Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Sikker sejr i Give

Webredaktør, udgivet d. 27. marts, 2019

HK Give Fremad – Skanderborg Håndbold 18-33 (11-19)

6. runde i Santander Cup stod på HK Give Fremad fra 2. division. Give har igennem en årrække haft ambitioner om at tage skridtet op i 1. division og har igennem mange sæsoner forsøgt at samle et slagkraftigt hold med erfaring fra både 1. division og fra ligaen. Der var da også flere kendte navne på holdkortet til dagens opgør i Ikærhallen i Give.

Blandt navnene var den tidligere topscorer i 1. division Simon Madsen men også den tidligere SHEA elev Jesper Johannesen som vi havde fornøjelsen af i en del sæsoner i Skanderborg.

Cheftræner Nick Rasmussen havde ønsket at få afviklet Santander Cup runden inden de afgørende kampe i grundspil og slutspil, og set i forhold til 2 ugers kamppause mellem Final4 og Mors-Thy kampen på lørdag gav den planlægning såmænd god mening.

Morten Balling, Marcus Mørk og Mathias Smed var bænket i samtlige 60 minutter men det gav blot mere spilletid til de øvrige bagspillere og det forvaltede vi faktisk rigtigt godt. Starten var dog lidt hakkende hvor hjemmeholdets målvogter Jacob Skov havde flere gode redninger fra specielt Cornelius Kragh og efter 5 minutter var hjemmeholdet i front med 2-1. Det var den eneste føring til HK Give Fremad i dagens opgør og 5 minutter senere var vi i front med 4-2 og midtvejs var den øget til 8-5. Hjemmeholdet forlangte her deres første timeout men det var Skanderborgs trænerteam der fik udbytte af den korte snak. De efterfølgende minutter fik endegyldigt fat i defensiven og kontra maskinen kom for alvor i gang. 5-1 vandt Skanderborg de efterfølgende 5 minutter og hjemmeholdet måtte smide timeoutkort nummer 2. Det kom Give mandskabet lidt bedre fra og de fik sat en fornuftig prop i kontramaskinen og satte kun yderligere 1 mål til i halvlegens sidste 10 minutter.

Pausestillingen endte på 19-11 til Skanderborg og så var der tid til det traditionelle ærteposekast i Ikærhallen.

Efter pausen blev Cornelius Kragh også bænket og det betød primært en bagkæde med Bitsch, Kirk og Bonefeld. Kristoffer Laursen fik 2. halvleg og han gjorde en rigtig god figur og holdt hjemmeholdet nede på kun 7 scoringer efter pausen.

Tempoet faldt lidt i opgøret efter pausen, og det virkede som om at ingen rigtigt troede på at der kunne blive spænding i opgøret. Vores mandskab skal dog roses for ikke at miste koncentrationen. Specielt defensivt spillede vi en ganske fortrinlig kamp og de lokale helte fra Give havde rigtigt svært ved at komme til kvalificerede afslutninger som kampen skred frem.

Mathias Bitsch var dagens storskytte med 10 mål og han spillede såmænd også det meste af kampen i den defensive ende, hvilket ikke ses så ofte i ligaopgørene. Frederik Iversen fik også maser af gode udspil og lavede 6 gode mål fra venstre fløj, hvor han spillede hovedparten af opgøret. I den anden side spillede Mike Haack også en god kamp og kronede indsatsen med noget der formodentligt må blive årets mål i Ikærhallen.

En udmærket indsats blev belønnet med en sikker sejr på 15 mål og avancement til 7. runde hvor der er barberet ned til 16 hold i 8 kampe. Og ikke uvæsentligt kom vi fra Give uden skader, så alle mand er klar til de afsluttende træninger inden Mors-Thy kommer på besøg på lørdag i Orangeriet.  

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Mathias Bitsch 10, Frederik Iversen 6, Morten Kirk Olesen 4, Kristian Bonefeld 3, Mike Haack 3, Mads Kalstrup 2, Nikolaj A. Nielsen 2, Cornelius Kragh 2, Nicolai Pugholm 1.

Målscorer HK Give Fremad:

Chris Bust 4, Rolf Hessellund 4, Nicklas Henriksen 2, Morten Baslund 2, Sebastian Hansen 2, Simon Madsen 2, Jesper Johannesen 1, Mads Overgård 1.

Website Security Test