Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Sæsonens første hjemmesejr

Webredaktør, udgivet d. 15. september, 2019

Skanderborg Håndbold – Nordsjælland Håndbold 29-24 (15-13)

Sæsonens eneste søndagskamp stod i dag mod eneste liga klub øst for Storebælt, Nordsjælland Håndbold. Cornelius Kragh havde været i den lokale verdenspresse før opgøret og meldt ganske befriende og klart ud, at snakker vi slutspil så er Nordsjælland et hold man meget gerne skal have 4 point imod i denne sæson. De fleste såkaldte eksperter har alle forudset at det unge Nordsjælland hold kommer til at lande i blandt de nederste 4 hold i 2019/2020 sæsonen, men derfra er det nu meget meget langt fra en walk over at stå ansigt til ansigt med Simon Dahls tropper, og det blev det bestemt heller ikke i dag.

Skanderborgs tropper var meget opsatte på at få vist hjemmebanen på Fælleden at sæsonpremerieren mod BSV var en engangsforeteelse og udstrålingen fejlede da heller intet fra kampens start. Det var dog tydeligt at gæsterne havde samme tilgang til kampen som vi selv og det blev en hård fight fra første minut.

Var indstillingen der, manglede der til gengæld kvalitet i det vi lavede i den offensive ende. Stillingen 5-5 efter 12 minutter talte sit tydelige sprog om at vi ikke performede som ønsket i kunsten selv at lave mål og kun en god start på kampen af Kristoffer Laursen gjorde at vi ikke var bagud på dette tidspunkt. Da borgmester Laursens redninger blev færre midtvejs i halvlegen bragte gæsterne sig da også i front med et par mål. Morten Balling kunne dog udligne til 10-10 på sit eneste forsøg fra straffestregen efter 20 minutter men vi skulle helt hen til de sidste 4 minutter af halvlegen før vi lykkedes med at komme i front igen. En hektisk og fejl fyldt slutfase resulterede i en 2 måls føring på 15-13 til Skanderborg, men kønt var det helt ærligt ikke.

Nu skal man som skribent for sin egen klub jo passe på med at komme med for store udmeldinger, men det kontraspil vi leverede i de første 30 minutter, var ganske enkelt et sted mellem forfærdeligt og pinligt. Det var faktisk tæt på imponerende hvor mange håbløse beslutninger vi formåede at tage på så få minutter 1. halvleg varede og trænerteamet undlod da heller ikke at udrykke deres misbehag over specielt den del af spillet.

Det lignede at konsekvensen blev at kontra stikket blev trukket ud i pausen, for det var ikke mange gange vi forsøgte afleveringer over mere end en meter de sidste 30 minutter. Og det pyntede faktisk på dagens samlede vurdering af vores indsats.

Der var blot spillet 32 sekunder af 2. halvleg før en super tændt Nikolaj A. Nielsen så en 2 minutters udvisning, som satte en bremser for en god start på 2. halvleg. Men spillerne holdt hovederne kolde og efter 8 minutter havde vi bragt os foran 20-16. Det fremtvang den anden NSH team out men den bragte ikke gæsterne tættere på i første omgang. Midtvejs var stillingen 22-18 men 2 missede afslutninger af en ellers velspillende anføre Morten Kirk Olsen betød 22-20 og fornyet spænding i opgøret.

På dette tidspunkt stemplede Borgmester Laursen ind igen for alvor, sådan rigtigt for alvor. Gang på gang væltede hans tyske kendingsmelodi ud af de velspillende højtalere i Orangeriet og i den anden ende viste Marcus Mørk vigtigheden af at have rutine på holdkortet. 2 mål i træk fra Mørk og efterfølgende en scoring af talentet Thomas Sommer Arnoldsen holdt gæsterne fra at nå helt op, men kampen levede dog stadig. Nordsjælland nåede aldrig tættere på end minus 2 mål men vi skulle helt hen til de sidste 3-4 minutter før alle i Orangeriet var helt sikre på at den fede dame var færdig med at synge denne søndag.

29-24 stod der på den flotte kube i loftet, men den sejr lyder større end den var. Spillerne fik den sejr de så gerne ville give deres elskede hjemmepublikum, og det hverken kan eller skal der pilles ved. Selvtilliden fik sig et ordentligt hak i tuden mod BSV for 2 uger siden, det er der vist ingen tvivl om, men spillerne er på rette vej efter 2 sejre i træk mod 2 hold som dog må forventes at lande i den nederste halvdel når grundspillet skal gøre op om yderligere 23 runder. På onsdag får drengene en god chance for at måle sig på absolut højeste niveau igen, når holdet drager til dobbelt A og møder de forsvarende mestre og Santander Cup vindere fra Aalborg Håndbold, der har vist skræmmende styrke siden turneringen blev blæst igang. Hverken mere eller mindre.

Dagens opgør var ganske uden landsdækkende TV-transmission og derfor fri for flere challenge problematikker og begge trænere holdt hovederne fuldstændigt kolde og ingen brugte mere end de 3 tilladte timeouts, faktisk brugte begge mandskaber kun 2 stk. hver.

Næste gang der er hjemmekamp for herrerne i Primo Tours Ligaen er om e god uges tid, tirsdag 24/9 kl. 20.00 hvor der er lokalopgør mod Århus Håndbold. HER kommer TV2 Sport på besøg sammen med Erik Veje & Co – men der er heldigvis god tid for alle for at læse op på alle de nye regler omkring dommerbordet.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Cornelius Kragh 6, Morten Kirk Olesen 4, Jonas Samuelsson 3, Lars Skaarup 3, Nikolaj A. Nielsen 2, Mads Kalstrup 2, Thomas Arnoldsen 2, Marcus Mørk 2, Mathias Bitsch 2, Kristian Bonefeld 1, Morten Balling 1 (1).

Målscorer Nordsjælland Håndbold:

Carl-Emil Haunstrup 6, Kasper Kisum 6, Tobias Jørgensen 3, Frederik Iversen 3, Mathias Møller 2, Jesper Dahl 2, Anders Agger 1, Fabian Sandven 1.

Website Security Test