Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Sejr over MT Melsungen

Webredaktør, udgivet d. 25. januar, 2019

MT Melsungen – Skanderborg Håndbold 28-29 (16-16)

Første kamp i Winter Cup stod i Gütersloh mod MT Melsungen fra Bundesligaen. Det var nummer 6 fra den Danske herre liga mod nummer 6 fra den Tyske Bundesliga.

Det blev en ganske begivenhedsrig affære hvor det blev udstillet hvor store kulturforskelle der er på de 2 ligaer. Der blev spillet med en helt anden hårdhed end vi møder i den Danske liga og det blev en ganske interessant oplevelse for de 400 lokale tilskuere i Gütersloh, der efter kampen kunne opleve den 2. semifinale fra Hamborg på storskærm.

Kampens indledning var en sandt målorgie hvor begge forsvar lige skulle vågne op fra VM pausen. Efter 6 minutter havde nettet blafret 6 gange i hver ende. Det var tydeligt at kendskabet de 2 hold imellem ikke var eksisterende og begge hold skulle lige indstille sig på modstanderen. Skanderborg havde det specielt svært mod de tonstunge tvillinger Philipp og Michael Müller på hver sin back, der begge udnyttede deres enorme fysik og rutine til at bringe Skanderborg defensiven i problemer. Vore stregspillere var kommet i menneskehænder i det voldsomt tunge og kontante Tyske forsvar. De 2 hold fulgtes pænt ad de første 15 minutter hvor der stod 10-10 på måltavlen, hvor både Cornelius Kragh og Mathias Bitsch havde gjort sig positivt bemærket med 4 mål hver. Melsungen bragte sig på 12-10 efter 20 minutter men en dobbelt udvisning til de kontante Müller tvillinger bragte Skanderborg tilbage på uafgjort 12-12 og da pausefløjtet lød stod der 16-16 på haluret i Innenstadtsporthalle Gütersloh.

Efter pausen udviklede kampen sig yderligere på hårdhedsgraden, men Skanderborg kom bedst fra land og med 3 hurtige scoringer bragte vi os foran først 19-16 og senere 22-18. Hårdheden slog dog de grønne Skanderborg drenge lidt ud af kursen og Melsungen kunne med 4 mål i træk udligne til 22-22 midtvejs i 2. halvleg. Kristoffer Laursen fandt nogle af sine velkendte fantomredninger frem i de efterfølgende minutter og vi udnyttede effektivt en række udvisninger til Melsungen til at bringe os foran igen med 4 mål i træk. De mange udvisninger var med til at gøre opgøret lidt ujævnt men Skanderborg holdt hovederne mest kolde og med 5 minutter tilbage af opgøret fastholdt vi forspringet på 4 mål ved 28-24. Melsungen kom tættere på i slutminutterne men kom aldrig helt op og vi kunne notere en fortjent sejr på 29-28.

En spændende og sjov oplevelse at møde et hold med så markant anderledes spillestil end de hold vi møder til dagligt i den Danske liga, men også en oplevelse hvor specielt sundhedspersonalet og den sportslige ledelse holdt vejret i store dele af kampen af frygt for spillernes liv og lemmer, men vi slap heldigvis igennem opgøret uden nævneværdige skrammer på både krop og sjæl.

Sejren betyder at vi lørdag møder et nyt hold fra Bundesligaen i semifinalen, da traditionsklubben TBV Lemgo står på den anden banehalvdel lørdag aften.  

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Cornelius Kragh 7, Mathias Bitsch 6, Marcus Mørk 4, Morten Balling 4, Mads Kalstrup 2, Kristian Bonefeld 2, Frederik Iversen 2, Nikolaj A. Nielsen 1, Mike Haack 1.

Målscorer MT Melsungen:

Philipp Müller 5, Roman Sidoworicz 5, Michael Allendorf 4, Felix Danner 4, Tobias Reichmann 2, Yves Kunkel 2, Simon Birkefeldt 2, Michael Müller 2, Jona Gruber 2.

Website Security Test