Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Alle spørgsmål besvaret

Webredaktør, udgivet d. 6. april, 2019

BSV – Skanderborg Håndbold 29-26 (16-10)

Sidste spillerunde i grundspillet blev afviklet søndag eftermiddag med 7 kampe på én gang. Masser af spørgsmål skulle besvares og der var mange spørgsmål der skulle besvares. Og nu har vi fået det endelige resultat og de nye slutspils- og kvalifikationspuljer er dannet og om få dage kender vi datoerne for næste fase af sæsonen 2018/2019.

TMS Ringsted måtte bøje sig i Skjern og må derfor en tur tilbage til 1. division efter en enkelt sæson i den bedste række. Sønderjyske fik efter et større drama i Holstebro tilkæmpet sig den sidste plads i slutspillet og henviste dermed Ribe-Esbjerg til kvalifikationsspillet på den mest grusomme måde af alle med en scoring i nærmest sidste sekund. Aalborg Håndbold vandt grundspillet foran GOG, BSV, TTH, Skjern, Skanderborg, Århus og slutteligt Sønderjyske. Kvalifikationsspillet består af REHH, Mors-Thy, Nordsjælland, Lemvig og KIF Kolding.

Skanderborg lander i slutspilspulje nummer 2 som hedder:

GOG – BSV – Århus Håndbold – Skanderborg Håndbold.

Første kamp OG hjemmekamp bliver torsdag 18/4 i Orangeriet – klokkeslæt kendes ikke endnu. Billetsalget åbner så snart vi kender tidspunktet på dagen.

Dagens opgør i Silkeborg handlede om BSV skulle blive nummer 3 eller 4, og om vi selv skulle ende som nummer 5 eller 6. Scenarierne var mange om hvilke klubber der gerne ville møde hvem i slutspillet men dagens lokalopgør blev en match mellem 2 hold der begge gerne ville vinde, derom var der ingen tvivl.

BSV stillede til start med deres ypperste opstilling og de kom klart bedst fra land. 2-0 stod der på lystavlen før Morten Kirk Olesen fik sat den første Skanderborg scoring ind efter 3 minutter. Skanderborg defensiven var meget langt fra tidligere tiders standard og efter 11 minutter var vi nede med 9-5. Kristoffer afløste Bertram Obling i målet der ikke rigtigt havde fået fat i BSV skytterne, og han havde heller ikke fået megen hjælp fra sit forsvar. Kristoffer Laursen fik held med nogle gode redninger og langsomt fik vi indhentet noget af det tabte og kom på minus 2 ved 10-12 efter 21 minutter. Den 10. scoring blev desværre den sidste i halvlegen for vores vedkommende og de efterfølgende målløse 9 minutter benyttede et stærkt spillende BSV-mandskab til at bringe sig foran med hele 16-10 til pause.

Der var dømt god gammeldags skideballe i de små omklædningsrum i Jysk Arena i pausen, og den opsang havde spillerne tydeligvis hørt efter. Det var et forvandlet Skanderborg hold der kom ud til 2. halvleg, hvor speciel defensiven virkeligt blomstrede. Midtvejs i 2. halvleg havde vi halveret forspringet fra 6 til 3 mål ved 22-19 og efter 21 minutter stjal Kristian Bonefeld bolden og løb alene igennem Jysk Arena og reducerede til 23-22.

Herefter fulgte en livlig periode hvor Skanderborg bænken følte sig en smule uenige med kampens 2 ophavsmænd og stemningen i hallen var som et rigtigt lokalopgør i sidste spillerunde skal være. Der kunne nok skrives meget om kampens sidste 10 minutter men facts blev at de rutinerede BSV-spillere klogt og kynisk udnyttede de muligheder de fik og sejren var ikke rigtigt i fare de sidste 2-3 minutter af opgøret. Set over 60 minutter var sejren også fortjent, for Skanderborgs første 30 minutter var ganske enkelt for dårlige, men der skulle ikke være gået mange marginaler til grøn side før kampen kunne være tippet fra 8600 til 8660.  

De 2 hold står overfor hinanden allerede om blot 12 dage igen. Skærtorsdag 18/4 i Orangeriet spilles den første slutspilskamp i det nuværende format i Skanderborg Håndbolds historie. Der var igen rigtigt mange grønne fans med på udebane i Silkeborg og de støttede drengene flot igennem alle 60 minutter, det lover godt for en stor grøn håndboldfest de kommende 5 uger i slutspillet. Tak for støtten alle grønne.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Cornelius Kragh 8, Marcus Mørk 5, Nikolaj A. Nielsen 3, Lars Skaarup 2, Mads Kalstrup 2, Morten Kirk Olesen 2, Jonas Samuelsson 1, Kristian Bonefeld 1, Mike Haack 1, Mathias Smed 1.

Målscorer BSV:

Nikolaj Øris 7, Sebastian Skube 5, Mads Øris 5, Johan Hansen 4, August Pedersen 2, Jacob Lassen 2, Jesper Nøddesbo 2, Michael Knudsen 2.

Website Security Test