Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Sidste grundspils-stik

Webredaktør, udgivet d. 5. april, 2019

Lørdag kl. 15.30 lukker og slukker Herre Ligaen grundspillet med runde nummer 26 – og der er traditionen tro masser af spørgsmål der skal besvares når de sidste 7 kampe i sæsonen 2018/2019 afvikles samtidigt.

7 af de 8 slutspils pladser er forlængst uddelt og der er kun spænding omkring det sidste hold, der ender på 8. pladsen lørdag ved 17.15 tiden.

Ribe-Esbjerg har pladsen før sidste runde, men de skal på udebane mod GOG. Et nederlag til REHH her kan bane vejen for Sønderjyske, der dog også skal på svær udebane mod et af topholdene fra TTH Holstebro. Et sølle point skiller de hold fra hinanden, så der bliver masser af drama de 2 kampe og hold imellem.

Lørdagens andet helt store drama sker i bunden af årets Herre Liga. 3 hold kan tage den direkte nedrykningsplads, alt afhængigt af morgendagens resultater. Oprykkerne fra TMS Ringsted må nok påtage sig den tvivlsomme ære af favoritværdigheden til en tur i 1. division. De ligger sidst og SKAL vinde på udebane over de forsvarende mestre fra Skjern Håndbold, men intet er som bekendt umuligt i håndbold.

Skulle TMS Ringsted lave miraklet i Skjern, så overlader de favoritværdigheden til hæderkronede KIF Kolding, der i givet fald skal have minimum 1 point ude mod rækkens duks fra Aalborg Håndbold. Skulle KIF Kolding også lave et mindre mirakel i dobbelt A, så kan Lemvig komme i fedtefadet. De er 2 point efter TMS Ringsted og dårligst indbyrdes, så i yderste potens kan Lemvig stadig risikere direkte nedrykning, men det kræver 2 endog meget store overraskelser lørdag eftermiddag.

Blandt de øverste 6 hold handler lørdagens runde udelukkende om hvilken placering de kan påføre holdkortet når slutspillet starter om halvanden uge. GOG og Aalborg afgør 1. og 2. pladsen imellem sig og TTH og BSV afgør 3. og 4. pladsen internt.

Tilbage er der kun vores eget hold fra grønne Skanderborg, der skal afgøre plads 5. og 6. med Skjern Håndbold, der som nævnt tager imod TMS Ringsted på hjemmebane. Vi står a point med Skjern og er bedst indbyrdes, så det betyder at vi skal have minimum samme antal point som Skjern for at beholde vores nuværende 5. plads.

Puljerne i slutspillet fordeles således.

Pulje 1: Nummer 1, 4, 5, 8.

Pulje 2: Nummer 2, 3, 6, 7.

Skanderborg kan således komme i begge puljer, alt efter morgendagens resultater. Pulje 1 ser LIGE NU således ud, Aalborg, TTH, Skanderbrg, REHH, men rigtigt meget kan og vil ske i morgendagens runde.

Vores grønne drenge slutter grundspillet af i Silkeborg hvor arvefjenderne fra BSV byder op til revanche efter vores 31-27 hjemmesejr i Orangeriet i efteråret.

Der er meget store chancer for at de 2 hold ramme hinanden i slutspillet. Såfremt TTH og Skjern begge vinder favoritsejre på hver deres hjemmebane imorgen, så ender BSV og Skanderborg i samme pulje uanset morgendagens resultat, enten i pulje 1 eller 2.

Om det faktum kommer til at spille ind i morgendagens opgør i Silkeborg er ikke nemt at sige, men det vil nu nok ligge i baghovederne af begge trænere at de kan stå overfor hinanden igen om blot 11 dage igen.

Spørger man cheftræner Nick Rasmussen, så har han blot fokus på den sidste kamp i grundspillet.

Der er meget snak om de forskellige muligheder og scenarier og om hvem alle hold helst vil møde. Det gider jeg ikke bruge så meget tid på at tænke over, for ingen ved hvordan de øvrige kampe ender. Vi har kun fokus på at tage til Silkeborg og gøre vores flotte grundspil færdigt med en sejr. Vi har en plet der lige skal renses lidt på efter sidste uges nederlag til Mors-Thy, så vi har kun fokus på at komme tilbage på sporet og få det bedst mulige momentum med til det kommende slutspil, længere er den ikke.

Snup en tur til Silkeborg imorgen og støt drengene i grundspillets sidste kamp, eller følg med på TV2 som holder øje med alle kampe på skift fra kl. 14.50. Det bliver en vanvittig håndbold eftermiddag, glæd jer bare.

Website Security Test