Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Endeligt på slutspils-tavlen

Webredaktør, udgivet d. 30. april, 2019

Århus Håndbold – Skanderborg Håndbold 31-32 (14-16)

Slutspilspulje 2 har de første 2 runder udviklet sig til en lidt uspændende en af slagsen, da begge hold uden point med over fra grundspillet, begge har tabt de 2 første kampe. Dagens opgør mellem Århus og Skanderborg var dermed absolut sidste udkald hvis man har lyst til at kæmpe med om den sidste semifinaleplads.

Det var lokalopgør nummer 4 ud af 5 i denne sæson mellem de 2 klubber, og med dagens sejr bragte Skanderborg sig i front med 3-1 i den duel og dermed endegyldig overhånd på den permanente når badebukserne skal luftes af begge holds ligaspillere om ikke så mange uger.

Skanderborg var det bedste af de 2 mandskaber i dag set over alle 60 minutter. Straks fra kampens start bragte de grønne sig i front og vi førte gennem samtlige 60 spilminutter. Efter 4 minutter var vi foran 3-1 og midtvejs 9-6. Den frygtede Århus bagkæde med Henneberg, Læsø og Martinussen havde vores defensiv godt fat i. Torben Petersen kom på banen efter 20 minutter og det gav hjemmeholdet lidt momentum og der bragte Århus sig fra 8-11 til uafgjort 11-11. Herefter fulgtes de 2 hold pænt ad resten af halvlegen og det mest opsigtsvækkende i den periode var nok at Erik Veje ventede til der stod 29:46 på haluret før han tog sin første timeout. Det er meget længe for Erik Veje at holde det grønne kort i lommen, måske en ny rekord så dagens lys i Ceres Arena i dag.

Århus havde muligheden for at udligne til 15-15 efter timeout men Skanderborg lykkedes med en i dag sjælden kontra i de sidste sekunder, hvor Mike Haack kunne bringe Skanderborg i front til pause med 16-14.

Århus kom tordnende ud fra pausen og lavede 2 mål til udligning 16-16, men Cornelius Kragh og Mike Haack svarede straks igen og bragte igen Skanderborg foran med 2 mål. Efter 8 minutter var det igen uafgjort men igen var der 2 i træk til de grønne. Skanderborg spillede generelt en flot angrebskamp og havde nemmere ved at lave mål i 6 mod 6 end værterne i dag. Man fornemmede at de 7 straffekast de fik tildelt de sidste 25 minutter af kampen, var det der holdt Århus inde i kampen, for her var Tobias Møller yderst effektiv med 7 træffere.

Midtvejs i halvlegen havde vi 4 straffekastfrie minutter hvor vi med 3 mål i træk bragte os foran 26-22, før Tobias Møller igen fik chancen fra 7 meter. Herfra så Skanderborg sig ikke tilbage og førte med 4-5 mål indtil de sidste 2 minutter. Her blev der til gengæld sløset lidt i den ellers fremragende Skanderborg defensiv. Sejren kom aldrig i fare selvom Nikolaj Læsø reducerede til 31-32 i kampens sidste sekund, og resultatet endte lidt misvisende med en sejr på kun 1 mål til Skanderborg.

I dag var der flotte præstationer fra Mike Haack, Morten Kirk og Mathias Bitsch, der supplerede bomber Cornelius Kragh godt med hans ”sædvanlige” 7 mål. Det var dejligt at se nogle af spillerne der ikke altid spiller mange minutter blomstre og være en afgørende faktor i dag. Også Kristoffer Laursen stod en flot kamp og der bliver i den grad behov for nogle pragtkampe fra Borgmesteren i de resterende 3 slutspilskampe de næste uger.

Og mon ikke trænerteamet skal hjem og spekulere videre over hvordan vi får reduceret det straffehelvede vi er havnet i her i slutspillet. 9 mod BSV, 6 på en halvleg i GOG og 8 stk. til Århus i dag. Det må give lidt stof til eftertanke i en kontaktsport som håndbold.

Der er nu lagt op til en ganske spændende kamp på næste tirsdag på hjemmebane i Orangeriet mod GOG, hvor vi håber på rigtigt mange grønne fans på lægterne. De mange der i dag havde taget turen til Århus leverede en fremragende støtte til drengene, der i dag betalte tilbage med det som det hele handler om, nemlig 2 point.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Cornelius Kragh 7, Mathias Bitsch 6, Nikolaj A. Nielsen 4, Mike Haack 4, Morten Kirk Olesen 3, Kristian Bonefeld 2, Mads Kalstrup 2, Jonas Samuelsson 1, Marcus Mørk 1, Frederik Iversen 1, Morten Balling 1.

Målscorer Århus Håndbold:

Tobias Møller 8, Nikolaj Læsø 5, Sebastian Henneberg 4, Torben Petersen 4, Besard Hakaj 3, Andres Martinusen 3, Nikolai Vinther 2, Mads Peter Lønborg 1, Frederik Schilling 1.

Website Security Test