Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Uafgjort mod Lemgo

Webredaktør, udgivet d. 27. januar, 2019

TBV Lemgo Lippe – Skanderborg Håndbold 28-28 (11-14)

Dag 3 på Tour de Tyskland for Skanderborgs herre stod på ”semifinale” i Winter Cup mod traditionsklubben TBV Lemgo Lippe, der pt er placeret på en 9. lads i 1. Bundesliga. Efter sigende et hold som på mange måder kan sammenlignes med Skanderborg Håndbold på disse kanter. Det tidligere storhold opererer med et af Bundesligaens mindre budgetter og har opnået stor respekt for at finde og udvikle spillere der ikke topper lønningslisterne. Holdet trænes af den største Lemgo legende af alle, den tidligere landsholdsspiller Florian Kehrmann, med imponerende 223 landskampe på bagen.

I modsætning til Melsungen som vi mødte fredag, var Lemgo i en lidt mere human fysisk forfatning og vore grønne drenge kunne se langt de fleste modstandere nogenlunde i øjnene og ikke i navlen som det var tilfældet mod Melsungen. Lemgo lignede lidt mere det vi møder til dagligt i den danske liga, men kvaliteten var dog ikke til at tage fejl af. Tyskerne startede da også som lyn og torden og bragte sig foran 3-1 i løbet af de første 3 minutter, og det udløste en hurtig timeout fra en lettere ophidset cheftræner. Det hjalp og Skanderborg fik stille og roligt fodfæste i kampen. En ting lykkedes vi dog aldrig med i samtlige 60 minutter, og det var at forstå den linje som dagens dommerpar lagde for døren omkring stregspillet. Hele 9 gange i løbet af kampen blev Lemgo tildelt straffekast omkring stregspillet og det blev en afgørende faktor resultatmæssigt.

Midtvejs i 1. halvleg var de lokale Lemgo drenge stadig foran med 2 mål ved 9-7, men herfra overtog Skanderborg kampen og det sidste kvarter var ganske enkelt fremragende fra grøn side. Cornelius Kragh fik samtlige 60 minutter på venstre back i dagens opgør og han kvitterede med en brandkamp og 10 mål, og han var stærkt medvirkende til at vi kunne gå til pausen med en flot 14-11 føring. Havde det ikke været for 6 Lemgo scoringer på de 6 tildelte straffekast før pausen, kunne det have set helt anderledes ud.

Efter pausen fortsatte kampen på et meget højt niveau og Skanderborg fastholdt føringen helt frem ti 12 minutter før tid. Her udlignede Lemgo til 22-22, på straffekast!

Skanderborg trak efterfølgende fra igen med 2 mål og havde mange muligheder for at lukke kampen de sidste 5 minutter, men man må virkeligt tage hatten af for den Polske landsholdsmålmand Piotr Wyszomirski. Han var den helt afgørende faktor da kampen skulle afgøres og da Lemgo udlignede til 28-28 med 20 sekunder igen var han også manden der satte foden for Morten Ballings sidste forsøg i sidste sekund.

En meget flot og tempofyldt testkamp endte med cifrene 28-28 og kampen skulle derefter afgøres i straffekonkurrence. Her var Lemgo og Piotr Wyszomirski bedst. Nikolaj A. Nielsen ramte haluret og den polske landsholdsmålmand tog sig af Mike Haack´s forsøg og da alle Lemgo´s skytter omsatte til mål var den konkurrence hurtigt afgjort.

De brændte straffekast kunne dog ikke fjerne glæden i trænerteamet over det udbytte vi indtil videre har fået på turen til Bielefeldt og omegn. De 2 kampe har indtil videre været yderst givende og truppen har også haft tid til flere andre sociale og team aktiviteter, her en uge før 2. halvdel af sæsonen starter.

Søndag er sidste dag i Tyskland og i eftermiddag står den på endnu et møde med et Bundesliga mandskab. Bergischer HC der aktuelt ligger på 8. pladsen i Bundesligaen bliver modstanderen.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Cornelius Kragh 10, Kristian Bonefeld 3, Lars Skaarup 3, Mathias Bitsch 2, Morten Kirk Olesen 2, Morten Balling 2, Jonas Samuelsson 2, Mike Haack 1, Nikolaj A. Nielsen 1.

Målscorer TBV Lemgo:

Tim Hornke 9, Patrick Zieker 5, Dominik Ebner 3, Julius Rose 2, Fabian von Olphen 2, Robin Hübscher 2, Maxim Schalles 1, Alexander Engelhardt 1, Christian Klimek 1, Dani Baijens 1.

2 trænerlegender
Florian Kehrmann, 460 Bundesligakampe, 223 A-landsholdskampe Tyskland
Nick Rasmussen – 390 Ligakampe – 1 A-landsholdskamp
Website Security Test