10 til en Skanderborg pauseføring på 15-12.

Efter pausen kom Skanderborg ud som skudt ud af en kanon. Salah fortsatte sit imponerende indhop og først efter små 4 minutter lykkedes det KIF topscorer Andreas Flodman at bryde igennem Boutaf panseret, efter 14 målløse KIF minutter. Vores offensiv fortsatte med at score på næsten hvert angreb og efter 6 minutter kaldte den nye KIF træner Ulf Sivertsson til timeout bagud med 13-19.

Den hjalp ikke noget og trods 7 mod 6 sats fra hjemmeholdet, øgede Skanderborg stille og roligt føringen. Efter 45 minutter var vi foran med 10 mål ved 25-15 og det var herfra kun et spørgsmål om sejrens størrelse. Unægtelig en noget mere spiselig situation end kampen for blot 6 dage siden mod BSV, hvor situationen var med præcist omvendt fortegn.

Med 6 minutter tilbage på klokken bragte Thomas Arnoldsen Skanderborg foran med 31-20 og hjemmeholdets tilskuere begyndte at forlade hallen. Koncentrationen forsvandt desværre de sidste minutter som sluttede med 4 KIF mål i træk og dermed et noget mere spiseligt slutresultat på 24-31 for hjemmeholdet, men det ændrede ikke på at det var en ganske suveræn udesejr til Nick Rasmussens tropper.

Sejren blev skabt på en Skanderborg specialitet fra sidste sæson, hvor trænerteamet som så mange gange før fik tilrettet defensiven midtvejs i 1. halvleg. Det var ganske imponerende hvordan der blev dækket op og så gjorde det selvfølgeligt ikke sagen mere værre at Salah Boutaf stod ganske og aldeles fremragende i det grønne mål. 52% endte den unge keepers redningsprocent på i hans blot anden ligaoptræden. Tak til SHEA for et endnu et flot udviklet talent, som vi kommer til at se meget til fremover.

Det ligner et godt match for vores trofaste sponsor igennem rigtigt mange år i klubben, gardin producent Feel Home med base i Ry. Der går en potentiel ny top-gardinmontør i Feel Home kæden med den evne den unge Boutaf har til at lukke gardinerne helt ned i store rum.

Også Thomas Arnoldsen skal have en god buket roser med for hans debut i Primo Tours Ligaen. 2 mål og en gennemført indsats stod der ud for nummer 11 i den grønne trøje, forhåbentligt blot en af mange for unge Arnoldsen i årene fremover.

De unge stjal naturligt nok overskrifterne i dagens sejr men dejligt var det også at se Cornelius Kragh brænde en fantastisk kamp af og med 9 rene mål var han en nydelse at se igennem alle 60 minutter, i begge ender af banen.

Vi er på tavlen i 2019/2020 sæsonen og det hævede humøret med adskillige grader i den grønne trup. Der var en ganske anden stemning i Peders bus på vej nordpå end tilfældet var den modsatte vej.

Næste opgave er på søndag kl. 15.00 mod Nordsjælland Håndbold, på hjemmebane i Orangeriet, og vi vil SÅ gerne have i kommer rigtigt mange. Billetsalget åbner senere iaften.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Cornelius Kragh 9, Morten Balling 4(4), Mathias Bitsch 3, Jonas Samuelsson 3, Nikolaj A. Nielsen 3, Lars Skaarup 2, Kristian Bonefeld 2, Thomas Sommer Arnoldsen 2, Morten Kirk Olesen 1, Mike Haack 1, Marcus Mørk 1.

Målscorer KIF Kolding:

Andreas Flodman 8, Chris Holm Jørgensen 5, Troels Jørgensen 3, Alexander Morsten 2, Jens Svane 2, Frederik Gustavsson 2, Benjamin Pedersen 1, Mattias Thynell 1.

Website Security Test