Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Nederlag i flot kamp

Webredaktør, udgivet d. 18. april, 2019

Skanderborg Håndbold – BSV 29-33 (14-18)

Skanderborg Håndbolds første slutspilskamp blev afviklet Skærtorsdag kl. 20.30 foran eget publikum på Skanderborg Fælled. Trods det i håndboldmæssigt sammenhæng lidt uheldige tidspunkt var det trofaste Skanderborg publikum mødt overraskende talstærkt frem. De mange fans på påskeferie manglede selvfølgeligt men man må lette på hatten af at så mange var mødt op til denne historiske dag i grønt, og utroligt mange tak for det grønne.

Spillerne var også klar fra start og det lyste ud af vores mandskab at lysten til nye eventyr var stor. Og det endte også med en meget flot håndboldkamp mellem 2 godt spillende mandskaber, hvor man til slut blot måtte konstatere at gæsterne fra BSV var en tand dygtigere end os selv i dag. Der var præstationer fra de hvidblusede Bjerringbro drenge der beviste hvorfor de enten er eller har være landsholdsspillere, og det må man blot anerkende og lette lidt på den grønne hat af.

Der gik blot 28 sekunder af kampen inden gæsterne høstede det første af deres 9 straffekast i kampen, og dertil en 2 minutters udvisning til Mads Kalstrup. Dermed var dagens ret fra de 2 dommere ligesom annonceret. Det blev en kamp med mange udvisninger og hele 15 straffekast, så når vi alligevel taler om en fremragende håndboldkamp, så betyder det også at kampens aktører i hvide og grønne trøjer virkeligt gjorde det godt.

5 minutter var kampen gammel da samme Mads Kalstrup måtte forlade banen igen til hans anden udvisning ved stillingen 3-3 og i den periode bragte gæsterne sig foran 5-3. Positionskampen på det orange gulv var hård og straffekastene væltede ind på gæsternes konto som vel aldrig før set. BSV udbyggede kynisk føringen til 11-7 efter 15 minutter og det betød timeout fra Nick Rasmussen. Den fik sat en midlertidig prop i den velfungerende BSV-maskine, men vi kom aldrig tættere på gæsternes føring resten af halvlegen,

Nick Rasmussen var kort og kontant i pauseinterview med speaker Morten Vest. ”Vores defensiv skal stå bedre, langt bedre i 2. halvleg

Og defensiven blev også bedre, men det gjorde gæsternes offensiv desværre også. Efter 3 minutter havde vi fået tildelt 2 straffekast og dermed reduceret på gæsternes 6-1 føring fra første halvleg, og Morten Balling kunne reducere til 17-19 og Orangeriet begyndte for alvor at dufte spænding i opgøret igen. Vores angrebsspil var rigtigt godt og målene kom på samlebånd de første 15 minutter efter pausen, men gæsterne var desværre ligeså effektive i den modsatte ende og efter 43 minutter kunne Johan Hansen bringe BSV foran 26-23 på hans 8. straffekastscoring på ligeså mange forsøg. Jonas Samuelsson reducerede til 24-26 og minuttet efter havde Morten Balling chancen for at bringe os på minus 1, igen på straffekast. Desværre misbrugte vi denne mulighed og BSV forlangte en timeout. Skanderborg havde momentum og det virkede til vi havde overskud til at gøre kampen helt tæt i det sidste kvarter.

Og det blev også et hæsblæsende kvarter som dagens publikum fik lov at opleve. Der blev gået til stålet af begge mandskaber og der var rigtigt mange flotte enkeltmandspræstationer fra mange spillere. Med godt 5 minutter tilbage af kampen reducerede fødselar Lars Skaarup til 28-30 men de sidste 5 minutter viste gæsterne ganske enkelt hvorfor de har stået i slutspillet de seneste 8 sæsoner i træk. Rutinen og klassen fornægtede sig ikke og de formåede at holde Skanderborg fra fadet de sidste 5 minutter af opgøret. Der manglede ikke hverken indsats fra spillerne eller opbakning fra et veloplagt publikum i dag, men der manglede nogle procenter i vores defensiv mod de mange gode mand mod mand præstationer fra BSV og så måske noget af det udefinerbare man kalder rutine. Sportschef Torben Væver havde i ugen op til opgøret kaldt til jagt på marginaler, og den kamp vandt vi ikke på nogle fronter overhovedet i dagens opgør, og nogle få marginaler er bare nødvendige når Danmarks 8 bedste hold dyster om pladsen i semifinalerne.

Jagten fortsætter på tirsdag når vi drager til Gudme og møder GOG på deres hjemmebane.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Cornelius Kragh 8, Morten Balling 5, Marcus Mørk 5, Mads Kalstrup 3, Nikolaj A. Nielsen 3, Jonas Samuelsson 2, Lars Skaarup 1, Mathias Smed 1, Mathias Bitsch 1.

Målscorer BSV:

Johan Hansen 11, Sebastian Skube 5, Nikolaj Øris 4, Jesper Nøddesbo 4, Jacob Lassen 3, Rasmus Jensen 2, Michael Knudsen 2, August Pedersen 1, Mads Øris 1.

Website Security Test