Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Sportchefen gør status

Webredaktør, udgivet d. 16. juli, 2019

Sportschef for liga herre Torben Væver har kigget lidt tilbage på 18/19 sæsonen og kigger her dagen før træningsstart også lidt frem mod den nye sæson.

Ferien er ved at være slut og forberedelserne til 2019/20 står for døren.

Sæsonen 2018/2019 blev på rigtigt mange måder en fantastisk oplevelse med både Santander Cup finale og vores første slutspil. En imponerende 6. plads i grundspillet var mere end vi før sæsonen havde turdet håbe på men kigger man tilbage på sæsonen så syntes jeg det var ganske og aldeles velfortjent at vi kom med i det fineste selskab for første gang. Laver man en separat turnering udelukkende for top 6 holdene, var vi det hold af alle 6 der fik flest point indbyrdes, hvilket i min bog beviser at vi over sæsonen holdt et meget højt topniveau.

Skuffelsen over afslutningen af slutspillet sidder stadig i alle omkring truppen. Fornemmelsen af at have mistet en semifinale fordi GOG ikke havde noget at spille for og dermed stillede op med et halvt U18 hold i sidste runde, var og er stadig en underlig akavet følelse. Men sådan er gamet i håndboldsporten og selvfølgeligt en konsekvens af den nuværende struktur med puljespil i slutspillet. Det var måske på tide man skulle få drøftet om det ikke var tid til at kigge på den svenske model for slutspil, jeg tror faktisk hovedparten af klubberne ville stemme for en ny struktur på slutspillet. Vi fik lært kynismen på den hårde måde kan man sige og oplevelsen i Orangeriet i minutterne efter vores kamp mod Århus var slut vil stå printet i lang tid endnu.

.

Deltagelsen i slutspillet blev på flere områder en øjenåbner og jeg håber at vi fik lært noget af den oplevelse. Der sker noget på banen når tingene spidser til og det skal vi lære noget af. Dommerpræstationerne kom i langt højere fokus da slutspillet startede, efter et grundspil hvor disse ellers ikke havde fyldt nævneværdigt, bortset fra et par af de absolutte bundgysere. Det giver stof til eftertanke og de facts har vi puttet i posen og vi må lære af de erfaringer vi har gjort os. Vi vidste vi skulle jagte marginaler i de 6 slutspilskampe og den jagt tabte vi desværre i første forsøg.

Final4 i Boxen i Herning blev for hele klubben en fantastisk oplevelse. Vi var millimeter fra forlænget spilletid i finalen mod Aalborg Håndbold og på lægterne oplevede vi en fantastisk opbakning fra det grønne hjørne. Håndboldfeberen blev for alvor tændt i og omkring Skanderborg og det var stærkt medvirkende til at vi nåede så flotte resultater igennem sæsonen. Orangeriet fik i løbet af sæsonen vist sig fra sin absolut bedste side og opbakningen var fantastisk igennem hele sæsonen.

Udenfor banen har vi fået søsat mange nye initiativer og vi føler os klar til vokse videre de kommende sæsoner. Vi er stadig en klub med et meget begrænset budget, og vi er med mange længder det hold der har fået mest ud af budgettet i 18/19 sæsonen. Men klubben har behov for at vokse på alle leder og kanter fremadrettet og den netop afsluttede sæson er på ledelsesgangen også blevet brugt til at forberede fremtiden. Et større generationsskifte er igangsat og flere nye og dygtige folk står klar til at hjælpe klubben videre mod nye mål. En ny organisation er i gang med at blive rullet ud i disse dage og det kommer til at betyde både nye og friskere vinde i arbejdet med både herrer og dameafdelingerne.

Det korte mål er at få en sund balance i vores økonomi og derefter er målet at få videreudviklet afdelingerne, så Skanderborg Håndbold har en realistisk chance for fremover at fastholde en placering i slutspillet på herre siden, som jeg primært varetager.

Den bedste sæson på herre siden i klubbens historie, det kan der ikke stilles spørgsmålstegn ved og det giver naturligvis mod på mere i den kommende sæson. Vi står midt i en historisk situation hvor holdet er meget tæt på at være det samme som i sidste sæson. Bertram Obling og Frederik Iversen er de eneste spillere på fratrædelsessiden og det er ganske uhørt i 8660 at vi blot siger farvel til 2 spillere. De 2 spillere bliver selvfølgeligt erstattet af nye kræfter. På målmandsposten henter vi fra egen avl da Salah Boutaf får en plads i truppen efter en sæson på lejeaftale i Odder Håndbold. Venstre fløj besættes af endnu en tidligere SHEA elev Jeppe Kjærulff Hansen, der kommer til fra Skive fH i 1. division.

Derudover udvides ligatruppen i denne sæson med nogle af de meget store talenter der i øjeblikket gennemgår en god uddannelse på SHEA akademiet Der er meget store talenter igennem akademiet i disse år og det ser ikke ud til at stoppe. Kvaliteten er stor og jeg håber at vi kan få integreret en god del af disse talenter selv løbende de kommende mange sæsoner.

Denne sommer har vi hele 20 spillere på diverse ungdomslandshold på både pige og drengesiden og det ses næppe andre steder i kongeriget. Vi har denne sommer da også oplevet en historisk interesse fra andre klubber i landet for de mange talenter på SHEA, både fra de helt store ligaklubber og 1. og 2. divisionsklubber. Det har betydet nogle grå hår i hovedbunden på sportslig ansvarlig på SHEA Mikkel Voigt, også blandet med lidt bekymring for nogle af spillernes ståsted i den svære overgangsfase fra ungdom til senior. Det landsdækkende skifte fra U18 til U19 har betydet en historisk stor omvæltning på spillersiden og med denne sommers mange klubskifter kan man nok konkludere at det bliver helt nye tider på det område. Vi kommer til at se flere af de helt unge talenter som hentes til at udfylde pladserne 12-16 på blandt andet de store klubbers holdkort og de svære 2. divisions 2. hold fremadrettet. Det kommer til at betyde at vi skal tage nogle tidligere valg omkring de unge talenter i Skanderborg end tidligere, hvilket helt basalt nok ikke er super sundt for hverken spillere eller klub.

Den situation har vi selvfølgeligt forholdt os til i vores klub og jeg er sikker på at vi også kommer til at give nye spillere debut i liga regi allerede i den kommende sæson.

Hvilken vej vender vi så næsen når der skal tales målsætning for den kommende sæson, efter slutspil, pokalfinale og millimeter fra en semifinale. Det handler vel om at forblive ambitiøse men samtidigt bevare begge ben i den gode jyske muld. Kigger man ned over de 14 hold i den kommende liga, så er der hold der har oprustet voldsomt og nogle der ligner mere status quo. Vi skal jo sætte vores lid til at det faktum at vi stort set ikke skifter ud skal gøre os stærkere, men det stiller samtidigt nogle krav til os selv om ikke at hvile på laurbærrene og arbejde benhårdt for at forfine tingene på banen yderligere. Der er ingen tvivl om at der bliver drabelig kamp igen i denne sæson om de 8 pladser i slutspillet, og det tror jeg bliver vores primære mål på nuværende tidspunkt. Men det bliver også en kæmpe opgave når man sidder og kigger på de 13 øvrige hold i årets kommende ligatabel. Der er ikke mange blandt de 14 hold der ikke drømmer om slutspil og der er kun 8 pladser at spille om. Det bliver en spændende case at sætte målsætning op sammen med holdet i den kommende periode.

Mange ting skal gå op i en højere enhed for at nå det forjættede land og det gjorde det i 18/19 sæsonen, men det er ikke ensbetydende med at det gentager sig. Jeg tror på vores spillere er så ærgerrige at vi kan spille med om de 8 øverste placeringer igen, men vi skal have det beskidte arbejdstøj på igen og der skal virkeligt arbejdes hårdt de kommende 6 uger inden ligasæsonen skydes i gang igen på hjemmebane mod BSV mandag 2/9.

Jeg glæder mig til at se spillerne igen på onsdag og jeg tror alle glæder sig rigtigt meget til at starte hvor vi slap i foråret. Ikke mindst håber jeg at opbakningen fra sidste sæson fortsætter i samme opadgående kurve, for det kommer til at kræve sammenhold og opbakning fra øverste skuffe hvis vi skal fastholde vores status som slutspilshold.

Website Security Test