Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Optakt Skanderborg – Århus

Webredaktør, udgivet d. 23. september, 2019

Tirsdag kl. 20.00 venter en af sæsonens bedste oplevelser på hjemmebane når der fløjtes op til vaskeægte lokalopgør mod Århus Håndbold i Primo Tours Ligaen.

Disse lokalopgør er begyndt at fylde mere og mere blandt spillerne, hvorimod det desværre ikke rigtigt er slået igennem på tilskuersiden endnu. Mange af vores spillere bor dør om dør med Århus spillerne og de mødes da også ind imellem i Team Danmark styrkecentret hvor mange af vores spillere træner til dagligt, så for spillerne står der mere end ”blot” 2 point på spil.

Sidste sæson stod de 2 hold overfor hinanden hele 5 gange. 2 gange i grundspillet, 2 gange i slutspillet og så i semifinalen i Boxen i Herning til Santander Cup Final4. Det er morgendagens gæster fra Århus der har mest at revanchere sig for i forhold til sidste sæson, hvor Skanderborg stod som vindere i 4 af opgørende mod Århus Håndbolds ene sejr på hjemmebane i grundspillet.

Coach Aksel Nørgaard har et livslangt indgående kendskab til Århusiansk håndbold og han glæder sig som altid til lokalopgør af fineste skuffe mod Erik Veje & Co.

Når jeg skal sætte ord på morgendagens opgør, kan jeg næsten ikke komme udenom vores gamle image som The Green Gunmen, men med omvendt fortegn. Det er et par år siden vi lagde Gunmen temaet i graven men dette års Århus hold burde næsten tage det til sig, nu det er ledigt.

Det passer som fod i hose til det mandskab vi møder i morgen. Der kommer 3 orange gunmen ridende ind på det orange halgulv i morgen, ved navn Læsø, Martinussen og Petersen. De skyder på ALT, og siger undskyld bagefter. De 3 bagspillere har scoret 70% af Århusianernes mål hidtil i sæsonen, 85 ud af 121 pletskud og det er virkeligt en faretruende trio vi skal have stoppet. Vores 4 blok og målmænd kommer virkeligt på arbejde når Nikolaj Læsø & Co trækker blankt tirsdag aften og den kamp i kampen kan næsten ikke undgå at blive kampafgørende på den ene eller anden måde.

Vi er pisket til at arbejde stenhårdt i defensiven og få trættet de 3 bagspillere så vi kan få udnyttet vores større bredde sidst i kampen. Det bliver 2 x 30 minutters gedigent bombardement i bedste Erik Veje stil, hvor en halv chance fra bagkæden er bedre end en god chance fra fløjen og det bliver bare en fantastik oplevelse for publikum. Det er aldrig kedeligt at se Århus Håndbold, for deres spillestil er så ligefrem. Efter at Sebastian Henneberg ikke længere er at finde på holdkortet er specielt Nikolaj Læsø havnet i en meget stor rolle på holdet og han bliver helt sikkert forskellen mellem succes og fiasko for begge mandskaber i morgen.

Århus vil forsøge at trykke os flade og det skal vi kunne modstå, og jeg kan bare sige at vi i hvert fald er top forberedt på dette. Det bliver med garanti ikke kedeligt og jeg kan kun opfordre alle til at møde op i Orangeriet i morgen kl. 20.00.

Ud over en fantastisk håndboldkamp kan i også glæde jer til at se og høre den bedste slagsang og musikvideo jeg har oplevet i mit lange håndboldliv. Stor respekt til producer og sanger Søren Zahle og til Frank Rosgaard fra Fade To Grey, som har filmet og klippet det hele sammen. Det har været en fantastisk rejse med disse 2 kapaciteter og også at opleve alle spillerne synge og spille sammen. Det kan i godt glæde jer til.

Website Security Test