Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Efterlysning bliver til julegave-mulighed

Webredaktør, udgivet d. 6. december, 2018

For nylig lagde vores gode samarbejdspartner UgeBladet et foto fra 1968 på Facebook og bad om at blive klogere på motivet. Og der kom mange forklaringer på billedet, der til daglig hænger i køkkenet på kontoret på Adelgade.

Billedet forestiller Adelgade, før Mindet blev etableret, og en af de, der reagerede på vores opslag, var Jens Christensen, mangeårig formand for Skanderborg Håndbold.

Efterfølgende har håndboldklubben lånt billedet, der er taget af Jørn Timm, der var pressefotograf på Århus Stiftstidende, og i samarbejde med fotograf Pernille Stougaard, der også holder til på Adelgade, bliver billedet nu til en julegave-mulighed.

“Skanderborg Håndbold er gået sammen med Pernille Stougaard om at lave ‘årets julegave’ til skanderborgerne, hvor vi ved, at mange interesserer sig for det lokalhistoriske. Planen er nu, at vi hvert år vil lancere en julegave i form af et lokalhistorisk billede,” forklarer Jens Christensen.

Billedet måler 30×40 cm, der leveres i en sort ramme, og kan købes fra idag torsdag 6. december hos Stougaard Fotografi, Adelgade 103 i Skanderborg  – og prisen bliver 499 kroner.

Billedet udkommer i limited edition – der er kun fremstillet 200 stk og der bliver ikke lavet flere og hvert billede er nummereret.

Vækker mange minder

At Jens Christensen reagerede på billedet, er der en rigtig god årsag til.

“Det er jo et nabolag, jeg kender særdeles godt,” konstaterer han.

Efter at være blevet færdig på Realskolen på Adelgade, kom Jens Christensen i lære på den anden side af gaden som kontorassistent på Skanderborg Andels Svineslagteri, der lå lige der, hvor Kvickly i dag ligger. Efter en afstikker på to år til militæret kom han tilbage til Skanderborg og fik job som reklamekonsulent på Skanderborg Amtsavis. Avisen lå der, hvor UgeBladet i dag holder til. Det var med Jens Kamp som redaktør.

“Så billedet vækker mange minder. Der er Shell-tanken, hvor vi købte benzin til vores knallerter og scootere og Peters pølsevogn, som vi frekventerede, når vi skulle i Kino. Der var også Sonjas kaffebar, hvor jeg kom næste hver dag i en periode. Vi byttede, så jeg fik kaffe, mens Sonja fik et par af mine madder fra madpakken,” fortæller Jens Christensen.

På billedet kan man se en række biler køre eller være parkeret. En af bilerne har en nummerplade, der begynder med RR, der var kendingsbogstaverne for Skanderborg fra 1958-68.

Adelgade var hovedvej

“Mon ikke nogle af de Ford-biler, man kan se på billedet, er købt hos ‘Ford-Aksel’ på vestergade? Og nogle af Maskotterne er sikkert købt hos Bent Purup på Nørregade,” vurderer Jens Christensen og tilføjer:

“På det tidspunkt, hvor billedet er taget, var Adelgade i øvrigt hovedvej, hed A10 og havde direkte forbindelse til Ladegårdsbakken.”.

Støt et godt formål og giv en sjov julegave til venner og familie. Billederne sælges fra idag og som nævnt er der et begrænset oplag.

Website Security Test