Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Jagten på semifinale

Webredaktør, udgivet d. 14. april, 2019

Om blot 4 dage tager i vi hul på slutspillet for 2018/2019 sæsonen. Et slutspil som vi har haft hede drømme om og haft som et drømmemål siden vi rykkedes op i ligaen igen i 2011.

2 gange har vi været rigtigt tæt på med 9. pladser både i 2014 og 2016, men i denne sæson ramte vi endeligt vores store mål.

Det er faktisk ikke helt fair at sige at det er klubbens første slutspil, for tilbage i tid var vi faktisk også i “slutspillet”, dog i et andet format. I 1997/1998 sæsonen, vores debutsæson i landets bedste række, blev vi faktisk nummer 4 i grundspillet. Dengang hed den bedste række 1. division og bestod kun af 12 hold. Dengang blev slutspillet afgjort som knock out turnering hvor nummer 1 mødte nummer 8 og så fremdeles, og vi mødte derfor nummer 5 som var KIF. Den kvartfinale tabte vi med mindst mulig margin på reglen om udebanemål og dermed blev kvartfinalen endestationen.

Men i det format vi kender i dag med 14 hold og puljespil i slutspillet, er det første gang at der står Skanderborg Håndbold ud for et af holdene, og det er en kendsgerning efter en meget flot sæson af de grønne. Stillingen lyver jo aldrig og vores kvalifikation er helt og aldeles fortjent, vores hold hører i denne sæson hjemme blandt de 8 bedste hold i Danmark. Der er spillet 26 runder og helt i retfærdighedens ånd har alle mødt hinanden 2 gange, både ude og hjemme. De 8 hold der nu alle glæder sig til de kommende 6 kampe i slutspillet, har alle fortjent deres plads for de har ganske enkelt præsteret bedst af den navnløse herre ligas 14 hold. Selvfølgeligt blev det utroligt tæt om den sidste plads der først blev afgjort 3 sekunder før sidste slutfløjt i 26. spillerunde, men også Sønderjyske har naturligvis fortjent deres plads, for de endte som nummer 8.

Nu står vi her blot 4 dage før det går løs for vores vedkommende. Vi starter med et vaskeægte lokalopgør mod arvefjenderne fra BSV, Skærtorsdag kl. 20.30, mens GOG og Århus Håndbold er vores øvrige modstandere i pulje 2. GOG kommer over med 2 point og BSV med et enkelt. Århus og os selv starter puljespillet uden point. Det er status og det er fakta, og hvad så?

Slutspil er en størrelse som vi ikke kender til i Skanderborg Håndbold og de egenskaber der skal til for at præstere, skal vi til at få lært og få ind under neglene. Rygterne siger at de fleste hold stiller til start i stærkeste opstilling og de spillere der har været meldt ude resten af sæson alligevel bliver klar til slutspillet, så det bliver et sandt festfyrværkeri når vi går i gang. Ligaens største profiler skal for alvor slå til og det kan næsten kun blive seværdigt.

Der er 8 hold og der er 4 pladser i semifinalerne, hvor medaljerne skal fordeles igennem, og det kan vel nærmest ikke være anderledes at alle 8 hold har en af de 4 semifinalepladser som deres mål.

Skanderborg truppen har sikret klubbens sæsonmål om en plads i slutspillet, men derfor stopper sæsonen jo ikke. Vores plads i slutspillet er også konverteret til en drøm og ambition om nu at nå en semifinale og det gennemsyrer da også hele truppen i disse dage.

Man generer næppe nogen ved at opdele de 8 hold i 2 kategorier, hvor de 5 traditionelle tophold på de indre linjer bare SKAL nå en semifinale, mens vi selv sammen med Sønderjyske og Århus har samme mål men også lidt sund realitetssans indblandet, når alle 3 klubber kommer over uden point og er oppe imod de absolut største økonomier i Dansk håndbold.

For vores vedkommende kommer vi ind til slutspillet med en tro på at det KAN lade sig gøre at komme i top-2 i vores pulje. Vi har i sæsonen besejret alle de hold vi skal møde og ved at det KAN lade sig gøre hvis det hele flasker sig. Marginalerne skal være til stede i alle kampenes facetter og der er ikke råd til udfald som vi også har præsteret i løbet af denne sæson. Vi skal ramme den rigtige mentale balance og så skal vi ganske enkelt præstere det bedste vi kan. Det bliver 6 vanvittige kampe hvor intet er givet før vi går i gang, men vi er dog bagud på point inden vi går i gang på torsdag. Vi skal have udlignet både de point som GOG og BSV har taget med over for deres placering i top-4, og derudover skal man også slutte pointmæssigt foran både BSV og GOG da de ellers er bedst indbyrdes ved pointlighed. Det bliver ikke nemt det er indrømmet, men hvem har også lyst til noget der er nemt? Vi har ikke, vi har bare lyst til at komme i gang og få udlevet drømmen om både slutspillet og også den nye drøm om en semifinale.

 Og det kan lade sig gøre at komme i en semifinale uden at have point med over i slutspillet. Set over de seneste 8 sæsoner, så er det kun i 3 sæsoner hvor nummer 1 til 4 i grundspillet alle er gået i semifinalen. Skærtorsdags modstander BSV er måske det mest positive eksempel, de vandt klubbens hidtil eneste DM titel i 2015/2016 sæsonen, hvor de blev nummer 5 i grundspillet.

Det kan lade sig gøre men vi ved selvfølgeligt godt at der skal noget ekstraordinært til. Vi skal have marginaler, held og stolpe ind på vores side hvis vi skal videre, men dem der ikke opsøger heldet, får det pr. tradition heller ikke.

Vores 3 hjemmekampe bliver altafgørende og vi jubler ikke ukontrolleret over at have fået de 2 første kampe kl. 20.30 og den første på en helligdag Skærtorsdag, for opbakningen på lægterne i Orangeriet kan meget vel blive en helt afgørende faktor. Alle på og udenfor banen skal præstere på højeste niveau og vi håber virkeligt at vores mange fans ikke holder påskeferien alt for langt væk fra Fælledhallen i 2019. Vi får virkeligt brug for alle mand i hallen, både hjemme og ude.

Jagten på marginaler er gået ind….

Sportschef, Torben Væver

Website Security Test