Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

En kamp har to halvlege

Webredaktør, udgivet d. 9. marts, 2019

Referat HTH Ligaen, Ajax København – Skanderborg Håndbold 23-20 (15-15)

Fredag aften trak Skanderborg atter det korteste strå mod Ajax. Nederlaget fra efteråret på Fælleden skulle ellers revancheres, og det gik da også rigtig fint i første halvleg, hvor Skanderborg kom bedst fra start og førte 3-1 efter fem minutter og også var foran 14-11 små fem minutter før pausen. Ajax hang dog på, og det blev en intens fight med masser af fine aktioner fra begge hold i både forsvar og angreb.

Men noget var fuldstændig forandret efter pausen. Et par tekniske fejl og brændte chancer fra Skanderborgs side betød, at holdet kun fik scoret to mål i det første kvarter. Heller ikke Ajax havde dog specielt tur i den med kun tre mål i samme tidsrum. Kampen var derfor nærmest nået til et ”tipping point” ved stillingen 18-17 – og Skanderborg tog timeout.

Syv mod seks-spillet resulterede dog i blandt andet to Ajax-scoringer i tomt mål, efter en teknisk fejl og et skud, der tog begge stolper i Ajax-målet, og så var hjemmeholdet foran 21-17. Der var 12 minutter igen, så det var stadig muligt for Skanderborg at vende kampen, men det var, som om intet i angrebet rigtigt ville lykkes, og Skanderborg måtte køre hjem uden point.

Det blev lige så svært, som forventet. Vi spiller fint angrebsspil i første halvleg og dækker okay op i store dele af den. Men i anden halvleg ændrer kampen karakter. Vi står flere gange rigtig lang tid i forsvaret, hvor der bliver ydet en kæmpe indsats, men kan ikke rigtig finde en passende angrebsrytme. Det bliver en halvleg med få angreb, og vi får desværre ikke omsat, at vi holder Ajax på 8 scoringer, siger træner Kristian Danielsen.

Vi er naturligvis trætte af, at vi ikke kunne følge op på en god første halvleg i specielt angrebet, når vi egentlig fik forsvaret op at stå. Der var muligheder, men vi var ikke helt gode nok til at tilpasse os rytmen i kampen, og i anden halvleg bliver det lidt på Ajax’ præmisser, og der var de mere disciplinerede og mere effektive end os og tog sejren, tilføjer han.

Sidste kamp i grundspillet spilles på onsdag 13. marts kl. 19.30, når Ringkøbing kommer på besøg på Skanderborg Fælled. Da de to hold mødtes i Ringkøbing i efteråret, vandt Skanderborg 29-23.

Målscorere: Stine Holm 5, Mette Brandt 4, Sofie Alnor 3, Trine Knudsen 2, Marie Aamand 2, Katrine Larson 2, Sofia Deen 1, Sidsel Mejlvang 1.

Website Security Test