Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

EN kamp fra BOXEN

Webredaktør, udgivet d. 24. august, 2019

Nordsjælland Håndbold – Skanderborg Håndbold 18-19 (7-10)

Santander Cup 1/8 Finale

Skanderborg Håndbold er for anden sæson i træk i Santander Cup kvartfinalerne og dermed kun 1 sejr fra deltagelse i Santander Final4 i Boxen. Det står klart efter en hæsblæsende kamp i Helsinge Hallen mod Nordsjælland Håndbold, hvor sejrsmargin blev præcis den samme som i sidste sæsons kvartfinale mod samme hold, plus 1 mål.

Kampens optakt var kaotisk for begge mandskaber. Nordsjælland har været ramt af et sandt skadeshelvede de sidste uger og var uden 4 profiler til dagens opgør. Skanderborg var derimod i stærkeste opstilling men da dagens bustur fra Fælleden startede havde ingen en ide om at turen kom til at vare næsten 8 stive timer. En alvorlig ulykke med en væltet lastbil med brændstof gjorde at motorvejen over Fyn var spærret i 6 timer og holdet kom til at holde i en kø som man på tysk vil kalde stau – wirklich stau faktisk. Normalt vil en tur til Helsinge tage Bus Peder omkring 4 timer, men i dag tog det tæt på 8 og kampen måtte flyttes fra kl. 16.00 til 19.00.

Kampen blev med mindste score i mands minde med Skanderborg som deltager. Begge holds målvogtere, Marcus Holmen og Kristoffer Laursen stod begge fremragende kampen igennem men kvaliteten fra vort angrebsspil var heller ikke på det niveau vi plejer at opleve. Vi tilspillede os gang på gang 100% chancer fra stregen i kampens indledning, men alle uden undtagelser blev misbrugt på det skammeligste. Midtvejs i 1. halvleg var stillingen blot 5-5 men med 4 Skanderborg mål i træk fra 5-4 til 5-8 bragte Skanderborg sig for første gang foran med mere end 2 mål. Pausestillingen var beskedne 10-7 til vores hold og fornemmelsen var rimelig god i omklædningsrummet i pausen.

 Nordsjællands nye målvogter Marcus Holmen var manden der alene forhindrede os i ikke at afgøre kampen før pausen, for han stod ganske enkelt fremragende.

Værterne spillede samtlige 60 minutter med de 3 samme bagspillere, og man kunne vel forvente at de måtte gå ned på fysikken i slutningen af kampen. Det skete bare ikke, de unge Nordsjælland spillere kæmpede heroisk og specielt unge Mathias Campbell imponerede med 7 mål i hans senior debut.

Også vores egen tidligere venstre fløj Frederik Iversen fik en flot debut for sin nye klub med 3 mål på ligeså mange forsøg.

Efter pausen var billedet uændret. Begge målmænd var kampens stjerner og Skanderborg misbrugte alt hvad der begyndte med streg. Skanderborg førte gennem samtlige 30 spilminutter fra mellem 1 til 3 mål, så kampen var først afgjort i de sidste sekunder.

Cheftræner Nick Rasmussen fandt aldrig helt den angrebsopstilling der virkede og meget endte i hænderne på Morten Balling og Marcus Mørk de sidste 5-10 minutter, på en dag hvor Cornelius Kragh ikke rigtigt kom i gang for alvor.

Dagens Skanderborg spiller blev Borgmester Laursen, dr også i slutminutterne var afgørende for at værterne aldrig kom på uafgjort eller med mulighed for at fravriste os den yderst vigtige sejr.

Nu venter en forhåbentlig kortere tur hjem fra Helsinge og mon ikke der bliver skruet op for den kolde den af aircondition efter 2 x 30 minutter vanvittig sauna oplevelse i Helsinge Hallen.

Vi er i kvartfinalen, og det var det vi kom efter. Hvem vi møder afgøres i den kommende uge og kampen skal spilles i december måned. Det kunne nu være sjovt med endnu en tur til 7400 Herning, hvor vores fans tidligere på året viste hvordan en pokalfinale skal skæres på lægterne.

Men man kan ikke slutte dette referat uden at huske at rose de unge løver fra Nordsjælland, for de kæmpede virkeligt flot og havde en stor ære at dagens opgør.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Marcus Mørk 5, Mathias Bitsch 4, Cornelius Kragh 3, Lars Skaarup 3, Morten Balling 2, Jonas Samuelsson 1, Mike Haack 1.

Målscorer Nordsjælland Håndbold:

Mathias Cambell 7, Tobias Jørgensen 3, Frederik Iversen 3, Carl-Emil Haunstrup 2, Jesper Dahl 2, Anders Agger 1.

Website Security Test