Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Fight og vildt comeback

Webredaktør, udgivet d. 20. januar, 2019

Referat HTH Ligaen Skanderborg Håndbold-Aarhus United 21-19 (7-12)

Skanderborgs ligadamer leverede lørdag eftermiddag på hjemmebane på Fælleden endnu en overraskelse af de større, da holdet besejrede torsdagstræningsmakkerne fra Aarhus United.

Det så imidlertid overhovedet ikke sådan ud efter første halvleg, hvor hjemmeholdet var bagud 7-12 ved pausen og havde haft en scoringspause i næsten hele det sidste kvarter af halvlegen. Syv mål scoret i en halvleg og en godt 13 minutter lang scoringspause, hvordan skulle det blive til en sejr…?

Opskriften var fight og en ubændig tro på, at det nok skulle lykkes, hvis man spørger træner Kristian Danielsen, som siger: ”Vi kæmper altid til dommerens sidste fløjt”. Og dét gjorde de grønblusede efter pausen!

Efter et mål fra spids vinkel af højrefløj Stine Holm tog kampens spiller Trine Knudsen bolden i egne hænder og fik scoret tre mål på fire minutter. Stillingen var nu 11- 13, og United havde da blot scoret et enkelt mål på straffe, så nu så alting helt anderledes ud.

United slog godt nok tilbage med et par mål, men Trine Knudsen bankede endnu et par kasser ind, og da Anna Kristensen i målet desuden reddede et straffekast ved stillingen 14-16, voksede troen på et regulært comeback. Et par minutter senere havde Skanderborg da også hentet gæsterne og udlignet til 16-16. Yderligere en redning af Anna Kristensen (der i øvrigt endte med at stå med en redningsprocent på 47 procent), og så var de grønne foran for første gang, 17-16!

Der resterede nu otte minutter af kampen, hvor holdene byttede mål og skiftedes til at føre med én. Skanderborg kom foran med to, 20-18, med blot et enkelt minut igen, og efter yderligere en scoring af begge hold – og en redning af Anna Kristensen – var sejren på 21-19 en realitet. Skanderborg vandt dermed anden halvleg 14-7.

Kristian Danielsen var både glad og meget tilfreds efter kampen:

– Sejren kom i hus efter en enorm fight og et vildt comeback i anden halvleg – ikke mindst på grund af en flot forsvarspræstation, og hvor Anna tager det, vi ikke kunne lukke ned. Kampen blev nøjagtig lige så intens og rodet som den første kamp mod United. Det er åbenbart bare vanskeligt for begge hold at afvikle disse kampe, men denne gang havde vi marginalerne på vores side. Det er altid sjovt at tage point fra de hold, der ligger over os, og jeg er meget stolt over pigernes indsats, over de to point og utrolig glad for endnu en stor opbakning fra publikum.

Skanderborg skal nu rette fokus mod udekampen på tirsdag 22. januar kl. 18.30 i Esbjerg.

– Vi kommer naturligvis med en masse tro på tingene efter de seneste præstationer. Så må vi se, om vi kan omsætte det til en god kamp. Vi møder et hold af en helt anden kaliber, som har mange kompetencer, og som selv på cruise control kan smadre os. Men vi skal prøve at finde det ekstra frem igen og forhåbentlig få smidt lidt grus i Esbjerg-maskineriet. Så må vi se, om det er nok. Uanset bliver det helt sikkert en oplevelse, hvor vi skal spille mod verdensstjerner i Blue Water Dokken, som jo plejer at være fyldt med et engageret publikum.

Målscorere Skanderborg: Trine Knudsen 7, Sofie Alnor 5, Sofie Sletskov 3, Mette Brandt 3, Stine Holm 1, Sidsel Mejlvang 1, Marie Aamand 1.

Website Security Test