Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Skanderborg sikret ligaplads trods nederlag til Aalborg

Webredaktør, udgivet d. 11. april, 2019

Referat HTH Ligaen, Skanderborg Håndbold-EH Aalborg 24-29 (12-14)

Efter en bragende god sæson indledte Skanderborg kvalifikationsspillet med en flot sejr over Randers. Men siden har holdet haft svært ved at finde netop det udtryk og spil frem og måtte derfor se EH Aalborg tage de to point i onsdagens kamp på Skanderborg Fælled.

Trods nederlaget mod EH Aalborg overlever Skanderborgholdet dog i ligaen uden at skulle ud og dyste mod mulige oprykkere fra 1. division om den sidste plads i ligaen. Silkeborg-Voel vandt nemlig samme aften over Ajax København, hvilket betyder, at uanset Skanderborgs resultat i den kommende kamp mod netop Silkeborg-Voel om en lille uges tid har holdet, med de to point fra 10. pladsen i grundspillet og point fra sejren over Randers, sikret sig endnu en sæson i HTH Ligaen.

Onsdagens nederlag blev en realitet efter en kamp, hvor holdet i lange perioder faktisk leverede adskillige eksempler på det fine spil fra sæsonen, men hvor fejlafleveringer, brændte chancer og de små marginaler den forkerte vej dominerede i samlet et kvarter af kampen. Og det var nok til, at EH Aalborg fik sat sig på kampen i slutningen af første halvleg og starten af anden, hvor Skanderborg efter 10 minutters spil var kommet bagud 14-22.

Flere gange i sæsonen er det lykkedes Skanderborg at fremtrylle fantastiske comebacks – hvilket også var lige ved at ske onsdag mod EH Aalborg. Langsomt halede hjemmeholdet ind på gæsterne, og med fire minutter igen stod der 23-25! Desværre var det stolpe ud i et par afgørende situationer, som gav EH Aalborg blod på tanden til at få scoret yderligere fire gange mod Skanderborgs ene.

Det er en lidt ambivalent følelse her efter kampen, hvor vi på den ene side er helt vildt glade for, at sæsonens helt store målsætning om at overleve i ligaen blev opfyldt. Og modsat er vi ikke helt tilfredse med igen at tabe på hjemmebane – vi har 10-15 minutters udfald, som vi aldrig kommer tilbage fra. Det er jeg ærgerlig over, men jeg kan også mærke, der er ved at være udsolgt rundt omkring. Vi kæmper som et hold i dag, og alle bidrager med det, som er tilbage i tanken – mere kan vi ikke forlange af hinanden. Vi er lykkedes med målsætningen om at forblive i ligaen, og når denne her kamp lige er kommet lidt på afstand, så må det give noget ro i de sidste par opgaver, og så melder stoltheden sig. Vildt, vi alligevel er så tæt på at lave et vanvittigt comeback, der er en utrolig bund i det her hold, og det vidner også om, at EH Aalborg også kæmper en mental kamp. Stor tak skal der lyde til alle vores hjemmebanefans, som trofast er mødt op, og jeg ved, pigerne glæder sig til at kunne vise ligahåndbold frem til jer i næste sæson, lyder det fra træner Kristian Danielsen.

Sidste opgave i kvalifikationsspillet er onsdag 17. april mod Silkeborg-Voel i Voel-Hallen med kampstart kl. 19.

Onsdagskampens spiller blev venstrefløj Sofie Alnor.

Målscorere: Mette Brandt 7, Sofie Alnor 6, Sofia Deen 3, Stine Holm 3, Marie Aamand 2, Trine Knudsen 2, Sidsel Mejlvang 1.

Website Security Test