Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

DM Bronze til U18 drengene

Tom Kristensen, udgivet d. 3. maj, 2019

U18 Drengene spillede i den forgangne weekend DM i Roskilde og kunne efter en flot holdindsats søndag, hænge en bronzemedalje om halsen. Et godkendt resultat for sæsonen af både spillere og trænere, set i lyset af at holdet i ugerne op til DM blev ramt af flere uheldige skader på nøglespillere.

U18 Drengene mødte i semifinalen lørdag Oure HK, der kvalificerede sig som nummer 2 i Øst ligaen. En kamp, som Skanderborg på forhånd var udråbt som storfavorit til at vinde. Realiteten blev dog en anden. Skanderborg kom ellers godt fra start, men blev så ramt af en række udvisninger lige inden pausen, hvilket bragte Oure på pausestillingen 11-11. Selvom Jakob Villemoes og Magnus Haubro spillede på højt niveau med henholdsvis 7 og 10 scoringer, var det ikke nok på en dag, hvor for få af de grønne ramte spændingsniveauet, og holdet derfor måtte desværre se sig besejret af et godt kæmpende Oure mandskab med cifrene 27-25.


Søndag ventede derfor en svær bronzekamp mod Mors. Skanderborg og Mors har mødt hinanden 2x i vest ligaen efter jul, hvor holdene hver har fået en sejr efter 2 tætte kampe. Mors havde i semifinalen måttet se sig besejret af GOG med cifrene 25-21 i en kamp, der var tættere end resultatet antyder. Laurits Søgaard og Mikkel Voigt formåede dog at lægge en god taktik for de grønne og sætte drengene godt op til bronzekampen trods lørdagens skuffende resultat. Holdet sprudlede og alle mand var klar fra start. Det betød, at Mors slet ikke fik lov til at spille det flotte spil, som de havde leveret dagen forinden mod GOG. Det grønne forsvar var igen kompakt og konsekvent og i angrebet blev der spillet varieret og tempofyldt med mange fine kombinationer. Jonas Bang leverede en ligeledes en flot præstation i målet, så det var et glad og lettet Skanderborg hold, som kunne trække sig fra kampen som en sikker vinder af bronzemedaljerne med cifrene 30-26. 


DM er kulminationen på en sæson, hvor U18 drengene, trods mange alvorlige og længerevarende skader og trænerskifte, har udviklet sig positivt. De har knoklet målrettet i både hal og styrketræningslokale for at blive Jyske mestre og kvalificere sig til DM. Målet for sæsonen var nok oprindeligt at stå i DM finalen, men taget vilkårene i betragtning og set hen over sæsonen og weekendens resultater, så kan både trænere og spillere være stolte af den medalje de fik hængt om halsen i søndags.


Bronzekamp Skanderborg – Mors 30-26 (17-12):

Magnus Haubro 12 (5), Oliver Juhl 7, Lucas Eichwald 5, Mikkel Hansen 3, Jakob Villemoes 2, Christian Jacobsen 1. 

Semifinale Skanderborg – Oure 25-27 (11-11)

Magnus Haubro 10 (3), Jakob Villemoes 7, Mikkel Hansen 3, Mads Sejrsen 2, Christian Jacobsen 1, Lucas Eichwald 1, Oliver Juhl 1. 

Website Security Test