Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

De brændte chancers kamp

Webredaktør, udgivet d. 30. marts, 2019

Skanderborg Håndbold – Mors-Thy Håndbold 24-27 (11-14)

Mors-Thy Håndbold og Bette Balkan indtog i dag Skanderborg Fælled og de blev det kun andet hold i denne sæson der tog alle 4 point imod vore egne. 200 medrejsende Bette Balkan fans lavede en flot opbakning til deres lokale helte mens resten af dagens 1.457 tilskuere også bakkede meget stærkt op om vores drenge.

Men det blev desværre ikke til point til Skanderborg i dagens opgør. Det blev en kamp der blev tabt på grund af alt for mange brændte åbne chancer. Man kunne ikke se det på målmandsredningerne, for der var også et uhørt stort antal af stolpeskud og afslutninger helt forbi Mors-Thy målet. Cheftræner Nick Rasmussen fik ret i hans spådom om at vort eget angrebsspil ville blive afgørende i dagens opgør, og der dumpede vi desværre idag med et brag.

Kampens første kvarter var helt lige, men her fik man syn for hvordan Mors-Thy havde valgt at angribe opgøret. Tempoet blev pillet helt ud af opgøret og på grænsen til nøl blev tempoet sat i vejret og der var gæsterne imponerende effektive. Specielt Marcus Dahlin blev matchafgørende for gæsterne og hans 9 mål må næsten blive nævnt under Nick Rasmussens evaluering med spillerne på mandag.

Midtvejs lykkedes det for gæsterne at få skabt et forspring på 3-4 mål og vi havde svært ved at få flow i angrebsspillet og afslutningerne fra distancen havde Søren Pedersen alt godt fat i. Morten Kirk kom på banen efter 20 minutter og han fik sat mere fart i tingene. Vi lykkedes dog ikke helt med at få nærkontakt med et velspillende Mors-Thy hold, der fortjent kunne gå til pausen foran 14-11.

Rednings statistikken hed 6 til Bertram Obling og 5 til Søren Pedersen, men det var ikke et korrekt billede af de første 30 minutter. Alt for mange gange afsluttede vores spillere på træværket eller helt ved siden af rammen.

Efter pausen skiftede kampen karakter. Erik Toft startede godt nok med at bringe gæsterne foran med 15-11 på et sandt dommedags drøn fra lang afstand, men herefter fulgte 3 hurtige grønne scoringer. Man fornemmede at nu var Skanderborg i gang og kampen var helt åben igen.

Efter 37 minutter var stillingen 18-17 til gæsterne og Kristoffer Laursen afløste Bertram Obling i målet. Borgmesteren stod efterfølgende en fremragende kamp, men i den anden ende af banen vendte vi desværre tilbage til første halvlegs dårlige afslutningsstatistik. Et hav af chancer blev brændt og dertil kan også lægges et meget stort antal marginaler og 50/50 kendelser som ikke helt gik vores vej. Det var ganske enkelt op af bakke for Skanderborg i dag, hvor vi ganske enkelt aldrig fik det nødvendige flow i offensiven og ikke mindst i scoringerne.

Kampens sidste kvarter hang vi konstant bagefter med 2-4 mål. Med knap 4 minutter tilbage var vi stadig med i opgøret da Lars Skaarup stjal bolden og reducerede til 22-24. Med antallet af brændte chancer in mente var det faktisk et større mirakel at vi stadig var med i kampen, og Marcus Dahlin afgjorde da også kampen efterfølgende med gæsternes 2 sidste mål og kronede dermed en meget flot indsats af.

Nederlaget kan der på ingen måde pilles ved. Mors-Thy var dagens bedste hold i Orangeriet. Resultatet betyder at vi ikke længere kan nå Top 4 og dermed kommer vi ind i slutspillet blandt de 4 hold uden point. Sidste spillerunde afgør om vi bliver nummer 5 eller 6 og dermed om vi kommer i pulje nummer 1 eller 2.

Det var bestemt ikke opbakningen i en forrygende Fælled Hal der fejlede noget i dag. Det var heller ikke hverken indstilling eller fight der manglede, det var ganske enkelt kvaliteten når vi krydsede midterlinjen i dag, og der findes der heldigvis råd for. Træning, træning og atter træning.  

Tak for opbakningen Skanderborg – vi kommer igen !

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Lars Skaarup 6, Mads Kalstrup 4, Mathias Bitsch 4, Jonas Samuelsson 3, Kristian Bonefeld 2, Morten Balling 2, Cornelius Kragh 2, Nikolaj A. Nielsen 1.

Målscorer Mors-Thy Håndbold:

Marcus Dahlin 9, Mads Andersen 5, Erik Toft 4, Søren Nørgaard 3, Jacob Hessellund 2, Stefan Nielsen 1, Asbjørn Madsen 1, Allan Toft 1, Nicolai Sommer 1.

Website Security Test