Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Nederlag i heroisk fight

Webredaktør, udgivet d. 17. marts, 2019

Skanderborg Håndbold – Aalborg Håndbold 27-28 (16-14)

Det var 23 år siden Vrold/Skanderborg Håndboldklub sidst stod i den afgørende pokalsemifinale. Januar 1996 stod den på datidens storhold fra GOG og endte med en ordentlig øretæve i Fredericia Hallerne.

I dag stod vi der så igen. Navnet er ændret til Skanderborg Håndbold og formatet har ændret sig til et stævneformat kaldet Santander Final4, hvor de sidste 4 hold mødes over en weekend.

Stedet var også et ganske andet, nemlig det ypperste indenfor håndboldsporten i Danmark, nationalarenaen Jyske Bank Boxen i Herning.

Boxen var fyldt med næsten 6.000 tilskuere og fans og den største fanskare var ligesom under lørdagens semifinaler klædt i grønt. Det var ganske enkelt en formidabel opbakning vores hold fik under hele weekendens stævne og man kunne ikke andet end at blive pave stolt som klubmand over den glæde og overvældende stolthed som vores grønne fans udstrålede.

Finalemodstanderen var ganske passende herre ligaens førerhold fra Aalborg Håndbold, anført af verdensmester Henrik Møllgaard, som for 2 måneder siden fejrede kæmpe triumfer på selvsamme matrikel. Aalborg slog BSV i lørdagens semifinale, efter et tæt opgør ligesom i vores tilfælde.

Boxen var i den grad varmet op til første slutfløjt og det var desværre Aalborg Håndbold som kom bedst fra land. Ligaens duks spillede nærmest fejlfrit i kampens første 15 minutter og viste skræmmende effektivitet. Efter 5 minutter stod der bekymrende 5-2 på lystavlen og efter 13 minutter var den ændret til 9-6. Skanderborg lavede for mange tekniske fejl i starten af kampen og lidt for mange gange blev afslutningerne sendt afsted i kategorien forhastede. Kristian Sæverås i Aalborg målet startede som lyn og torden og vi havde rigtigt svært ved at matche Aalborg offensivens kontinuerlige scoringer. Specielt stregspillet med Rene Antonsen og Magnus Saugstrup sad lige i håndboldskabet og midtvejs igennem 1. halvleg så det faktisk rigtigt svært ud.

En Skanderborg timeout efter 14 minutter ændrer dog slagets gang og for gud ved hvilken gang i denne sæson fik trænerteamet indstillet vores defensiv til nærmest perfektion. Vi formåede i de resterende 16 minutter af halvlegen at holde de effektive nordjyder nede på yderligere 5 scoringer mens vores egen offensiv pludseligt fandt melodien og vejen ind til netmaskerne bag Kristian Sæverås. Bertram Obling kom på banen og startede med en redning på straffekast og han blev på banen resten af opgøret med stor succes.

Efter 18 minutter lavede de grønne 4 mål i træk og forvandlede 11-7 til 11-11 og 5 minutter senere var vi for første gang i kampen i front med 13-12. Pausestilingen endte med en Skanderborg føring på 16-14 og alene den forvandling fra kampens start vidner om at vores hold i denne sæson består af rene mandfolk.

Halvlegen endte med 11 redninger til Laursen/Obling og 8 til Sæverås. Da 2. halvleg gik i gang var det så med den anden Aalborg keeper Mikael Aggefors imellem stængerne og det blev en beslutning som blev kampafgørende. Aggerfors rullede ganske enkelt gardinet ned i 8 minutter og de 8 minutter brugte Aalborg kynisk i den anden ende og bragte sig foran med 18-16 med 4 mål i træk. De 8 minutter endte med at afgøre kampen til nordjydernes fordel, for selvom vi i den resterende del af kampen hele tiden hang på Aalborg, kom vi aldrig helt op på uafgjort igen.

Kampens intensitet steg yderligere efter pausen og de 2 hold gav hinanden en heroisk fight og en yderst seværdig håndboldkamp.

Kampen blev fortrinligt ledet af verdens bedste dommerpar Mads Hansen og Martin Gjeding, der bare viste hvordan en håndboldkamp skal ledes. Det var en sand fornøjelse at overvære en håndboldkamp uden konstant brok og gestikulationer over dommerkendelser, i skærende kontrast til bronzekampen som blev afviklet op til finalen. Kampen bød på et rødt kort til Mark Strandgaard for et utilsigtet slag til ansigtet mens Skanderborgs Lars Skaarup modtog en enkelt 2 minutters udvisning efter 53 minutters spil. Den virkede ligesom det røde kort “lidt hård”, set i forhold til at der ikke var andre udvisninger i kampen og netop udvisningen til Lars Skaarup endte med at blive vital for Skanderborg. I Skanderborg undertal lykkedes det Aalborg at bringe sig op med 3 mål med godt 5 minutter tilbage på klokken og det satte Skanderborg under maksimalt pres. Vi gav aldrig op og fightede videre som rasende og med 1 minut og 6 sekunder tilbage af kampen fik Morten Balling reduceret til 28-27 og Boxen kogte som i de glade VM-dage i januar. Aalborg fik brugt 40 sekunder på klokken inden de tog timeout og det lykkedes at få fravristet bolden fra de pressede nordjyder og i kampens sidste sekunder fik Kristian Bonefeld kampens sidste chance, fri på en for ham uvant venstre fløj. Bonefelds lop-forsøg var lige præcist 4 cm for lavt og kampens helt store matchvinder Mikael Aggefors endte som Aalborg Håndbolds helt store helt og redningsmand.

Tilbage stod et dybt skuffet Skanderborg hold med spillere, trænere og ledere. De oplevede det værste man kan opleve som håndboldspiller, at tabe en finale med 1 sølle mål efter en heroisk fight, hvor vi havde muligheden til slut. Værre bliver det næppe end det vi oplevede i dag, men sådan er håndbold og det er jo også derfor sporten fascinere så mange.

Sølvmedaljerne var ikke noget plaster på såret, det ændrede i hvert fald ikke noget på udtrykket i vores spilleres ansigter. Det viste dyb dyb skuffelse og det skal det naturligvis også. Vores holds reaktion efter kampen både på banen og efterfølgende i et omklædningsrum der mindede mest af alt om den egyptiske farao Tutankhamons grav i Kongernes Dal i Egypten, altså før den blev udgravet.

Den præstation holdet har lavet i denne weekend afkræver da også så meget respekt at det nu endegyldigt er slået fast, at denne trup er en del af den absolutte top i Dansk håndbold og ingen, uden undtagelser skal tage noget for givet når der står Skanderborg Håndbold på holdkortet fremadrettet.

Respekt er også næsten det eneste ord man kan bruge omkring den opbakning der har mødt holdet hele weekenden. Skanderborg hjørnet vandt ikke sølv, men guld i opbakning og spillerne tog hele det grønne sammenhold med under trøjen. Spillere og trænere har bedt om at understrege at de er dybt taknemmelige for støtten og opbakningen og vi håber alle at vi kan bruge denne oplevelse fremadrettet, både i Orangeriet og på de udebaner der venter de kommende måneder i liga og slutspil.

Tak Skanderborg!     

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Morten Balling 7, Mads Kalstrup 4, Cornelius Kragh 3, Mathias Bitsch 3, Jonas Samuelsson 3, Lars Skaarup 3, Marcus Mørk 3, Kristian Bonefeld 1.

Målscorer Aalborg Håndbold:

Rene Antonsen 5, Omar Ingi Magnusson 5, Magnus Saugstrup 4, Sebastian Barthold 4, Tobias Ellebæk 4, Henrik Møllgaard 3, Mark Strandgaard 2, Janus Smarason 1.

Tilskuere: 5.925 i Boxen i Herning.

Website Security Test