Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Referat Sønderjyske

Webredaktør, udgivet d. 2. februar, 2019

Sønderjyske – Skanderborg Håndbold 21-26 (8-15)

Siden Sønderjyske og Skanderborg Håndbold begge rykkede op i landets bedste række i sæsonen 2010/2011 har de 2 hold krydset klinger i alt 8 gange i Skanderborg og 7 gange i Sønderborg. Det første opgør i Sønderborg i 2011 foregik i Humlehøjhallen, Sønderjyskes tidligere hjemmebane, med Skanderborg som vinder og siden udflytningen til Skansen er det ikke lykkedes Skanderborg at vinde ude. 6 sæsoner i træk er vi kørt fra Skansen som taber i grundspillet, om end der har været mange lige og ofte dramatiske opgør. I dag lykkedes det endeligt og det endte ovenikøbet med at blive en sikker sejr til de grønne.

Sejren blev skabt på en fremragende 1. halvleg der endte med en pauseføring på hele 15-8, som blev skabt på en fremragende defensiv og en storspillende Kristoffer Laursen i målet. Hele 60% stod borgmesteren med efter de første 30 minutter.

.

Kampens første 15 minutter var resultatmæssigt helt lige og begge hold formåede blot at score 6 gange. Svenske Henrik Norlander lagde flot ud i Sønderjyske målet og matchede borgmesteren med redninger i starten af kampen, men herefter stod der Skanderborg og Laursen på alt. Mathias Bitsch fandt netmaskerne fra højre back og Cornelius startede en sand målfest fra den anden back position. De sidste 15 minutter blev en ægte håndboldopvisning af Skanderborg med Sønderjyske som statister og perioden blev vundet med imponerende 9-2.

Der var en dejlig ro over holdet da de kom fra pausen, det skinnede igennem at holdet ikke rigtigt troede på at værterne kunne matche os i dagens kamp, og det kom også til at holde stik.

2. halvleg blev dog ikke det samme festfyrværkeri som slutningen på 1. halvleg. Morten Balling måtte udgå efter blot 4 minutter, med noget der så smertefuldt og alvorligt ud omkring hans ene knæ. Det satte lidt en bremser på angrebsspillet hvor vores store strateg pludseligt manglede. Cornelius Kragh fortsatte dog sit Onemanshow og med 4 mål i træk bragte han Skanderborg foran 21-12 efter 9 minutter, og hjemmeholdet måtte ty til timeout.

Herfra blev kampen en helt anden størrelse og ikke så seværdig som de første 39 minutter. Det blev en rodet affære med masser af brændte chancer, mest i Sønderjyskes ende hvor ind skiftede Thorsten Fries brændte en meget flot kamp af og nåede imponerende 19 redninger på sine 35 minutter på banen.

Spænding om resultatet blev der aldrig, dertil var Skanderborg for gode i dag. Kampen endte med lidt beskedne 26-21 til de grønne, men det kunne sagtens have blevet helt anderledes cifre hvis vi havde holdt dampen, intensiteten og kvaliteten oppe de sidste 20 minutter.

2 dejlige point der bragte os på 25 point og igen på omgangshøjde med BSV og TTH på den delte 4. plads.

Fanklubben blev også en af dagens store oplevelser, hvor over 100 grønne fans havde taget turen til både grænsekiosk og Skanse, og hvilken opbakning der blev uddelt. Fremragende….ganske enkelt.

Skanderborg spiller næste gang på torsdag i Ringsted, en kamp der sendes på TV2 Sport.

Og inden da kan vi bare glæde os til at se burning HOT Cornelius Kragh på rundes hold, for hans præstation idag kan også kun få en simpel kommentar, FREMRAGENDE.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Cornelius Kragh 13, Mathias Bitsch 3, Marcus Mørk 3, Jonas Samuelsson 3, Frederik Iversen 2, Lars Skaarup 1, Morten Kirk Olesen 1.

Målscorer Sønderjyske:

Rasmus Nielsen 7, Mikkel Møller 3, Martin Kjærgaard 3, Aaron Mensing 2, Frederik Børm 2, Oliver Eggert 2, Alexander Hansen 1, Frederik Ladefoged 1.

Website Security Test