Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Hvorfor ikke Super Cup ?

Webredaktør, udgivet d. 25. august, 2019

Flere har henvendt sig omkring den forestående Super Cup match, som officielt starter liga sæsonen 2019-2020. På herre siden er det de forsvarende mestre Aalborg Håndbold der møder sølvvinderne fra GOG, i Næstved Arena på tirsdag.

Opgøret er traditionen tro de Danske Mestre mod Pokalvinderne fra den foregangende sæson, men da Aalborg Håndbold vandt både DM Guld og Santander Cup i 2018/2019, kan dette jo i sagens natur ikke lade sig gøre.

Flere har spurgt hvorfor det så ikke er 2. pladsen fra Santander Cup der deltager, istedet for sølvvinderne fra herre ligaen.

Fra redaktions side må vi erkende, at vi ved det ikke præcist. Det ville vel egentligt også næsten være mest naturligt at de Danske Metre deltog som Danske Mestre og ikke som Santander Cup mestre, men sådan er det ikke p.t.

Hvis man kigger lidt tilbage i Super Cuppens historie, der strækker sig fra 2010 til idag, så HAR det faktisk også været sådan. 3 gange siden 2010 har et hold vundet “The Double”. “2010/2011 sæsonen vandt AG København begge titler og de deltog naturligvis i Super Cup kampen, men her mødte de taberne fra pokalfinalen Århus Håndbold, og ikke DM sølvvinderne fra BSV. Havde denne været gældende så skulle Skanderborg Håndbold have deltaget i Super Cup kampen på tirsdag mod Aalborg Håndbold, men reglen er åbnbart blevet ændret siden 2010.

I sæsonen 2013 vandt KIF Kolding København nemlig “The Double”, men her var det DM sølvinderne fra Aalborg Håndbold der fik pladsen i Super Cup, igen istedet for BSV der var taberen i pokalfinalen.

Hvorfor reglen er ændret vides ikke, men dette er hvad vi ud fra statistikkerne kan forklare, som svar til de spørge lystne følgere.

Website Security Test