Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Referat TMS Ringsted

Webredaktør, udgivet d. 8. februar, 2019

TMS Ringsted – Skanderborg Håndbold 23-27 (12-10)

Efter den dejlige åbningssejr i Sønderborg sidste weekend, stod den på TMR Ringsted i en sen natteforestilling torsdag aften. Oprykkerne fra TMS Ringsted som ligger i det helt vanvittige tætte felt i bunden af ligaen, hvor 5 hold kæmper indædt for at undgå den frygtelige 14. plads, der betyder direkte nedrykning. Og helt som ventet blev det en match hvor det var tydeligt at værterne gik all in for at få hentet livsnødvendige point på kontoen.

Og lad os slå det fast med det samme, det blev IKKE en køn og poleret håndboldoplevelse som en tæt på udsolgt arena i Ringsted og en god portion TV2 Sport seere fik at se. Til gengæld fik de masser af dramatik og fight i de 2 gange 30 minutter.

Dagens mest festlige indslag var uden tvivl de 2 træneres fælles indslag under sponsormiddagen på den anden side af Tværalle i 4100 Ringsted. Nick Rasmusen og Christian Dalmose underholdt med anekdoter fra deres fælles tid på ungdomslandsholdet i slutningen af 80erne, hvor tiderne og seriøsiteten unægtelig er ændret til det bedre nu om dage. Det ville vel være utænkeligt i dag at et ungdomslandshold på vej til turnering i Frankrig, med DHF-formand om bord i bussen, lige slog et smut omkring de skumle gader i Hamborg til en improviseret nattefest, og vi gentager lige, et ungdomslandshold. Det var en skøn og festlig optakt fra de 2 cheftrænere, men spillerne på banen kunne ikke helt leve op til det underholdende niveau på banen en lille times tid efterfølgende.

Til gengæld skortede det ikke på fight og vildskab da først kampen blev fløjtet op af de 2 gule dommere. Der skulle blot gå 61 sekunder før en af dagens afgørende elementer så dagens lys, en 2 minutters udvisning til TMS Ringsted. Og det var startskuddet til 60 minutter hvor man nærmest ikke husker et angreb hvor holdene spillede 6 mod 6. Hele 13 gange blev der uddelt en udvisning, 6 gange til TMS og 7 gange til Skanderborg.

Skanderborg kom bedst fra land via den første overtalsperiode og efter 4 minutter var vi foran 3-1 på 3 fløjmål. TMS Ringsted fik dog hurtigt bragt balance i tingene og efter 6 minutter var alt lige igen ved 4-4. Herfra stod der hjemmeholdet på resten af halvlegen. Skanderborg var forberedt på alverdens offensive satsninger fra Christian Dalmoses hånd, men lige den tilgang som værterne havde valgt, faldt bestemt ikke i Skanderborgs smag. Angrebsspillet blev usikkert, langsomt og meget lidt effektivt, og det ændrede sig ikke i kampens første 30 minutter. Det ujævne flow med mange udvisninger gjorde nok også sit til at angrebsspillet aldrig kom til at ramme tidligere kampes niveau.

Mathias Bitsch bragte os foran 4-2 efter 4 minutter og det var startskuddet til 26 minutters Skanderborg spil udelukkende med Cornelius Kragh som målscorer. 5 gange lykkedes det Cornelius at score bag en godt spillende Mikkel Tønnes i Ringsted målet, mens alle andre fejlede deres afslutninger i denne lange periode.

3 brændte straffekast fra Balling, Mørk og Cornelius i kampens første 30 minutter hjalp bestemt heller ikke med til at rette op på den haltende offensiv. Det lykkedes dog ikke værterne at skabe større afstand end plus 3 mål i løbet af 1. halvleg og pausestillingen var ”kun” 12-10 til de hårdt og godt kæmpende oprykkere. De første 30 minutter indeholdt hele 9 udvisninger og Mathias Smed stod for 3 af vores 5, hvilket betød farvel og rødt kort efter sølle 26 minutter.

Efter 18 minutter var der brug for video proof i en batalje mellem Kristian Bonefeld og en Ringsted spiller, hvor endnu et rødt kort må have været på de 2 gules tegnebræt, men videogennemgangen viste et filmskuespil af bedste skuffe i stedet for et forventet overfald, men her beholdt dommerne for en gangs skyld både fingre og kort i lommerne.

Musikken svigtede i hallen i 1. halvleg men efter pausen skal vi da lige love at der blev taget revanche. Ringsted kom ligesom musikken blæsende ud til 2. halvleg og det var tydeligt at de lugtede point torsdag aften efter de første 30 minutters oplevelse. Efter 38 minutter var kampens største føring skabt på 16-12 til værterne og det var dråben som fik Nick Rasmussens tålmodighedsbægre til at flyde over. Timeout og frem med vort yderst sjældne 7 mod 6 spil, og det ændrede kampen.

Kristian Bonefeld kom på højre back og hans 2 scoringer i træk blev vendepunktet for Skanderborg. Efter 45 minutter kunne Jonas Samuelsson reducere til 18-17 og det fik Dalmose til at kalde til TMS samling på midten af banen. Det hjalp ikke det store, for kampen var nu på vej til at tippe til Skanderborg fordel.

Efter 48 minutter fik vi udlignet for første gang til 19-19 ved Frederik Iversen. 2 mål i træk fra Ringsted gav dog ny TMS-føring og det satte en midlertidig stopper for Skanderborg offensiven. TMS var efterfølgende i overtal for 7. gang i kampen, da en forkert udskiftning på Ringsted bænken udlignede antallet af markspillere på banen og her knækkede kampen endegyldigt. Skanderborg ændrede med 5 mål i træk stillingen fra 21-19 til 21-24 de efterfølgende 5 minutter og de sidste 8 minutter samlet blev vundet med hele 8-2. Kampen endte med en 4 måls sejr på 27-23 til Skanderborg og det virkede som om at hjemmeholdet endte med at blive slidt op. Fejlene blev flere og de blev straffet hårdt af Skanderborg i kampens afslutning. Kampen blev afgjort af Skanderborgs gode 7 mod 6 de sidste 20 minutter, hvor det virkede til at vi havde flere kræfter i både ben og hoved i behold da det hele skulle afgøres.    

Det var ikke kønt håndbold men det var 2 point, som håndbold jo i bund og grund handler om. Man må rose hjemmeholdet for deres evne til at ødelægge vores angrebsspil yderst effektivt, for vi havde virkeligt problemer med at få løst den gode defensiv de første 38 minutter, og vi blev vel reddet af den 7 mod 6 regel som cheftræneren hader så meget og yderst sjældent anvender.

Og endnu engang viste vi at når tingene spidser til de sidste 5-10 minutter, så er vi ikke nemme at danse med. Det er en fantastisk evne der kan komme til at gøre megen gavn når vi forhåbentligt skal spille slutspil om nogle måneder.

At være i stand til at vinde når så lidt fungere, som det var tilfældet specielt i 1. halvleg, giver tro på flere sejre i denne sæson.

2 sejre i 2 udekampe efter VM-pausen. Næste gang gælder det heldigvis en hjemmekamp foran vort eget publikum, når vi mandag 8 dage tager imod Nordsjælland i Orangeriet. Mandag 18. februar kl. 20.30. Billetterne er til salg via hjemmesiden.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Cornelius Kragh 7, Jonas Samuelsson 4, Morten Balling 3, Lars Skaarup 2, Kristian Bonefeld 2, Frederik Iversen 2, Mathias Bitsch 2, Nikolaj A. Nielsen 1, Mads Kalstrup 1, Morten Kirk Olesen 1, Mike Haack 1, Marcus Mørk 1.

Målscorer TMS Ringsted:

Morte Jensen 5, Nicolai Nørager 5, Mads Dudek 4, Morten Nyberg 4, Simon Omme 3, Anders Møller 1, Benjamin Pedersen 1.

Website Security Test