Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Nederlag i uskønt opgør

Webredaktør, udgivet d. 15. december, 2018

Århus Håndbold – Skanderborg Håndbold 24-22 (14-12)

Der er noget der tyder på at den ægte lokalopgør nerve er på vej retur i Skanderborg/Århus historien. De seneste år har disse kampe ikke for alvor fyldt så meget i folks bevidsthed men dagens opgør i Ceres Arena havde så meget nerve og så mange nerver i sig, at vi godt allerede kan glæde os til næste udgave senere på året. Skanderborg havde håneretten efter sejre i de 2 seneste opgør mellem de 2 hold og det var en flok sultne Århus krigere der rigtigt gerne ville have stoppet den Skanderborg stime. Måske sad der også en lille bagtanke om kvartfinaler i Santander Cup for begge mandskaber,for det blev en helt igennem uskøn og grim håndboldkamp, uden meget flot håndboldpil men til gengæld med masser af intensitet og hård fight.

Skanderborg kom bedst fra land og tilspillede sig den ene store chance efter den anden i kampens første knap 10 minutter, imens Erik Veje må have glemt nogle inputs på taktikmødet for han forlangte allerede timeout efter 2 minutter og 6 sekunders spil. Skanderborg kunne og burde have opbygget en føring i denne periode men målmand Jens Fredsgaard var flyvende i målet og specielt vore stregspillere brændte den ene kæmpe mulighed efter den anden. 5 stk. 100% chancer alene fra den plads blev misbrugt i halvlegens første halvdel og det betød at Århus kunne slå kontra og ændrede stillingen 2-3 til 6-3 efter 13 minutter. Det førte til Skanderborgs første timeout, som fik sat proppen i hullet, men ikke hævede niveauet mærkbart. Kun de 2 målvogtere i begge ender af banen kunne for alvor være deres indsats bekendt, i en rodet halvleg hvor spillet var både nervøst og forkrampet i begge ender af banen. Pausestillingen var på 14-12 til Århus og intet var afgjort før de sidste 30 minutter.

Starten på 2, halvleg blev præcist samme billede med et par store tekniske fejl i begge ender, men Skanderborg fandt først melodien og i løbet af halvlegens første 8 minutter fik vi med 4 mål i træk bragt os foran i opgøret med 16-14. Blandt andet et mål fra Nikolaj A. Nielsen fra stregen efter 37 minutter, hvilket var vores første fuldtræffer fra den vitale position.

 Herfra gik vi desværre helt i sort i en periode hvor vi tillod værterne at gøre os kunststykket efter, 4 Århus mål i træk bragte Århus foran 18-16 efter 45 minutter. Lars Skaarup reducerede til 18-17 inden Sebastian Henneberg satte en afgørende slutspurt ind for Århus, der skulle vise sig at blive kampafgørende. 5 mål fra den skudstærke venstre back i kampens sidste 12 minutter, heriblandt 2 straffekast, var stærkt medvirkende til at begge point blev i Århus i dag. Vi fik kæmpet os tilbage på 23-22 med 1 minut og 13 sekunder tilbage på klokken, en et straffekast med få sekunder tilbage af opgøret blev dødsstødet for vores drenge og Sebastian Henneberg kunne sætte den afgørende scoring ind til slutresultatet 24-22.

Med til historien hører absolut 2 fremragende målmandspræstationer. Jens Fredsgaard i Århus enden og Kristoffer Laursen i vores egen ende, var absolut kampens hovedpersoner og de endte begge med redningsprocenter omkring 46%.

Set i forhold til chancerne for slutspil endte nederlaget uden den helt store konsekvens da både Ribe-Esbjerg og KIF Kolding tabte deres opgør, så der er uforandret 9 point ned til den lidet flatterende 9. plads som betyder nedrykningsspil i stedet for slutspil, med 9 spillerunder tilbage. Det ser stadig lyst ud på den front, for både Skanderborg og Århus Håndbold. Og hvem ved, måske får vi mulighed for yderligere 2 lokalopgør om Østjylland når slutspillet løber af staben om ca. 4 måneder. Denne sæsons grundspil endte i hvert fald med 2 point til hvert hold, så afgørelsen må vi vente på.

Nu gælder det det så de sidste 2 kampe i kalenderåret 2018. På onsdag kl. 18.30 hvo vi møder Nordsjælland i en knald eller fald kamp om en plads i Final4 i Boxen til marts. Næste lørdag runder vi året af med endnu en hjemmekamp mod KIF Kolding, så det bliver en travl sidste uge inden jul i Skanderborg Håndbold.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Jonas Samuelsson 5, Cornelius Kragh 5, Marcus Mørk 3, Lars Skaarup 3, Morten Balling 2, Mathias Smed 1, Nikolaj A. Nielsen 1, Kristian Bonefeld 1, Mads Kalstrup 1.

Målscorer Århus Håndbold:

Sebastian Henneberg 9, Tobias Møller 4, Anders Martinusen 4,Besard Hakaj 3, Mads Peter Lønborg 2, Frederik Schilling 1, Nikolaj Læsø 1.

Website Security Test