Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Fest, sejr og dyb skuffelse

Webredaktør, udgivet d. 15. maj, 2019

Skanderborg Håndbold – Århus Håndbold 32-27 (12-14)

Slutspillet blev endestationen for Skanderborg Håndbolds bedste herrer i denne sæson. Kravet for at gå videre til semifinalen var en sejr over Århus Håndbold, og den kom i hus på en forrygende 2. halvleg. Eneste problem var så at GOG samtidigt skulle besejre BSV i egen hule, og det lykkedes lige præcist ikke. Dermed er BSV og GOG videre til semifinalerne mod Aalborg Håndbold og Skjern Håndbold, og der skal herfra lyde et stort tillykke til alle 4 klubber.

Det var fra kampens start tydeligt at nerverne sad en anelse udenpå tøjet hos de grønblusede.  Århus derimod spillede frisk og godt fra kampens start og efter 6 minutter var gæsterne foran med bekymrende 5-1. Vi havde store problemer med at finde det rigtige gear angrebsmæssigt og lavede alt for mange fejl, og Århus bombede løs som kun Århus kan fra distancen. Specielt Anders Martinusen og Nikolaj Læsø var godt skydende og voldte os store problemer.

Efter 11 minutter og bagud 3-6 fik Kristoffer Laursen fat i sin første redning og det var startskuddet til at vi kom bedre med i kampen. 2 minutter senere udlignede vi til 6-6 og midtvejs i halvlegen førte vi såmænd 8-6. Århus kom dog i gang igen og resten af halvlegen var tæt men igen med Århus en anelse i teten. Pausestillingen endte på 14-12 til gæsterne, og den stilling kunne der ikke indvendes noget imod.

Billedet var meget det samme da spillerne tog hul på 2. halvleg. Århus hele tiden i front med 1-3 mål og da Tobias Møller bragte gæsterne foran 19-15 efter 39 minutter begyndte en meget tæt på udsolgt Fælledhal at mime en anelse bekymret. Men netop dette tidspunkt blev vendepunktet for Skanderborg. 2 hurtige mål af de 2 fløje Jonas Samuelsson og Lars Skaarup gav troen tilbage og midtvejs i halvlegen kunne Cornelius Kragh udligne til 22-22 og så skal man da lige love for at Orangeriet sprang i luften. Kampens sidste kvarter blev en formidabel forestilling fra de grønne, anført af en formidabel Bertram Obling, der havde erstattet Kristoffer Laursen i pausen.

Alt lykkedes i begge ender af banen og vikar speaker Erik Frisk behøvede i dag ikke at opfordre publikum til at rejse sig i slutminutterne, det kom helt naturligt for de knap 2.000 tilskuere igen i dag.

Frederik Iversen fik den flotteste afsked med sin barndomsklub med hans måske flotteste mål i sin første seniorkarriere, et perfekt udført VIP fra venstre fløj, og Bertram Obling fik også den bedst tænkelige afsked med Skanderborg Håndbold med en fantastisk afslutning på kampen.

De 2 spillere fik en velfortjent hyldest inden kampen, hvor vi med skam må erkende at Nicolaj Pugholm gik tabt i de mange gøremål og ikke fik samme buket og hyldest. Det må vi gøre bedre og tage en ordentlig afsked til afslutningen fredag 21/6 i klubhuset.

Kristian Bonefeld fik overrakt sin velfortjente blå jakke som bevis på at han i dag indtrådte som medlem nummer 29 i Club 100. Præsident Aage Armann var som altid på plads til at Bonefeld blev indviet på den rette måde, og stort tillykke skal der også lyde herfra.

Da kampen blev fløjtet af, stod der 32-27 på den store kube i Orangeriet, og herfra handlede det om at afvente resultatet fra Gudme. Såfremt GOG vandt, ville vi være i semifinalen, og da den aktuelle stilling kom i højtalerne var GOG i front med 27-26 med omkring 5 minutter tilbage af kampen. Det var et fantastisk scenarie at overvære, hvor spillerne blev på banen og tilskuerne forblev på deres pladser, mens der kom opdateringer fra Gudme. De små 5 minutter føltes som en evighed og der kom meldinger om både tvivlsomme kendelser, udvisninger og desværre flere BSV-scoringer på U18 målmand Svend Rughave i GOG målet.

Med 30 sekunder igen stod det klart at GOG ikke kunne vinde opgøret og publikum brød spontant ud i taktfaste klapsalver mod de knuste spillere på banen. Det var en flot gestus fra publikum til de grønne spillere der har bragt så meget glæde i sæsonen 2018/2019 og som mistede semifinalen med absolut mindste margin.

Et publikum som er blevet større og større igennem hele sæsonen og som har bakket fantastisk op og som har en stor andel i at vores sæson blev så god som den blev. Dagens stemning i Orangeriet var ganske enkelt formidabel. Alle siddepladser var udsolgt og rigtigt mange stående fans fyldte rækværket hele vejen rundt i hallen. TAK til alle der har støttet op om holdet, i har virkeligt været fantastiske igennem hele sæsonen og i dag kulminerede det.

Vi gjorde det arbejde færdigt som vi selv var herre over, men må desværre konstatere at det ikke var nok i dag. Da detaljerne fra opgøret i Gudme begyndte at tikke ind efter afslutningen, var skuffelsen til at få øje på blandt de mange i hallen i timerne efter kampen. Sæsonen er endegyldigt slut og vi er utroligt skuffede lige nu, men når skuffelsen har lagt sig, kan vi se tilbage på en meget flot sæson. Med meget få udskiftninger er det næsten samme hold der er klar igen til August måned.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Jonas Samuelsson 6, Marcus Mørk 6, Morten Balling 5, Cornelius Kragh 4, Mathias Bitsch 4, Kristian Bonefeld 2, Lars Skaarup 2, Morten Kirk Olesen 1, Nikolaj A. Nielsen 1, Frederik Iversen 1.

Målscorer Århus Håndbold:

Anders Martinusen 9, Nikolaj Læsø 7, Nikolai Vinther 4, Torben Petersen 3, Tobias Møller 2, Besard Hakaj 1, Frederik Schilling 1.

Website Security Test