Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Referat Aalborg – Skanderborg

Webredaktør, udgivet d. 5. december, 2018

Aalborg Håndbold – Skanderborg Håndbold 25-29 (11-13)

Onsdag den 5. december 2018 blev en minderig dag for Skanderborg Håndbold. En sejr på 4 mål på udebane over rækkens suveræne tophold er trods alt ikke hverdagskost i vores grønne klub men også måden sejren kom i hus på var ikke mindre imponerende. Vi førte fra første til sidste fløjt og selvom sejren først var sikret endegyldigt med et par minutter tilbage af kampen, så var det en pragtpræstation af vores grønne drenge i dag.

Traditionen tro var Gigantium fyldt godt op med næsten 4.000 tilskuere og der var flot fan arrangement med nordjysk julefrokost inden kampen, med flere hundrede spisende Aalborg fans. Der var sågar Skanderborg fans blandt de mange medisterpølse spisende håndboldelskere og de kunne høre både assistenttræner Arnor Atlason og den tidligere Skanderborg knægt Buster Juul på scenen til optakts interview. Her kunne man høre at der var brugt lang tid i Aalborg lejren på at bearbejde at topholdet den seneste tid har haft svært ved at beholde store føringer i løbet af kampene, hvor de har tilladt modstanderne at komme tilbage i kampene uden dog at sætte point til. Det arbejde var dog spildt i forhold til dagens opgør for Aalborg førte ikke en eneste gang i samtlige 60 minutter.

Straks fra kampens start kunne man se et fantastisk koncentreret og disciplineret Skanderborghold der delte øretæver ud i defensiven og anført af dagens helt store Skanderborg helt Mathias Bitsch bragte vi os hurtigt foran. 4 mål bombede den sindige vestjyde ind bag Aalborg keeperne de første 11 minutter og han var dermed en stor del af 7-3 føringen til Nick Rasmussens tropper. En tidlig Aalborg timeout hjalp ikke det store for herre ligaens duks men det gjorde Skanderborgs tredje udvisning efter 11 minutter til gengæld. 6-0 i udvisnings minutter begyndte at sætte sine spor og Aalborg fik tilkæmpet sig lidt momentum og scorede 4 gange i træk og udlignede til 7-7 efter 18 minutter. Det var sidste gang værterne var på uafgjort og Skanderborg fik med 2 hurtige mål igen bragt sig i front men halvlegen sluttede med 10 minutters bytten mål og pausestillingen endte på 13-11 til Skanderborg.

Den føring blev skabt på virkeligt stærkt defensivt arbejde og en storspillende Kristoffer Laursen i målet, som kunne gå i omklædningsrummet med flotte 45% på balkortet. Det var 25% mere end hjemmeholdets eller normalt så stærke målmandsduo og så kan man bestemt heller ikke komme uden om 6 flotte mål fra Mathias Bitsch´s venstre arm.

Anden halvleg blev noget af et parti håndbold skak, med Nick Rasmussen og Stefan Madsen som de 2 hovedpersoner. Nikolaj A. Nielsen bragte Skanderborg foran 14-11 med et hurtigt kontramål fra halvlegens start men de efterfølgende 25 minutter kunne ingen af holdene fremtvinge en afgørelse af kampen. Skanderborg var konstant i front med 1-3 mål, men Aalborg havde flere muligheder for at komme tættere på, men hver gang stod Kristoffer Laursen i vejen og han var en af hovedårsagerne til at vi lykkedes med at hjemtage de 2 point. Vi havde perioder hvor det syntes rigtigt svært at komme til de helt store chancer og det lignede det kunne blive en rigtig gyser afslutning.

Med 8 minutter tilbage af kampen spillede Nick Rasmussen så det afgørende træk, da han satte HVID SPRINGER med nummer 18 på banen. Marcus Mørk har ikke været med de seneste 2 kampe men er ved at være klar til indsats på banen igen, og hvilket comeback han gjorde. Han startede med en assist til Mads Kalstrup for derefter selv at score et helt afgørende mål til 25-22 med godt 3 minutter tilbage af kampen. Det var afgørelsen og Skanderborg spillerne kunne juble for andet år i træk på gulvet i den gigantiske hal i dobbelt A.

De helt afgørende faktorer i dagens flotte sejr må i overskrifter være defensiven, Mathias Bitsch, Kristoffer Laursen og de 3 rutinerede skak hjerner i trænerteamet, men alle kunne bestemt være meget stolte af dagens præstation.

U18 spiller Thor Christensen var med på bænken for første gang men kom ikke i aktion i opgøret, så han har stadig hans officielle debut i Herre Ligaen til gode, hvilket han får chancen for igen på mandag den 10. december kl. 18.30 hvor Lemvig kommer på besøg i Orangeriet.

Håndboldfeberen raser i Skanderborg, skulle vi ikke tage og fylde hallen helt op på mandag og derigennem give drengene et stort skulderklap for en formidabel indsats denne onsdag aften i Gigantium. De gjorde Skanderborg navnet ære idag.       

 

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Mathias Bitsch 10, Cornelius Kragh 5, Morten Balling 4, Jonas Samuelsson 3, Nikolaj A. Nielsen 2, Kristian Bonefeld 2, Lars Skaarup 1, Mads Kalstrup 1, Marcus Mørk 1.

Målscorer Aalborg Håndbold:

Andreas Holst Jensen 8, Sebastian Barthold 5, Magnus Saugstrup 4, Janus Smarason 2, Mark Strandgaard 2, Omar Ingi Magnusson 1, Tobias Ellebæk 1, Jesper Meinby 1, Henrik Møllgaard 1.

Website Security Test