Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Kæmpe drama i Ribe

Webredaktør, udgivet d. 21. februar, 2019

Ribe-Esbjerg HH – Skanderborg Håndbold 25-25 (9-14)

Udekamp torsdag aften i Ribe, langt fra E20 og et gensyn med en hal hvor der tilbage i tiden blev skrevet mange historiske fortællinger i den Danske håndboldhistorie.

Modstanderen var de stort satsende blå fusionsdrenge fra Ribe-Esbjerg HH, som efter VM-pausen for alvor er vågnet op efter en svær sæsonstart. Slutspillet ser pludseligt realistisk ud efter at Sønderjyske er gået i stå med pointhøsten og derfor var der også rekordstort fremmøde i erhvervsklubben i Ribe i dag.

Knap 1.500 tilskuere fyldte godt op i den legendariske arena men de måtte gå grueligt meget igennem for rigtigt at få noget at glæde sig over.  

Første halvleg var helt og aldeles på Skanderborgs side. En fremragende indstillet defensiv fik i den grad revancheret den lidt sløje indsats i mandagens opgør mod Nordsjælland og som halvlegen skred frem fik offensiven også mere og mere kvalitet.

Målvogter Søren Rasmusen i værternes mål var stærk i startfasen men som minutterne gik fik vi skudt hul på den rutinerede keeper og kunne gå til pausen foran med 14-9. En god solid føring, men i håndbold er det på ingen måder garanti for point. Også Kristoffer Laursen stod en fornem første halvleg med en procent på 40.

Anden halvleg vil komme til at gå over i historien, i hvert fald i de næste mange måneder. Skanderborg kom flyvende fra start med 2 mål i træk fra Cornelius Kragh og Marcus Mørk, men derfra blev det en slidsom gyser for hjemmepublikummet. Stille og roligt kom værterne tættere på og midtvejs fra pauseføringen på 5 mål reduceret til plus 3 ved 21-18 til Skanderborg. Efter 46 minutter kom gæsterne helt op på 20-21 og det kaldte den 3. og sidste timeout fra Nick Rasmussen.

Det forhindrede ikke at Gunnar Steinn Jonsson 3 minutter efterfølgende kunne udligne til 21-21 og det lignede en ægte gyserafslutning med momentum på værternes side.

Men 4 grønne mål i træk gav Skanderborg en matchbold. En stærkt spillende Marcus Mørk kunne med sit 6. mål bringe os foran 25-21 efter 54 minutter og da lignede det for alvor point. Siemen Schønningsen reducerede til 22-25 og i det efterfølgende minut havde Bertram Obling muligheden for at sætte sidste søm i kisten, men hans afslutning over 40 meter mod tomt mål gik forbi. I stedet fik værterne reduceret yderligere og med 1 minut tilbage reducerede Kasper Kvist til 24-25. Og herfra blev det et helt vanvittigt minut i den efterhånden overkogte hal.

Med 6 sekunder tilbage fik REHH fat i bolden og Lars Skaarup fik tildelt et direkte rødt kort for et slag mod bold/arm midt på banen. Det gav et straffekast til hjemmeholdet og det omsatte Kasper Kvist på Bertram Obling i Skanderborg målet.

Et hurtigt opgiverkast blev forhindret af hjemmeholdets Jonas Tidemand, og det gav samme straf. Direkte rødt kort og straffekast til skanderborg efter tid.

Marcus Mørk som havde spillet en stor kamp, blev manden med det tvivlsomme ansvar og det endte desværre med en flot redning af legenden Søren Haagen i REHH-målet.

En fuldstændig vanvittig afslutning på en håndboldkamp som vi ret beset burde have lukket og slukket i de sidste 5 minutter. Spillerne var forståeligt skuffede efter kampen, men det blev trods alt til 1 vigtigt point i den vanvittige tætte liga fra plads 3 til 7.

Vi skal bruge den gode portion indebrændt hed de kommende dage i træningslokalet, inden vi byder velkommen til en af sæsonens største kampe i egen hule, Skjern Håndbold på onsdag 27/2. Her fejre Guldsponsor Damstahl A/S 50-års jubilæum og lover gratis adgang til alle i grøn trøje, og mon ikke det bliver tæt på fuldt hus.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Marcus Mørk 6, Cornelius Kragh 6, Jonas Samuelsson 4, Morten Balling 3, Nikolaj A. Nielsen 2, Kristoffer Laursen 1, Lars Skaarup 1, Mads Kalstrup 1, Mathias Smed 1.

Målscorer Ribe-Esbjerg HH:

Kasper Kvist 7, Lukas Karlsson 4, Gunnar Steinn Jonsson 4, Simen Schønningsen 3, Jonas Tidemand 3, Magnus Søndenå 1, Runar Karason 1, Mathias Jørgensen 1, Miha Zvizej 1.

Website Security Test