Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Mindeord Preben Thrane

Webredaktør, udgivet d. 31. januar, 2019

En meget dedikeret tilhænger af håndbolden i Skanderborg er gået bort.

Preben Thrane sov ind søndag den 20. januar på Horsens Sygehus, 72 år gammel.

Preben efterlader sig hustruen igennem 50 år Lis og børnene Michael, Kenneth og Jeanette.

Preben og Lis mødte hinanden da Preben var sergent i Århus og kunne i 2018 fejre deres guldbryllup.

Prebens arbejdsliv har primært været indenfor service og maskiner og startende hos landbrugsmaskin-firmaet Case i Horsens, og sidenhen rigtig mange år hos A. Blom på Slotsholmen og sluttende hos Skanderborg Bilcentrum. Ingen som ham kunne huske kundernes bilnumre, som han brugte i forbindelse med indskrivningen af biler til service og reparation.

Preben Thrane har også hele sit liv været en del af håndbolden i Skanderborg, hvor han var med til at starte  venneforeningen, som havde til opgave at støtte op om ungdomsarbejdet. Først i Vrold Idrætsforening og sidenhen i Vrold/Skanderborg Håndboldklub. Et virke som igennem årene har bidraget med store beløb til ungdomsarbejdet, og ved dets opløsning kunne overlade et større sekscifret beløb til klubben.

Venneforeningen havde til opgave at forstå aktiviteter som kunne bidrage til at højne oplevelserne som ungdomsspiller i klubben via tilskud til ekstra oplevelser til primært stævner.

Der var rigtig mange aktiviteter som Preben var én af de primære drivkræfter bag. Det var blandt andet morgenrengøring på Festivalpladsen i 80`erne og helt indtil år 2000 havde Vennerne denne tjans. Der blev gjort rent fra kl. 05.00 hver morgen så alt kunne være klar til kl. 09.00 når pladsen åbnede igen. Der har også været salg af juletræer og julesager fra Klubhuset i Vrold, kalenderpakning med ungdomsspillerne, udlejning af det gule venne-telt til gadefester, kræmmermarked og medvirken ved de dejlige sommerfester på banerne i Vrold.

I en årrække var det også Vennerne som bød indenfor til morgenkaffe inden klubbens ungdomsspillere skulle afsted til Partille Cup i Sverige hvor turene startede med morgenmad i klubhuset og uddeling af festival trøjer og så ellers ud i busserne til Frederikshavn.

Den store interesse for håndbold blev født sammen med Kenneth og Michaels optræden i de grønne trøjer, men også Kenneths succesfulde optræden i Århus, Kolding og på det danske Håndboldlandshold som højre fløj blev fulgt nøje af Preben.

I Morten Børup Hallen var Preben fast speaker igennem en lang årrække ved herrekampene.

Prebens død bliver efter familiens ønske markeret med en mindesammenkomst i Klubhuset i Vrold, Fredag den 22. februar fra 13 til 16. Alle er meget velkomne.

Ære være hans minde

Jens Christensen, formand

Skanderborg Håndbold

Nedenfor kan du se et interview med Preben Thrane omkring venneforeningens arbejde, fra filmen “Et år i VSH 1993-94”

Website Security Test