Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

2018 lukket ned med sejr

Webredaktør, udgivet d. 22. december, 2018

Skanderborg Håndbold – KIF Kolding 33-28 (15-15)

Sidste kamp i kalenderåret 2018 var revanche mod KIF Kolding, hvor det omvendte opgør endte med uafgjort efter en hektisk afslutning. Dagens opgør endte med en sejr til Skanderborg, der dog lod vente på sig og først de sidste 10 minutter af opgøret lykkedes det at trække afgørende fra Koldingenserne.

Kampens første 30 minutter var en smule antiklimaks i forhold til onsdagens helt fantastiske stemning i Orangeriet. Gæsterne var toneangivende i kampens første kvarter og det koster at lade det smalle KIF hold komme i front. Tempoet blev trukket ned til nærmest stillestående og det satte sit præg på stemningen i Orangeriet før pausen. Der var langt fra onsdagens begivenhedsrige opgør mod Nordsjælland og vores spillere virkede også som om der lige manglede de sidste 10% i vildskab og fight.

De sidste 15 minutter af 1. halvleg vendte billedet heldigvis lidt til grøn favør og det hele endte med uafgjort 15-15 til pause.

Efter pausen fornemmede man fra første fløjt at det var et anderledes Skanderborg hold der kom på banen og de 2 første mål stod der også vores navn ud fra. Gæsterne svarede dog godt igen og lod sig ikke ryste at de gode Skanderborg start men som minutterne gik fornemmede man at det smalle KIF hold fik mere og mere vanskeligt ved at følge hjemmeholdet, der blev ved med at sende friske spillere på banen. Det var stort set de samme spillere der var på banen i hele kampen og det satte sine spor. Efter 42 minutter fik vi bragt os foran med 3 mål, men en række fejl i kontraspillet gjorde at vi ikke kunne slå de søm i KIF kisten som vi så gerne ville. Publikum var virkeligt vågnet op sammen med de grønne spillere efter pausen og opbakningen var fantastisk.

KIF lykkedes med 3 mål i træk at udligne til 23-23 efter 45 minutter, og det betød timeout fra Nick Rasmussen, en af de høje fra Fredericia legenden. Og det hjalp omgående. Bitsch, Balling scorede umiddelbart efter og da Mathias Smed scorede sit 3. mål i kampen og igen bragte Skanderborg foran med 3 mål 26-23, vidste man næsten at kampen var på vej til sin afgørelse. 3 mål fra Mathias Smed er bestemt ikke hverdagskost og den præstation kommer da også til at give genlyd i omklædningsrummet de kommende mange måneder.

Efter 52 minutter bragte Cornelius Kragh os foran med 4 mål for første gang i kampen og derfra var det faktisk kun et spørgsmål om sejrens størrelse.

Unge Thor Christensen blev sendt på banen for anden gang i hans karriere og han kvitterede med sit ligadebutmål til 32-28 og et øredøvende jubelbrøl fra hele hallen. Kampens døende sekunder blev desværre skæmmet af et rødt kort til Kasper Irming, efter en tackling af Lars Skaarup fra venstre fløj med få sekunder tilbage af opgøret, hvilket bragte ganske stor røre blandt både spillere og hjemmepublikum. Morten Balling omsatte straffekastet efter tid til slutresultatet 33-28 og dermed 2 dejlige grønne point.

Vi ender på imponerende 23 point og en delt 4. plads med TTH og BSV og hele 9 point ned til REHH på den afgørende 9. plads der ikke giver slutspil. Der restere 8 kampe når ligaen genoptages i starten af februar. Det er svært at bevare pessimismen i Skanderborg, meget svært endda.

TAK for støtten til det grønne publikum, der igen var mødt talstærkt op og som har sat nye standarder for opbakning igennem efteråret 2018. Der venter masser af nye oplevelser i 2019, men først sænker julefreden sig over Skanderborg og omegn, med 23 dejlige point i baglommen.     

Målscorer Skanderborg:

Morten Balling 7, Marcus Mørk 5, Lars Skaarup 4, Cornelius Kragh 4, Jonas Samuelsson 3, Mathias Smed 3, Mathias Bitsch 3, Mads Kalstrup 2, Morten Kirk Olesen 1, Thor Christensen 1.

Målscorer KIF Kolding:

Alexander Morsten 6, Mathias Thynell 5, Andreas Væver 5, Andreas Flodman 4, Jens Peschardt 3, Kasper Irming 2, Jacob Kühne 1, Cyril Viudes 1, Jacob Hansen 1.

Website Security Test