Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

I Santander Final4 Finalen

Webredaktør, udgivet d. 16. marts, 2019

Skanderborg Håndbold – Århus Håndbold 34-33 (17-14)

Skanderborg Håndbold er i finalen i Santander Final4 stævnet i Jyske Bank Boxen i Herning. Finalepladsen kom i hus efter en vanvittigt drama mod Århus Håndbold, som først blev afgjort efter forlænget spilletid. Omkring 1.000 grønne fans styrede festen i Boxen og hjalp drengene til sejr, men de skulle grueligt meget igennem før sejren og finalepladsen var i hus.

De første 60 minutter var med Skanderborg i teten. I løbet af de første 3 minutter stod der 3-0 til Skanderborg på lystavlen og Erik Veje forlangte naturligvis timeout minuttet efter. Skanderborg øgede til 4-0 inden Århus kom på tavlen efter godt 5 minutters spil. En Skanderborg udvisning betød at Århus kom tættere på ved 5-4 efter 9 minutter, men midtvejs var vi igen foran med 3 mål ved 9-6. Det første kvarter af kampen viste at den grønne defensiv stod fremragende og Kristoffer Laursen startede også kampen stærkt.

Århus måtte slide rigtigt meget for deres mål og de orange lignede et hold der løbende brugte rigtigt mange kræfter. Efter 20 minutter var vi stadig foran med 3 mål ved 12-9, men så fulgte en kort periode med nogle fejl i angrebsspillet og på blot 2 minutter udnyttede Århus disse muligheder til kynisk at udligne til 12-12 efter 24 minutter. Man sad og tænkte at det var dybt uretfærdigt, for Skanderborg var bedst på daværende tidspunkt, men i håndbold er der jo ikke noget der hedder retfærdighed, men derimod dygtighed og kynisme.

Bertram Obling afløste i målet på dette tidspunkt og han kom ind med fornyet energi og startede med nogle flotte redninger, der straks blev omsat i den modsatte ende og det betød at vi genskabte 3 måls føringen til pausen, som hed 17-14.

Der var stoledans i pausen, hvor fans fra alle 4 hold deltog. Århus Håndbold vandt stoledansen, men det skulle heldigvis vise sig at det var det eneste de vand lørdag i Boxen.

Straks efter pausen fortsatte vi hvor vi slap før pausen og på 2 hurtige mål var vi pudseligt foran med 5 mål for første gang i kampen. Midtvejs var vi stadig på 25-20 og umiddelbart så det lyst ud for finale chancerne.

Men som pokalhåndbold ofte er, sådan blev pokalhåndbold naturligvis også i dag.

Kampens intensitet tilspidsede som minutterne gik og Århus mestrede lidt for godt at få scoret i deres ofte lange angreb med armene løftet fra dagens dommerpar. Efter 50 minutter var vi stadig oppe med 3 mål ved 28-25 men Århus nærmede sig stille og roligt. Med 6 minutter tilbage kom Århus for sørste gang på minus 1 mål og det begyndte at trække op til kæmpe drama. Og drama fik de 5.189 tilskuere i den grad. Efter præcist 59 minutter fører vi med 30-29 og tilkæmper os bolden, men Lars Skaarup kunne ikke stå for fristelsen med at afgøre finalepladsen og desværre ramte han forbi målet og dermed var Århus igen i boldbesiddelse. Sebastian Henneberg udlignede til 30-30 med 30 sekunder igen og vort sidste angreb blev ikke omsat til nogen brugbare chancer.

Der var dømt uafgjort og der var dømt 2 x 5 minutters omkamp.

Hvad Århus ikke formåede i kampens første 60 effektive minutter, gjorde de til gengæld strakt fra forlængelsens start. Martinussen og Henneberg bragte nemlig Århus foran med 32-30 inden for de første 2 minutter af 1. halvleg. Selvfølgeligt tvivlede deres udsendte reporter ikke, i hvert fald kun en lille smule på dette tidspunkt. Men som så mange gange før i denne sæson, var Skanderborg kolde i situationen og Lars Skaarup og Morten Balling var iskolde i de efterfølgende minutter og udlignede til pausestillingen 32-32.

Så var der kun 5 minutter tilbage at afgøre finaledeltagelsen i og samme Morten Balling viste vejen efter blot 24 sekunder henne i anden forlængelse. Sebastian Henneberg udlignede igen men kampens helt store oplevelse Marcus Mørk viste sig som den leder han er, og bragte Skanderborg foran med 34-33 med 1 minut og 44 sekunder tilbage på klokken.

sDet burde jo betyde minimum et angreb mere til bagge hold, men sådan gik det ikke. Århus lykkedes ganske enkelt med at bevare bolden i egne rækker i 1 minut og 44 sekunder som vel og mærke var kampens sidste sekunder. Det må være en oplagt mulighed for Guinness Book Of Records, hvor antallet af dømte frikast i disse 104 sekunder også må kunne bringe Århus i samme bog. Det lykkedes ikke Århus at få en kvalificeret afslutning sendt afsted trods de mange chancer og kampen endte under megen tumult i afslutningen med en forløsende sejr på 1 sølle mål, sat ind af Marcus Mørk som fortjent fik pokalen som kampens spiller af Santander Banks direktør efter kampen.

Århus vandt stoledansen.

Skanderborg vandt håndboldkampen

Og Skanderborgs fans vandt også en forrygende sejr på lægterne, hvor vi både var flest og i den grad de mest støttende og larmende i den mægtige Jyske Bank Boxen, hvor vi i dag fik debut og stadig er ubesejret. Fantastisk opbakning grønne, alle spillere har bedt om at sige et stort TAK.

Finalen venter søndag kl. 16.00 mod enten Aalborg Håndbold eller BSV.

Der er netop kommet endags finaledags billetter til salg på www.tophaandbold.dk

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Marcus Mørk 9, Cornelius Kragh 6, Lars Skaarup 5, Jonas Samuelsson 4, Morten Balling 4, Mads Kalstrup 2, Nikolaj A. Nielsen 2, Morten Kirk Olesen 1, Mathias Bitsch 1.

Målscorer Århus Håndbold:

Sebastian Henneberg 7, Jonas Langerhuus 5, Nikolaj Læsø 4, Tobias Møller 4, Anders Matinusen 4, Besard Hakaj 3, Torben Petersen 3, Mads Peter Lønborg 3.

Website Security Test