Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Sejr efter lidt for spændende slutminutter

Webredaktør, udgivet d. 2. marts, 2019

HTH Ligaen, EH Aalborg-Skanderborg Håndbold 23-24 (8-12)

Skanderborg havde ellers helt styr på kampen i Nørresundby fredag aften mod EH Aalborg og førte flere gange med fem mål. Alligevel blev det lige en kende for spændende til sidst, da hjemmeholdet fik udlignet til 22-22 med blot to minutter tilbage.

Skanderborg var ellers kommet ind i en stime med at levere den bedste indsats i anden halvleg af kampene, men denne aften kom de forrygende flot fra start og førte inden længe 2-7. Det så lovende ud.

Hjemmeholdets Laura Damgaard, der har en fortid på Skanderborgholdet, var dog, nøjagtig ligesom da de to hold mødtes i Skanderborg, en evig trussel, og gæsterne valgte atter at mandsopdække hende i perioder. Det afholdt hende nu ikke fra at score 9 mål.

Skanderborg fik tilkendt ikke mindre end 10 straffe – heraf trak Stine Kristensen de 4 med en heroisk indsats på højre back. Det blev til 7 straffescoringer, blandt andet 4 af Katrine Larson, som var kommet ind i anden halvleg og lagde ud med en perlerække af mål i det første kvarter.

EH Aalborg kæmper for at undgå den direkte nedrykning til 1. division, og kampens vigtighed for hjemmeholdet blev tydelig til slut, hvor de med to minutter igen kom på uafgjort 22-22. Nu var det hele pludselig slet ikke så meget i Skanderborgs kontrol længere, og to udvisninger til Skanderborg på godt et minut havde givet yderligere næring til spændingen.

Det var dog Skanderborg, som kunne holde hovedet køligst, og med 2 scoringer til slut af højrefløj Stine Holm kunne gæsterne drage hjemad med to point på kontoen.

Kristian Danielsen var yderst glad efter kampen:

Det er for det første fedt at få en sejr igen, fedt at sejre heroppe, og at vi i store dele af kampen er i kontrol. Vores præstationer i de tidligere bundopgør, har været meget svingende, og jeg håber og tror på, at vores kontrol i dag skyldes, at vi har været gode til at lære af de erfaringer, vi har fået igennem de sidste 23 kampe, og nu tager det med ind i de her svære bundkampe. Vi ser i afslutningen i dag en del af det mentale spil, og når et hold pludselig bare slipper håndbremsen, hvor kampen egentlig er tæt på at være lukket, så kan alting ske. Jeg synes, vi leverer en rigtig god præstation, hjælper hinanden på lige præcis det, vi har aftalt, og fedt at se så mange byde ind til sejren! Når det så er sagt, så skal vi have hævet scoringsprocenterne i nøglesituationerne i kampen, men nu skal vi bare nyde de to vigtige point!

Dermed har Skanderborg nu 14 point og ligger på 11. pladsen.

Fredag 8. marts går turen til København, hvor Ajax København venter i Bavnehøj Arena. Kampen fløjtes i gang kl. 19.30. Sidste hjemmekamp er mod Ringkøbing og spilles onsdag 13. marts kl. 19.30 i Fællehallen.

Målscorere: Katrine Larson 6, Stine Holm 4, Trine Knudsen 4, Mette Brandt 3, Marie Aamand 2, Sofie Alnor 2, Sofia Deen 2, Sidsel Mejlvang 1.

Website Security Test