Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Magisk aften i Orange

Webredaktør, udgivet d. 27. februar, 2019

Skanderborg Håndbold – Skjern Håndbold 29-28 (14-15)

Der var engang en arkitekt der blev bedt om at lave et fælleshus på en græsmark på Fælleden i Skanderborg. Det skulle rumme mange ting på en gang og bygningen blev tegnet og opført. I dag viste Fælleden det som var meningen. Den rummede simpelthen den mest fantastiske dag i bygningernes korte historie. Foredrag i hallen inden kamp, 200 sponsorer til spisninger, masser af forskellige møder og sponsoraktiviteter i de forskellige møderum, buffet for op mod 500 personer i en fyldt restaurant og sågar også en buffet-afdeling i indgangsområdet. Og som om dette ikke var nok, foregik  det samtidigt med at de folkevalgte byrødder holdt byrådsmøde. Rygterne siger at byrødderne nåede afslutningen af dagens kamp og det kan man god unde de hårdtarbejdende folkevalgte, der dog ikke nåede at få alle dagens oplevelser i huset på Fælleden med.

2.200 feststemte tilskuere fyldte Orangeriet til absolut sidste plads og de skabte sammen med dagens kampsponsor Damstahl A/S, en ganske unik og fremragende stemning. Hallen var pyntet i Damstahl farver fra top til tå og aldrig har Orangeriet taget sig bedre ud end i dag. Selv spillerne var iklædt unika jubilæums trøjer med 50 års logoet fra Danmarks største rustfrie stålgrossist.

Scenen var i den grad sat til en håndboldoplevelse af de helt store, og ingen af dem der holdt med Skanderborg blev skuffet da de 60 minutters effektiv håndbold var overstået. En fremragende kamp endte med drama og den 3. sejr i træk over de forsvarende Danske mestre.

Indledningen emmede dog på ingen måder af Skanderborg sejr. Efter 7 minutter var gæsterne i front med bekymrende 6-2 og vores angrebsspil var ikke rigtigt oppe i det nødvendige gear. Defensiven begyndte fra dette punkt at blive mere og mere velfungerende og da målene samtidigt også begyndte at komme fra vores angrebsspillere, fik man langsomt en bedre fornemmelse for opgøret.

Midtvejs var gæsternes føring reduceret til 9-6 men Skjern formåede at bevare føringen på 3-4 mål helt hen til de sidste 4 minutter af halvlegen. Her fik Skanderborg endeligt noget momentum og fik udlignet til 14-14 med 1 minut tilbage og havde det ikke været for en lidt forhastet slutfase havde vi været i front ved pausen. Gæsterne viste dog deres enorme rutine og fik hevet en smal 15-14 føring med i omklædningsrummet.

Bertram Obling erstattede en sygdomsramt Kristoffer Laursen i målet midtvejs i 1. halvleg og han fik en afgørende rolle efter pausen. Straks fra 2. halvlegs start fornemmede man at Skanderborg havde fat i den lange ende i opgøret. Målene kom lettere til os mod Emil Nielsen i Skjern målet og Skjern måtte ty til straffekast scoringer ved de 3 første scoringer efter pausen. Og fornemmelsen var helt rigtig, for da straffekast bølgen til Bjarte Myrhol gjorde et kortvarigt ophold efter 35 minutter, bragte Skanderborg sig i front for første gang i kampen ved 19-18 efter 37 minutter, ved en stærkt spillende Mads Kalstrup. Herfra var Skanderborg ikke bagud resten af kampen, men det var ikke ensbetydende med noget der mindede om en sikker sejr. Efter 39 minutter var vi foran med 3 mål ved stillingen 21-18, men Skjern holdt godt fast og lod os ikke slippe afgørende væk. Efter 50 minutter var alt igen helt lige ved 24-24 men på 2 mål af Jonas Samuelsson og Mathias Smed (ja du læste rigtigt) fik vi igen bragt os foran med 2 mål og den lille fordel lykkedes det os at bringe helt hen til målstregen.

Morten Balling blev manden de satte den afgørende scoring ind på straffekast med godt 1 minut tilbage, efter både han og Jonas Samuelsson tidligere havde misbrugt fra 7 meter stregen, og taget var tæt på at lette i en kogende orange hal på Fælleden.

Jonas Samuelsson havde chancen for at lukke og slutte med ca. 10 sekunder tilbage af kampen og foran 29-28, men Emil Nielsen reddede og gæsterne fik en sidste chance for at hente sæsonens første point mod Skanderborg Håndbold. Rene Rasmussen kunne dog ikke passere den stærkt spillende Bertram Obling i målet og det hele endte i en stor sejrsdans og endnu 2 gode point til kontoen, der nu lyder på 30 af slagsen.

Det bringer os op a´ point med TTH på 3. pladsen, der dog er bedre indbyrdes end os og dermed henviser os til 4. pladsen. 1 point foran BSV og 2 point foran Skjern på hhv. 5. og 6. pladsen, med 3 runder tilbage at spille.

En fantastisk dag på Skanderborg Fælled endte med 2 dejlige point og vi fik sat en ny standard for hvordan hjemmekampe kan afvikles. Tak til de mange fremmødte for en fantastisk opbakning og stemning og en stor tak til dagens kampsponsor Damstahl A/S for at skabe rammerne for en helt unik dag. At den endte med drama og 2 point gjorde bestemt ikke oplevelsen mindre for 2.200 fremmødte borgere i Skanderborg Kommune. Sidst men ikke mindst skal der lyde en stor buket roser til alle de frivillige og ikke mindst kommerciel chef Dorte Lassen og hendes hjælpere for en fremragende afvikling af hele dagen, der satte endnu en tyk streg under at det store arbejde med at få flere folk i hallen i denne sæson har båret frugt.

Nu venter der en udekamp i Gudme mod GOG lørdag den 9. marts og weekenden efter gælder det så Final4 i Boxen. V drømmer og håber på at dagens oplevelse giver endnu flere blod på tanden for at følge vores grønne drenge til Herning i weekenden 16/17 marts. Der er stadig plads i både hal og fan-tog og vi vil opfordre alle til at følge trop til de mange der allerede har booket billetter.      

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Cornelius Kragh 6, Morten Balling 6, Jonas Samuelsson 3, Mads Kalstrup 3, Marcus Mørk 3, Nikolaj A. Nielsen 2, Kristian Bonefeld 2, Mathias Bitsch 2, Lars Skaarup 1, Mathias Smed 1.

Målscorer Skjern Håndbold:

Anders Eggert 9, Bjarte Myrhol 5, Rene Rasmussen 4, Jesper Konradsson 3, Eivind Tangen 2, Christoffer Cichosz 2, Kasper Søndergaard 2, Jan Grebenc 1.

Website Security Test