Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Hvordan ender herreligaen ?

Webredaktør, udgivet d. 3. februar, 2019

Den sidste del af herreligaen blev skudt i gang i denne weekend og vi har bedt sportschefen give SIT bud på hvordan afslutningen af grundspillet bliver i herreligaen 2018/2019, som tegner til at blive meget spændende, også set med Skanderborg briller.

Torben Væver

Jeg syntes det ligner et par meget spændende måneder vi går i møde inden vi kender slutstillingen og får svar på de 8 slutspilshold, hvem der får point med over og hvem der trækker sorteper i bunden af rækken med den direkte nedrykning. Bortset fra en enkelt kamp i morgen mandag, så mangler alle hold 7 kampe og ALLE hold har rigtigt meget at spille for.

Når man tænker tilbage på tidligere år så plejer foråret at være ensbetydende med at de traditionelle Top-5 hold (Skjern, TTH, Aalborg, BSV og GOG) strammer buen og ofte sætter ganske få point til mod de øvrige hold. Det der selvfølgeligt taler imod dette, er at alle nævnte hold på nær Aalborg Håndbold samtidigt skal spille kampe i Europa, hvilket selvfølgeligt godt kan få indflydelse når man tænker på skader m.v.

I det hele taget bliver det i min bog meget afgørende hvad der sker på skadesfronten i 2. halvdel af sæsonen, for der er rigtigt mange klubber med endog meget smalle trupper i Dansk herrehåndbold nu om dage. Skader på vitale pladser kan hurtigt vælte selv de mest gennemtænkte forudsigelser men jeg skal dog nok prøve at give mit personlige bud på hvordan herreligaen 2018/2019 KAN ende. Så må vi se om det gæt er gået helt skævt når sidste runde løber af staben lørdag den 6. april, eller jeg er på samme lave niveau som de traditionelle “eksperter” der hvert år forudsiger herreligaen.

Slutspil

Med 7 runder tilbage ligner det at ligaen er knækket en smule omkring 7. pladsen og selvom der matematisk stadig kan ske meget, så tror jeg på at de øverste 7 hold også er forholdsvis sikre på at komme med i slutspillet. De traditionelle ”Top-5” hold giver sig selv og så syntes jeg det ligner at Århus og Skanderborg bliver 2 af de 3 ”outsidere” der kommer igennem denne sæsons nåleøje.

GOG er min favorit til at tage 1. pladsen, da de umiddelbart har det nemmeste program tilbage, uden nogle kampe mod de øvrige ”Top-5” hold. Skjern Håndbold har samme situation med 7 kampe uden ”Top-5” hold, så alt andet lige vil jeg vurdere at de vil presse sig på til en af de pointgivende pladser i Top-4. Aalborg Håndbold ligger også rigtigt lunt til at få point med i slutspillet, da de ikke skal spille i Europa og har sat lidt i banken i forhold til 3. pladsen og længere ned og Aalborg har “kun” BSV hjemme og TTH ude som ”Top 5” modstandere.

Århus har til gengæld et uhyggeligt program tilbage med alle ”Top-5” holdene i de sidste 7 runder, men har dog 3 af disse kampe på hjemmebane, men slutspillet kommer bestemt ikke i fare. Vores eget hold Skanderborg tror jeg på kommer i slutspillet for første gang og vi har et fornuftigt slutprogram, hvis man da kan tale om det i landets bedste række. Med 11 points forspring til den aktuelle 9. plads og 14 point at spille om, bør der ikke være tvivl om at vi kommer i det forjættede land for første gang. Spørgsmålet må så blot være fra hvilken placering, for jeg tror at både Århus og Skanderborg drømmer om mere end bare en 7/8 plads.

Den sidste plads tror jeg bliver afgjort mellem Sønderjyske og Ribe-Esbjerg, hvor der i dag er 4 point imellem i Sønderjyskes favør. Det kan godt blive en gyser, for Sønderjyske har et noget sværere slutprogram med 4 stk. ”Top-5” hold, imod Ribe-Esbjergs kun 2 kampe mod den traditionelle top. Når jeg ikke regner KIF med i denne ligning, er det fordi at KIF har samme udfordring som Århus med et maksimalt svært slutprogram med alle 5 ”Top-5” hold. Slår KIF imorgen Nordsjælland, ja så har KIF naturligvis meldt sig ind i kampen på 8. pladsen sammen med Ribe-Esbjerg, men det kommer til at kræve nogle gedigne overraskelser fra Lars Frederiksens tropper.

Skrækscenariet er i min bog hvis der ikke forbliver spænding om de sidste pladser til slutspillet frem til de sidste spillerunder. Det gør det hele meget mere spændende når vi har masser af kampe med meget på spil, men risikoen for at de 8 slutspilspladser er afgjort flere runder før sidste spilledag er et ikke umuligt scenarie med den nuværende stilling, men lad os håbe at der er noget at spille om i alle ender og kanter helt frem til sidste spillerunde.

Nedrykning

I modsætning til kampene om slutspillet, så ligner kampen i bunden af rækken til gengæld noget der ikke er egnet for børn. De nederste 5 hold ligger alle indenfor 3 point og de nederste 4 hold blot indenfor 1 sølle point, og alle møder hinanden på kryds og tværs de sidste runder. På papiret har som nævnt KIF alle 5 ”Top-5” hold tilbage i slut-programmet men Lemvig har også et voldsomt slutprogram med 4 af de traditionelle sværvægtere. TMS Ringsted har 3, Nordsjælland 2 mens Mors-Thy på papiret har det ”letteste” program med ”kun” Allborg Håndbold på hjemmebane.

Men hele nedrykningsspørgsmålet kan sagtens ende med at blive afgjort i de 6 indbyrdes ”bundbrag”, undskyld udtrykket, som skal spilles de kommende 2 måneder. De kampe bliver voldsomt spændende at følge og lad os da bare håbe at TV2 Sport vælger at vise fra hovedparten af disse. Det der springer mest i øjnene, er at Nordsjælland, som pt indtager sidstepladsen, er udfordret af at de har 3 ”bundbrag” i deres slutprogram og at de vel at mærke alle 3 foregår på udebane. Kigger man i den detaljerede stilling med både ude og hjemmekampe, bemærker man at netop Nordsjælland er det eneste hold i ligaen der ikke har vundet en kamp på udebane i denne sæson, og med deres slutprogram er Ian Marco Fog & Co pisket til at få ændret det faktum, ellers hænger der sorte truende skyer over Hillerød og omegn.

Nordsjællands opgør imorgen i Kolding og derudover kampene mod TMS Ringsted og i sidste runde på Bette Balkan, kan meget let blive helt afgørende for hele bundstriden og naturligvis for Nordsjælland.

KIF har 2 ”bundbrag” hjemme mod NSH og Mors-Thy, Lemvig har Mors hjemme og TMS Ringsted ude, Mors-Thy har både Lemvig og TMS Ringsted ude og NSH hjemme mens TMS Ringsted har en stor fordel af at have begge deres ”bundbrag” mod NSH og Lemvig i egen stærke hule i Ringsted.

Jeg skal simpelthen ikke kloge mig på hvem der trækker det korteste strå i den fantastiske duel der venter i de sidste 7/8 runder, men sindssygt spændende og nervepirrende bliver det med garanti. De indbyrdes kampe bliver med garanti noget af det mest seværdige i denne sæson, hvis man da syntes nerve og intensitet er seværdigt i håndbold. Her kommer der job og fremtid på spil og det plejer at være ensbetydende med drama og god underholdning.

I 6 af de seneste 7 sæsoner vi har deltaget i herreligaen, har vi i Skanderborg været en del af op/nedspillet, og det kan næsten ikke beskrives hvor befriende det er at vi ikke for nuværende ser ud til ikke at blive en del af det nervepirrende scenarie. Ingen af de involverede klubber ved om de er købt eller solgt med hensyn til en plads i den bedste række når sæsonen 20/21 starter omkring 1. september, og det faktum kan jeg bestemt godt undvære. Men nu skal vi jo lige sikre os vores slutspilsdeltagelse endegyldigt før vi sælger skindet, men det ser unægtelig noget mere positivt ud på den front end nogensinde før, og med 2 sejre i de kommende 7 kampe kan det spøgelse endegyldigt jages væk for denne sæson.

God fornøjelse til jer alle – spændingen er intakt.

Website Security Test