Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Referat fra Aalborg kampen

Webredaktør, udgivet d. 18. september, 2019

Aalborg Håndbold – Skanderborg Håndbold 26-26 (12-10)

Som sæsonstarten har set ud, må en udekamp i Gigantium mod Aalborg Håndbold næsten være sæsonens ultimative udfordring. De forsvarende mestre vandt supercuppen, de 3 første kampe i Primo Tours Ligaen og senest en 10 måls sejr over de norske mestre fra Elverum i Champions League. Aalborg Håndbold har faktisk set ganske skræmmende ud den seneste måned og er da også de fleste eksperters bud på at genvinde DM trofæet når 19/20 sæsonen afsluttes til sommer.

Det lignede dermed en meget svær opgave som vores drenge stod overfor, men for 3. år i træk kunne vi forlade Danmarks bedst besøgte håndboldhal med point i Frank Jensens legendariske grønne VSH-taske.

De seneste 2 sæsoner tog vi begge point med fra Aalborg men i dag blev det til et enkelt, men som kampen forløb så føltes det uafgjorte resultat faktisk som en sejr.

Kampens helt store samtaleemne var hjemmeholdets norske målvogter Kristian Saeverås, som stod en helt uvirkelig kamp i Aalborg målet. Mathias Bitsch åbnede godt nok scoringen på første forsøg efter 30 sekunder men herefter var det ganske småt med mål imod den unge nordmand. Efter 9 minutter var stillingen blot 3-3 og da var der allerede noteret 7 redninger fra den nordjyske nummer 12. Minuttet efter mistede Nick Rasmussen tålmodigheden og kaldte timeout og da var redningerne oppe på 10 stk., og da var der blot spillet knap 11 minutter.

De kloge ord i time-outen ændrede ikke rigtigt noget og fra stillingen 4-4 begyndte hjemmeholdet stille og roligt at trække fra. Efter 15 minutter var værterne i front med 8-5 og Saeverås var på utrolige 13 redninger og vi havde meget svært ved at finde de rigtige løsninger. Lars Skaarup havde en vigtig hånd i den periode og var en af de få der fandt hullerne i Aalborg målet og et reddet straffekast fra Borgmester Laursen gav Mathias Bitsch muligheden for at udligne til 9-9 efter 22 minutter.

Det fremtvang en Aalborg timeout som efterfølgende betød at Aalborg igen bragte sig i front med 1-2 mål og pausestillingen endte på beskedne 12-10 til de forsvarende danske mestre.

Statistik på redninger sagde 15 stk. til Saeverås og 6 stk. til Borgmester Laursen, men det var ikke et helt retvisende billede, for Kristoffer stod faktisk en fremragende 1. halvleg også.

Efter pausen fortsatte vi med at misbruge de 2 første forsøg på den norske mirakelmand men så begyndte de voldsomme redningsprocenter også at gå i den forkerte retning for hjemmeholdet. Til gengæld kom vi ind i en periode hvor vi fik flere og flere problemer med at komme frem til kvalificerede afslutninger. Gang på gang endte vores forsøg i paraderne på de store Aalborg spillere og da hjemmeholdet ovenikøbet ramte en periode hvor marginalerne gik rigtigt meget deres vej, begyndte Aalborg igen at trække fra. Ved stillingen 18-14 efter 43 minutter forlangte Nick Rasmussen sin 3. og sidste timeout og det virkede også som om kampen kunne have knækket på dette tidspunkt.

  Det betød en ganske sjælden 7 mod 6 satsning fra trænerteamet og selvom vi kom bagud med 19-14 endte det med at blive en genial løsning fra de 3 trænere på Skanderborg bænken. Genial var også indskiftningen af Mike Haack, som kom på banen efter 45 minutter. 45 sekunder senere havde han scoret 2 mål på 2 forsøg og han var stærkt medvirkende til at starte vores comeback i kampen. Også Nikolaj A. Nielsen viste format i det sidste kvarter af kampen. Kristoffer Laursen reddede efter 53 minutter sit 3. straffekast i kampen og minuttet efter reducerede Morten Kirk Olesen til minus 1 ved 23-22.

Nu var der lagt op til en ægte gyserafslutning og det var lige præcis hvad publikum fik. Temperaturen i Gigantium steg med mange grader de sidste 10 minutter men Skanderborg holdt hovederne kolde og med 3 minutter tilbage af kampen udlignede Mike Haack til 24-24. Stemningen var intens og dommerne havde en hård dag på kontoret med at få fordelt sol og vind lige.

Med 1,5 minut tilbage fik Mike Haack en 2 minutters udvisning ved stillingen 25-25 og det lignede en måske afgørende fordel til hjemmeholdet da Sebastian Barthold bragte Aalborg foran med 26-25 med 50 sekunder tilbage på klokken. Som så mange gange før endte Marcus Mørk med at blive redningsmanden, da han scorede et fremragende mål til udligning 26-26 i undertal med 15 sekunder tilbage. Aalborg forlangte deres sidste timeout med 12 sekunder tilbage og her viste Mathias Smed hvorfor han er en ægte forsvarsgeneral. Han fik lukket Henrik Møllgaard helt ned og det hele endte med et frikast efter tid som samme Møllgaard skød forbi muren, men heldigt for os, også forbi målet.

En heroisk indsats af vores drenge der aldrig gav op og fightede det bedste de har lært. Et meget flot point kan tilskrives vores pointkonto der nu lyder på 5 point efter 4 kampe og vel at mærke med de 2 største DM favoritter overstået i første halvdel. Den start kan vi kun være tilfredse med og mon ikke vi nu for alvor får lokket vores hjemmepublikum i hallen til lokalopgør mod Århus Håndbold på tirsdag. Det fortjener drengene i den grad.

Der var mange flotte præstationer på en dag hvor flot fight og kløgt blev omsat til et for mange uventet point. Aalborg vandt målmandsduellen med 23 mod 11 men statistik er ikke altid helt så enkelt. Borgmester Laursen var en stor del af forklaringen på vi lykkedes i kampens afgørende fase men derudover var der mange andre fornemme præstationer. Defensiven var på et meget højt niveau og det faktum gør at vores hold har muligheder i alle kampe i Primo Tours Ligaen igen i denne sæson.

Dagen i Aalborg startede i VIP lokalet med det traditionelle trænerinterview med årets træner Stefan Madsen. Efter en længere opremsning af sejre og titler blev Madsen spurgt om hjemmeholdet overhovedet kunne tabe i denne sæson. Svaret var lidt uskarpt fra den sympatiske cheftræner, men fakta 3 timer senere var ihvertfald at de godt kunne spille uafgjort. Mod Skanderborg Håndbold som tilfredse kørte hjem fra Gigantium for 3 år i træk med point i Danmarks ældste klubtaske.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Nikolaj A. Nielsen 4, Lars Skaarup 4, Kristian Bonefeld 3, Morten Kirk Olesen 3, Mike Haack 3, Cornelius Kragh 3, Mathias Bitsch 2, Jonas Samuelsson 1, Thomas Sommer Arnoldsen 1, Mads Kalstrup 1, Marcus Mørk 1.

Målscorer Aalborg Håndbold:

Sebastian Barthold 7, Henrik Møllgaard 4, Mishels Liaba 4, Janus Smarason 3, Magus Saugstrup 3, Mark Strandgaard 3, Mads Christiansen 1, Benjamin Jakobsen 1.

Redninger:

Skanderborg Håndbold – Kristoffer Laursen 11/37 – 30%

Aalborg Håndbold – Kristian Saeverås 23/47 – 49%

Website Security Test