Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Referat Nordsjælland

Webredaktør, udgivet d. 19. december, 2018

Skanderborg Håndbold – Nordsjælland Håndbold 33-32 (17-15)

Skanderborg Håndbold er kvalificeret til Santander Cup Final4. For anden gang i klubbens historie skal vi deltage i det prestigefyldte finalestævne, der i denne sæson for første gang skal spilles i Boxen i Herning. Det blev en realitet da vi i dag vandt et vanvittigt drama i Orangeriet med en scoring i de sidste sekunder af Morten Balling, der reddede kastanjerne ud af ilden da vi fik ualmindeligt svært ved at score i kampens sidste 15 minutter.

Orangeriet var i perfekt form med ganske få pladser og et fantastisk veloplagt publikum. Gæsterne fra Nordsjælland havde også medbragt imponerende 50 tilhængere, der virkeligt skal roses for at bidrage til en fremragende kulisse sådan en onsdag aften tæt på frysepunktet.

Skanderborg kom bedst fra start og var halvlegen igennem i front med 1-2 mål, men gæsterne slap aldrig taget i kampen og ved klogt og også lidt langsomt angrebsspil tabte Skanderborg defensiven ofte koncentrationen til sidst og det kostede dyrt. Halvlegen endte med en 17-15 føring til vores drenge og 4 udvisninger til begge hold de første 30 minutter var med til at gøre opgøret rodet og uden det helt store flow.

Det var i det hele taget tydeligt at det var en knald eller fald kamp og en af den slags med overordentlig stor betydning. Begge hold VILLE med vold og magt med til Boxen til marts og der blev ikke givet ved dørene i en eneste situation i løbet af kampen.

Fra 2. halvlegs start var Skanderborg klart det bedste hold på banen. De første 6 minutter blev vundet 6-3 og man anede måske at der var en afgørelse på vej, men det skulle vise sig ikke at holde stik. En Nordsjælland timeout efter 7 minutter betød at kampen vendte på hovedet igen og gæsterne kunne med 3 mål i træk reducere Skanderborg føringen til 2 mål ved 23-21 efter 38 minutter. Kampen var fortsat intens og fyldt med nerve og nerver men igen trak Skanderborg fra og efter 47 minutter var vi i front med 6 mål ved 29-23. Den føring blev skabt af primært Marcus Mørk i den offensive ende og så af et godt indhop af Bertram Obling i Skanderborg målet.

Men det 47. minut blev samtidig startskuddet til endnu et stærkt Nordsjælland comeback hvor 7 mod 6 spillet viste sig fra sin mest effektive side. Gang på gang lykkedes gæsterne med at spille deres effektive strege fri stil scoringer og vort angrebsspil faldt omvendt helt fra hinanden. Blot 4 mål formåede vi at score de sidste 13 minutter mens gæsterne nettede hele 9 gang i samme periode. Vi manglede også redninger i det sidste kvarter, men chancerne der blev scoret på, var også i den store kategori.

Nordsjælland kom helt op på uafgjort 31-31 med knap 2 minutter tilbage på uret, og stemningen var langt over kogepunktet i Orangeriet. Og her viste Morten Balling sig så fra den mest grumme side, set fra modstandernes synspunkt. Han scorede kampens 2 sidste mål og de blev begge døbt som morfar-mål af Mads Kalstrup under dagens aftermatch. Han bragte os på 32-31 efter 59 minutter og Johan Meklenborg udlignede på straffekast med 22 sekunder tilbage af kampen.

Man anede en mulig omkamp, men Morten Balling ville det anderledes. Med hans 5. mål i kampen afgjorde han kvartfinalen i nærmest sidste sekund, og Orangeriet gik fuldstændigt amok i sejrsrus.

Vi er i Final4 og det er en fantastisk præstation af spillere, trænere og ikke mindst publikum der har bakket helt fantastisk op i både Skjern og Nordsjællands kampene.

Inden dette referat skal afsluttes, så skal der også lyde en stor respekt til Nordsjælland. Både spillere og publikum ydede en fremragende fight og bidrog til en håndboldkamp af bedste skuffe. Man kunne ikke lade være med at føle med holdet der i sidste sæson kvalificerede sig til slutspillet, men i denne sæson er de gået fra det ene smalle nederlag efter det andet. Vi har selv været i den situation i mange sæsoner, og man kunne ikke lade være med at føle med hele holdet, der stod foran endnu en meget lang hjemtur med et nederlag i sidste minut.

Året 2018 mangler nu kun en enkelt kamp, der spilles på lørdag kl. 14.15 igen i Orangeriet. Modstanderen er KIF Kolding.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Marcus Mørk 10, Morten Balling 5, Nikolaj A. Nielsen 4, Mathias Bitsch 4, Morten Kirk Olesen 2, Jonas Samuelsson 2, Lars Skaarup 2, Kristian Bonefeld 2, Mike Haack 2.

Målscorer Nordsjælland Håndbold:

Johan Meklenborg 9, Aku Kreutzmann 6, Andreas Nielsen 5,Nicolas Kristiansen 3, Lasse Uth 3, Dan Beck Hansen 3, Jesper Dahl 2, Kasper Kisum 1.

Website Security Test