Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Et sekund fra uafgjort

Webredaktør, udgivet d. 31. januar, 2019

Referat HTH Ligaen, Skanderborg Håndbold-Odense HC 27-28 (13-18)

Hvor var det ærgerligt! Onsdag aften var Skanderborg et sekund fra at spille uafgjort mod dameligaens førerhold Odense, efter at hjemmeholdet 20 sekunder før tid havde udlignet til 27-27 i Orangeriet. I det sidste kvarter havde der været intens spænding i kampen, og Skanderborg havde endda været foran med to mål – og havde muligheden for at komme på plus tre, men brændte desværre en kontrachance. I kampens sidste sekund fik Odenses Mette Tranborg med hiv og slæb alligevel scoret det afgørende mål, og Odense kunne bryde ud i jubel. Dermed måtte Skanderborg se sig slået på marginalerne. Det var SÅ tæt på.

Spillerne var da også dybt, dybt skuffede umiddelbart efter kampen og med god grund, for de havde spillet en fantastisk god kamp, især anden halvleg.

Holdet var godt med i det meste af første halvleg, hvor målvogter Anna Kristensen lagde ud med blandt andet at redde et straffe. I alt reddede hun fire af slagsen – to i første halvleg og to i anden. Endda med en dobbeltredning, hvor heller ikke riposten kom forbi hende! Også Monika Kongsgaard leverede en pragtpræstation i målet med en redningsprocent på over 52!

Kort før pausen var Skanderborg kommet bagud med fem mål til stillingen 13-18. Odense startede anden halvleg med en scoring, før hjemmeholdets Stine Kristensen med fuld damp fik smidt bolden i netmaskerne to gange på et halvt minut. Skanderborgholdet kæmpede heroisk i begge ender og arbejdede sig mål for mål tilbage i kampen – og kom minsandten også foran 22-21 med et kvarter igen. Kort efter var holdet endda foran med to mål – 24-22.

Odense måtte have hele landsholdskæden på banen, og det lykkedes dem at indhente Skanderborg, og resten af kampen skiftedes de to hold til at score. Længe stod der 26-26 og derpå 27-27, sensationen lurede, og de grønblusede og hjemmepublikummet troede i cirka 18 sekunder på, at det ene point ville blive i Skanderborg – lige indtil Odense-scoringen i sidste sekund.

En ærgerlig Skanderborgtræner, Kristian Danielsen, siger om kampen:

Jeg er imponeret over, vi får kæmpet os tilbage i anden halvleg og ikke lader os kyse af Odenses fysik. Vi spiller meget af anden halvleg på vores præmisser og tager både kampen ind i en tæt afgørelse, brænder et par nøglesituationer, og den sidste situation kunne lige så godt været faldet ud til vores fordel – det synes jeg, pigerne havde fortjent!

– Vi kæmpede med at åbne Odenses betonblok, og i slutminutterne i forsvaret kastede vi os ind i tacklingerne for at modstå Odenses tunge tryk. Der blev vist en frygtløshed, vildskab og vilje til at hjælpe hinanden, som må give os hår på brystet, og som vidner om den bund, der er i det her hold. Vi blev også hjulpet godt på vej af tilskuerne, som virkelig vågnede op til sidst, og selvom der langt fra var fyldt, så kunne vi mærke trykket! Det var fantastisk, og tak for opbakningen!

Mette Brandt blev kampens spiller.

Skanderborg spiller næste kamp lørdag 9. februar i Randers med kampstart kl. 16.

Målscorere: Mette Brandt 8, Stine Kristensen 4, Marie Aamand 3, Sofie Alnor 3, Stine Holm 3, Trine Knudsen 3, Melanie Fuglsbjerg 2, Sidsel Mejlvang 1.

Website Security Test